Serhan Bolluk: Atatürk'ü hedef almak Türkiye'nin politikalarını hedef almaktır

Genel Başkan Yardımcımız Serhan Bolluk, Ulusal Kanal ekranlarında yayınlanan Fikir Meydanı programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serhan Bolluk, Ulusal Kanal ekranlarında yayınlanan Fikir Meydanı programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ayasofya Camii İmamı Mustafa Demirkıran’ın Atatürk’e yönelik sözlerine tepki gösteren Bolluk, “Atatürk’ü hedef aldığınız zaman Türkiye’nin başı dik politikalarını hedef alıyorsunuz” dedi.

 

 

“TARTIŞMA YANLIŞ ZEMİNDE YAPILIYOR”

 

Atatürk ile ilgili yapılan tartışmaların yanlış zeminlerde yapıldığını vurgulayan Bolluk, “ Atatürk’ü sevmek ve benimsemek zorundayız. Mesele hep bir laiklik zeminine oturtuluyor. Atatürk’ü benimsiyorsanız laiksiniz, benimsemiyorsanız laik değilsiniz gibi son derece yanlış bir zemin.” ifadelerini kullandı.

 

Bolluk, “İkinci Kurtuluş Savaşı’nın içindeyiz diyoruz, çok doğru. Atatürk bize her şeyden önce bu vatanı bıraktı.  Sınırları olan, ordusu olan, devleti olan, bağımsız olan, başı dik olan bir ülkeyi ,bir vatanı miras bıraktı. Atatürk’ü benimsemezseniz, Atatürk’ü hedef alırsanız; Türkiye’nin Libya politikalarını, Türkiye’nin Akdeniz politikalarını, Türkiye’nin Barış Pınarı, Fırat Kalkanı Zeytindalı operasyonlarını hedef almış olursunuz. Atatürk Barış Pınarıdır, Fırat Kalkanı’dır. Atatürk Türkiye’nin Mavi Vatanıdır, Atatürk KKTC’dir.” dedi.

 

 

“ATATÜRK HER ŞEYDEN ÖNCE BAŞI DİK TÜRKİYE DEMEK”

 

Atatürk’ün tarihte kalmadığını bugün var olduğunu ve gelecekte de var olacağına vurgu yapan Bolluk “Başı dik değilseniz laik de olamazsanız. Her şeyden önce başı dik bağımsız bir Türkiye olacak. Kimseye sormadan kendi menfaatlerini kollayan Türkiye olacak, Atatürk her şeyden önce bu demek. Dolayısıyla Atatürk’ü benimsemediğiniz zaman siz aslında bunları hedef alıyorsunuz. Atatürk’ü hedef aldığınız zaman, Mavi Vatan’ı hedef alıyorsunuz, Türkiye’nin Akdeniz’deki başı dik politikalarını hedef alıyorsunuz, Libya’da doğru biçimde yürütülen politikaları, Türkiye’nin Rusya ile işbirliğini hedef alıyorsunuz. Ne demiş Atatürk, “Sovyetler Birliği ile dostluğu bozmayın”. Tek vasiyeti bu. Çünkü, Sovyetler Birliği’nden, Asya’dan koptuğunuz zaman Atlantik’in kucağına düşüleceğini biliyor. Tıpkı 1945’ten sonra olduğu gibi. İşte Atatürk’ü benimsemek her şeyden önce bu demek.” diye konuştu.

 

 

MİLLİ HÜKÜMET BU MESEYİ ÇÖZER

 

Atatürk’ü hedef alan açıklamalara yönelik Ak Parti’nin tek başına yanıt vermesinin meseleyi çözmediğine değinen Serhan Bolluk “Bu meselede AK Parti’nin bir problemi var. Biri çıkıyor bir laf ediyor ortalık karışıyor. Burada AK Parti’nin bu meseleyi tek başına düzeltmesi çok mümkün görünmüyor. AK Parti’nin mutlaka üreticilerin milli hükümeti dediğimiz, daha geniş tabanlı bir hükümeti hayata geçirmesi lazım işte o zaman bu sesler kesilir.” ifadelerini kullandı.