Özgür Bursalı: Krizin faturası halkın ve üreticinin sırtına yüklenemez

Genel Sekreterimiz Özgür Bursalı, yeni yıl ile birlikte elektrik ve doğalgaz fiyatlarına gelen zamlara ilişkin açıklamalarda bulundu

Tarih:

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, yeni yıl ile birlikte elektrik ve doğalgaz fiyatlarına gelen zamlara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

 

Bursalı, "Krizin faturası yılbaşı zammıyla halkın ve üreticinin sırtına yüklenemez! Türkiye içinde bulunduğu zorluğu devrimci kararlarla aşabilir.” dedi.

 

 

“ZORLUKLAR DEVRİMCİ KARARLARLA AŞILABİLİR”

 

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı açıklamasında, “Bankalar bir yılda 80 milyar TL kâr ederken yurtdışında,  kıyı bankalarında 300 milyar dolar yatarken, krizin faturası yılbaşı zammıyla halkın ve üreticinin sırtına yüklenemez. Türkiye içinde bulunduğu zorluğu devrimci kararlarla aşabilir. Vatan Partisi bunun için yetki istiyor!” sözlerine yer verdi.

 

 

“YURT DIŞINDAKİ MİLYAR DOLARLAR TÜRKİYE’YE SERT TEDBİRLERLE GETİRİLECEK”

 

Bursalı, “Çiftçinin gözüne uyku girmediği, tohum atamadığı, sanayicinin üretim şevkinin kırıldığı, milletin zamlarla boğuştuğu koşullarda bu süreci izlemeyeceğiz. O devasa kârlara vergiyle, hukuki yoldan el konacak. Yurtdışındaki milyar dolarlar, Türkiye'ye sert tedbirlerle getirilecek.” ifadelerini kullandı. 

 

 

“KRİZİN ÜSTESİNDEN GELMEK İÇİN AKILLI DIŞ POLİTİKA ŞART”

 

Dünyada bir enerji bunalımının yaşandığına dikkat çeken Vatan Partisi Genel Sekreteri, “Enerji güvenliğimiz Rusya ve İran dostluğundadır. Ukrayna, Kırım politikasındaki yanlışlar ve Suriye'yle işbirliği yapmamakta ısrarın bedelini bir anlamda üreticilerimiz ödüyor. Bu krizin üstesinden gelmek için akıllı dış politika şart.” dedi.

 

 

“VATAN PARTİSİ TÜRKİYE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK”

 

Dünyadaki krize “Üretim Devrimi” ile yanıt verilebileceğini kaydeden Bursalı, “Kader yılı 2022'ye zorluklarla girdik. 2022, aynı zamanda kaderimizi elimize almak için devrimci kararların yılı olacak. Program ve çözümlerimiz hazır. Vatan Partisi Türkiye'nin kaderini değiştirecek!” ifadelerini kullandı.