Özgür Bursalı: CHP-İYİP-HDP/PKK işbirliği bir Dersim İttifakıdır

Özgür Bursalı, CHP Milletvekili Osman Sarıbal’ın Dersim isyanının bastırılmasını katliam olarak nitelendirmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu

Tarih:

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, CHP Milletvekili Osman Sarıbal’ın Dersim isyanının bastırılmasını katliam olarak nitelendirmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bursalı, “CHP-İYİP-HDP/PKK işbirliği bir Dersim İttifakıdır. PKK’nın kahramanları, CHP’nin idolleri oldu.” dedi.

 

Vatan Partisi’nin 2019 yılında Şeyh Sait ve Seyit Rıza’nın heykellerinin kaldırılması için ilgili kurumlara başvurular yaptığını dile getiren Bursalı, başvurulara hala yanıt alamadıklarını hatırlattı.

 

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı’nın yaptığı açıklama şöyle;

 

CHP Milletvekili Osman Sarıbal’ın açıklamaları yeni veya sürpriz de değildir. CHP-İYİP-HDP/PKK işbirliği bir Dersim İttifakıdır. Programları Atatürk’le Cumhuriyet’le hesaplaşmak, Türkiye’yi bölmektir. Biden’ın, Ermeni Soykırımı yalanına, Dersim Katliamı yalanıyla katılıyorlar. CHP ve HDP/PKK Tunceli’ye Şeyh Sait ve Seyit Rıza heykellerini boşuna dikmedi. PKK’nın kahramanları, CHP’nin idolleri oldu. ABD güdümünde HDP/PKK ile ittifak ancak Şeyh Sait ve Seyit Rıza bölücülüğüne bağlanarak yürüyebilirdi. “Dersimli Kemal” projesi bu yüzden imal edildi. Atatürk’e katil diyen CHP’ye “Atatürk’ün partisi nasıl böyle yapar!” diye yakınmak gerçeğe gözleri kapatmaktır. CHP Atatürk’ün partisi değildir. Biden tayfasıyla birlikte Atatürk’ün tam karşısındadır. Tarihlerinden, Altı oktan utanıyorlar ve kıvranıyorlar. Atatürk’ün partisi Vatan Partisi’dir. Atatürk’ün programına olarak sahip çıkan tek partidir. 2019 Yılında Şeyh Sait ve Seyit Rıza heykellerinin ve isimlerinin kaldırılması için Diyarbakır, Tunceli Valiliklerine ve belediyelerine başvuruda bulunduk. Halen bir yanıt alamadık. Bir ülkede hem Atatürk hem Şeyh Sait kahraman olamaz! ABD güdümlü teröre karşı Atatürk’le savaşıyoruz. Üretim Devrimi Atatürk’le yapılacak. Üreticilerin Milli Hükümeti Atatürk’le kurulacak. Bu yüzden CHP Atatürk’ü katliamcı ilan ediyor. Biden tayfasının rahatsızlığı budur.