Perinçek Farazmand’la Görüştü

“Türkiye için İran dostluğu eşsizdir!”

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand’ı, 10 Kasım Perşembe günü Vatan Partisi Genel Merkezi’nde ağırladı.

 

Büyükelçi Farazmand, son dönemde İran’da yaşanan gelişmeleri aktardı. Görüşmede Farazmand, İran’daki olayların ABD’nin İran’a yönelik yeni savaş taarruzu olduğunu belirtti. ABD’nin bu olaylarla, İran’da kavimler arası bir kışkırtma peşinde olduğunu ve İran’ı yıkmayı, dağıtmayı hedeflediğini dile getirdi. İran devleti ve halkının birlikteliğiyle ABD’nin tertiplerinin boşa çıkarıldığını ve bu olayın bölgedeki bütün devletler için önemli dersler barındırdığını belirtti. 

 

Farazmand, İran ve Türkiye’nin dostluğunun bölgede emperyalist planların bozguna uğratılması için gerçek çözüm olduğunu vurguladı.

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise, Türkiye’nin devlet ve millet olarak Atlantik Sisteminden ayrıldığını ve Türkiye’nin sorunlarını çözecek devrimci programın arayışı içinde olduğunu belirtti. Vatan Partisi’nin devrimci programı ve kadrolarıyla, Türk milletinin bütün kesimlerine ulaştığını ifade ederek seçim stratejisini aktardı. Bunun yanı sıra ABD’nin Doğu Akdeniz ve Ege’deki silahlı yığınağına işaret eden Perinçek, ABD’nin bölgemize yönelik kuşatma girişimlerini artırdığı bu dönemde İran dostluğunun Türkiye için eşsiz olduğunu vurguladı.