Partimizde önemli görevlendirmeler

Vatan Partisi’nde yapılan önemli görevlendirmeleri aşağıda dikkatinize sunuyoruz.

Tarih:

Merkez Karar Kurulu Kararları,

  1. E. Korg. Sayın Hasan Kumdakçı’dan boşalan Merkez Yürütme Kurulu Üyeliğine oy birliğiyle Sayın Erkan Önsel seçilmiştir. 

 

Merkez Yürütme Kurulu Kararları,

  1. Prof. Dr. Semih Koray’dan boşalan Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanlığına oy birliğiyle Genel Başkan Yardımcısı Sayın Utku Reyhan seçilmiştir.
  2. Utku Reyhan’dan boşalan Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ARGEM) Başkanlığına, oy birliğiyle MYK Üyesi Şule Perinçek seçilmiştir.
  3. Yeni kurulan Ekonomi Siyasetleri Bürosu Başkanlığına oybirliğiyle Hakan Topkurulu seçilmiştir. 

 

 

UTKU REYHAN KİMDİR 

 

1985 Rize-Çamlıhemşin doğumlu. İlk ve Ortaöğretimini Ankara’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü’nden mezun oldu. Halen Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Cumhuriyet Tarihi Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans yapmaktadır.

 

2002 yılından bu yana İşçi Partisi’nin (Vatan Partisi) çeşitli kademelerinde görev yaptı. İşçi Partisi Öncü Gençlik’te Ankara İl Başkanı, MYK Üyeliği ve Genel Sekreter görevlerinde bulundu. Türkiye Gençlik Birliği’nin kuruluşunda sözcülük görevini yürüten Reyhan, ilerleyen yıllarda TGB’de Ankara İl Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı görevlerini yürüttü.

 

2010 yılında gerçekleştirilen İşçi Partisi 8. Genel Kurultayı’nda Merkez Karar Kurulu üyeliğine seçildi. 2013 yılında gerçekleştirilen 9. Genel Kurultay’da yeniden bu kurula seçilen Reyhan, Örgütlenme Bürosu Başkanı olarak Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

 

Milli Anayasa Hareketi'nin (MAH) kuruluşunda yer alan ve bu kuruluşun genel sekreterliğini yürütün Reyhan, 11-12-13 Mart 2017 tarihlerinde toplanan Vatan Partisi 10. Kurultayı'nın ardından Genel Sekreterlik görevine getirildi. Reyhan bu görevi 27 Kasım 2020 tarihine kadar sürdürdü. 

 

Utku Reyhan 12 Nisan 2021 tarihinde Vatan Partisi Başkanlık Kuruluna seçilmiş ve Genel Başkan Yardımcısı olmuştur. Reyhan, 2 Ekim 2021 tarihine kadar Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ARGEM) Başkanlığı görevini yürütmüştür. 

 

Utku Reyhan, 2 Ekim 2021 tarihinde Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanlığı görevine getirilmiştir. Evlidir.

 

 

ŞULE PERİNÇEK KİMDİR

 

Çapa İlkokulu, İstanbul; Sankt George Avusturya Lisesi, İstanbul ve Boulder High School, Colo., ABD'de ilk, orta ve lise eğitimini tamamladı.

 

Önce Türkiye sonra Mülkiyeli. A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat bölümü mezunu. 68 gençlik hareketlerinde yer aldı. 1970'den bu yana örgütlü siyasi mücadelenin içinde.

 

12 Mart darbesinde üniversitede öğrenciyken tutuklandı. İki buçuk yıl Yıldırım Bölge Cezaevinde Behice Boran, Sevim Belli, Sevgi Soysal'larla birlikte kaldı. 74 affıyla salıverildi. 1974'ten bu yana gazetecilik yapıyor. Muhabirlikten genel yayın yönetmenliğine her aşamada, toplum kültür sanattan ekonomiye her alanda çalıştı. 

 

Türkiye'de ve yurtdışında kadın hareketi çalışmalarının içinde yer aldı. Kaynak Yayınlarında Yöneticilik yaptı. 33 yıldır günlük, haftalık, aylık dergilerde ve gazetelerde köşe yazarlığı yapıyor. Çeşitli dergilerde özellikle siyaset, kadın, çevre ve yakın tarihimizin geleceğe ilişkin kültürel, ideolojik ve teorik konularında yazıları, araştırma ve incelemeleri yayımlandı. 23 yıldır Atatürk'ün Bütün Eserleri'nin Genel Yayın Yönetmenliğini yapıyor.

 

Partili yaşamında da Cezaevi koğuş temsilciliğinden ve ilçe yöneticiliğinden başlayarak il yöneticiliği, merkez büro başkanlıkları, Siyasal Yayınlar Büro Başkanlığı,  Merkez Karar Kurulu üyeliği, Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. Vatan Partisi'nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesidir.

 

Çeviri, derleme ve telif kitapları, yurtiçi ve yurtdışı sempozyum ve panellerde tebliğleri bulunmaktadır. Doğu Perinçek'le 1974'te evlendi. Şule Perinçek’in Doğu Perinçek ile olan evliliğinden bir kızı iki oğlu vardır.

 

2 Ekim 2021 tarihinden itibaren Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ARGEM) Başkanlığı görevini yürütmektedir.

 


HAKAN TOPKURULU KİMDİR
 

1959 İzmir'de doğan Topkurulu, Bornova Anadolu Lisesi'nden sonra, A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Maliye bölümünden 1983'de mezun oldu. 1984-2015 yılları arasında Bankacılık ve özel sektörün muhtelif kademelerinde yurt içi ve yurt dışı deneyimi vardır. 

 

Aydınlık Gazetesi ekonomi sayfası yazarı olan Topkurulu, Ulusal Kanal ve Ulusal Radyo’da da ekonomi programları yapmaktadır. Ekonomi konusunda; muhtelif web site ve dergilerde yazıları olup, muhtelif radyo ve TV’lerde ekonomi programları bulunmaktadır. 

 

1976’dan bu yana Aydınlık hareketi içinde yer alan Hakan Topkurulu, Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ARGEM) bünyesinde ekonomi konularında önemli çalışmalarda bulunmuş ve Vatan Partisi’nin  Üretim Devrimi Programına katkıları olmuştur.

 

2 Ekim 2021 tarihinden itibaren  Vatan Partisi Ekonomi Siyasetleri Bürosu Başkanlığı görevini yürütmektedir.