Özgür Bursalı Adana’da üreticilerle buluştu

“Ekonomik Kurtuluş Savaşı’nın askerleri üreticilerdir”

Tarih:

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı ve parti yöneticileri, Adana’nın Ceyhan ilçesi Gümürdülü köyünde üreticilerle buluştu. 

 

Gümürdülü’de düzenlenen Üretim Devrimi Kurultayı’nda, Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı’nın konuşmaları sık sık alkışlarla kesildi. “İmkânımız olsa seni başa getiririz” diyen üreticilere, Bursalı şöyle yanıt verdi: “Buradaki sandalyeler, ceylan derili sandalyelerden daha değerli, bu meclisi TBMM’ye taşıyacağız” dedi.  

 

Adana’nın Ceyhan ilçesi Gümürdülü köyünde düzenlenen kurultayda üreticiler milletvekillerine ‘bizim vekilimiz olun’ çağrısı yaptı. Bir üretici şöyle seslendi: ‘Meclis’te bu kadar siyah araba olursa, bu ülke kalkınmaz. Çiftçi hükümet olsun. Biz halk olarak bu ülkeyi beraber kalkındıralım.’ 

 


İNATLA ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

 

Çörten Köyü Eski Muhtarı Mehmet Özcan, kurultayda yaptığı konuşmada, üreticilerin sıkıntıda olduğunu belirtti ve ziraat odalarını eleştirdi. Özcan, “Niçin buraya siyasi partiler geliyor da ziraat odası başkanları gelmiyor. Asli görevlerini yapmıyorlar. Görevleri, bizim haklarımızı korumak. Çiftçiler önce birlikte olup ziraat odalarına gidecekler. Nasıl iş adamları bir araya gelip toplanıyor. Biz de üretimden kaynaklanan gücümüzü ziraat odalarında kullanmaya çalışacağız ve örgütleneceğiz. Her şeye rağmen inatla üretmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 


DERDİMİZ ÜRETİM

 

Kurultayda konuşma yapan Kozan Fırıncılar Odası Başkanı Muhammet Yorulmaz ise “Derdimiz üretim. Çiftçi üretemezse biz de ekmek üretemeyiz. 6 aydır ciddi sıkıntı içindeyiz. Maliyetler çok artıyor. Ekmeğimizi fırından çıkartamaz hale geldik. Niye? Devletin ellinde bir değnek var. ‘Unu, mayayı serbest fiyattan alacaksın ama ekmeği tarifeli satacaksın’ diyor. Kaymakamlara baskı yaptırarak bize zorla zararına satış yaptırdılar. Arabasını evini satan fırıncıların haddi hesabı yok. Kredi borçlarının haddi hesabı yok. Herkes borçlandı. TMO’nun verdiği destekten dolayı biraz kendimizi kurtarmaya çalışıyoruz. Üretmeden hiçbir şey olmuyor. Buğday üretmeden fabrikacı un yapamaz, biz ekmek yapamayız. 1 ay içinde inananın un bulamadık. Fabrika un vermiyor. Fırınlar kapanacak. Unlar karaborsacının ya da stokçunun elinde.” şeklinde konuştu.

 


GÜBRE ATMAZSAK FABRİKALARINIZ TENEKE OLUR

 

Kurultay’da söz alan bir üretici, taleplerini şöyle açıkladı: “Çukurova’da buğdayı, ayçiçeğini iyi fiyatlarla sattık. Ama 3 liraya aldığımız gübre 13 lira oldu. Burada bir dümen var. Sanayicilere sesleniyorum. Biz gübre atıp da ekmezsek senin o fabrikan teneke olur. Vicdan merhamet yok mu? Biraz da az kazansın o sanayici. Bize gübre desteğini biraz artırsınlar, bizim talebimiz bu. Biz devletin her zaman arkasındayız. Şimdi ‘asker olun’ desinler gider oluruz. Bu köyün tamamı da olur.”

ÜRETİCİMİZİN CEPHANESİNİ VERECEĞİZ

 

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı da konuşmasında, Türkiye’nin ABD, PKK ve FETÖ’yle savaştığını ama bunun tek başına yetmediğini belirterek, “Bir vatanı, bir milleti sadece sınır boylarındaki, kalelerimizdeki, kışlalarımızdaki Mehmetçik korumaz. O Mehmetçik, bizim baş tacımızdır ama aynı zamanda bu milleti; işçisi, köylüsü, çiftçisi, hayvancısı da korur. Biz nasıl Mehmetçiğe cephane veriyorsak, üretenlerin de cephanesi eksik olmayacak. Çünkü ekonomik kurtuluş savaşının askerleri, Türkiye’nin çiftçileridir. Onların silahı ne? Mazot, gübre, toprak. Biz hem Mehmetçiğimizle hem üreticimizle Türkiye’yi yeniden ayağa kaldırma dönemine girmiş bulunuyoruz” ifadelerini kullandı. 

 


KÖKLÜ KARARLAR ALINMALI

 

Bursalı, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini ama karamsar olmadıklarını da söyledi. Bu zorlu dönemden Üretim Devrimi yaparak çıkılabileceğini ifade eden Bursalı, “Sorunlar, köklü kararlar alınarak çözülecek noktaya geldi. O yüzden Üretim Devrimi diyoruz. Türkiye’nin üretmesi, köylüsüne, üreticisine, işçisine, sanayicisine sahip çıkması lazım” dedi. 

 


MAZOTLAR TRAKTÖRLERE

 

“Önce tasarruf yapacağız” diyen Özgür Bursalı, tasarrufla elde edilen kaynağın ise yatırıma sevk edileceğini ve bu sayede çarşıların şenleneceğini, toprağın yeniden ayağa kalkacağını söyledi. Bursalı kaynakların üretime aktarılması gerektiğine de vurgu yaparak şöyle devam etti: “Hükümet kaynağı nereye vereceğini planlamak zorunda. Devlet yöneticileri sade ve basit yaşayacak. Tasarruflu olacak, 2 adam 40 arabayla gezmeyecek. 40 arabaya harcanan mazotu alacağız, traktörlere dolduracağız. Özel uçaklara değil tarifeli uçaklara binecekler. Millet gibi yaşayacaklar. Üreticinin sesini duyacak, acısını hissedecek yöneticiler lazım bu ülkeye.”

 


ÇİFTÇİ HÜKÜMET OLSUN

 

Bursalı’nın bu sözleri, üreticiler tarafından alkışlarla karşılandı. Bir üretici, “Biz milletvekili seçtiğimizi sanıyoruz ama benim sesimi dinlemiyorlar ki. Milletvekillerinin maaşı memur maaşlarını geçmeyecek” önerisi yaptı. 

 

Başka bir üretici ise, “Milletvekilleri milletin değil liderin vekili. Halkın derdine bak, halkın sorunlarını çöz. Üç beş sermaye çöreklenmiş ülkenin başına. Üretici sıkıntı içindeyken onlar bolluk bereket içinde. Vatandaş kalkınırsa ülke kalkınır. Çiftçi kalkınırsa ülke kalkınır. Meclis’te bu kadar siyah araba olursa, bu ülke kalkınmaz. AK Parti’den ayrılan liderler umut olmuş başımıza. Ne münasebet. Ahmet Davutoğlu kim? Abdullah Gül, Babacan kim? Sizin zamanınızda niye kalkınmadı bu ülke. Çiftçi hükümet olsun. Biz halk olarak bu ülkeyi beraber kalkındıralım.”

 


ÇİFTÇİ BATACAĞINA BANKALAR BATSIN 

 

Özgür Bursalı sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu program, yumruğunu masaya vuracak bir hükümet tarafından uygulanabilir. Ya üretenler Türkiye’nin efendisi olacak ya da faizciler Türkiye’nin efendisi olacak. Çiftçi traktörüne mazot dolduramıyor ama bankalar 80 milyar kar ediyor. Böyle olmaz. Bankalar batsa bir şey olsa bir şey olmaz ama memleketin çiftçisi batarsa Türkiye aç kalır. O yüzden çiftçiler batacağına bankalar batsın diyoruz.”

 


AYAĞI TOPRAĞA BASANLAR MECLİS’İ HAKEDİYOR

 

“Gümürdülü’de kurulan bu Meclis’i, TBMM’de kurmamız lazım. Bu tahta sandalyeler ceylan derisi koltuklardan daha değerli. Ayağı toprağa basanlar o Meclisi hak ediyor” diyen Özgür Bursalı’ya bir üretici şöyle seslendi: "Valla genel sekreterim benim imkânım olsa seni başa getiririm." 

 

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı ise “Eğer sizler siyasete ağırlığını koymazsanız faizci, rantçı ağırlığını koyuyor. Bizlerin sesi gür çıkacak. İşleri hükümet çözüyorsa o zaman hükümet olacağız. Adana’mızın bir sürü ihtiyacı var. Bu ihtiyaçları bilmiyorlar mı? Çözülmüyorsa çözeni getireceğiz. Vatan millet konularında hep beraberiz.  Ama o vatanla birlikte o toprağına sahip çıkan üreticiler de olacak. Bunu da ancak Vatan Partisi’nin içinde olduğunu üreticilerin milli hükümetiyle başarabiliriz. Bu zorlukları böyle aşabiliriz. Sizleri siyasete davet ediyoruz. Gümüldürlü’nün sesi gür çıkacak. O sesin daha çok gür çıkması için biz de elimizden geleni yapıyoruz. Bu vatanı hep beraber ayakta tuttuk. Şimdi bu vatanı bir üretim devrimiyle şaha kaldıracağız. O günler yakındır.” şeklinde konuştu.