NATO önünde AiHM hatırlatması

Vatan Partisi ve TGB İzmir il örgütleri Biden'in sözde Ermeni soykırımını tanımasını Şirinyer’deki NATO karargahı önünde protesto etti

Tarih:

Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İzmir il örgütleri, ABD Başkanı Joe Biden'in sözde Ermeni soykırımını tanıdığını ilan etmesi üzerine İzmir Şirinyer’de bulunan NATO karargahı önünde protesto düzenledi, Biden’e meydan okudu.

 

Açıklamada Vatan Partisi adına konuşma yapan Vatan Partisi MYK Üyesi ve İzmir İl Başkanı Dr. Rifat Mutlu, AİHM’nin Perinçek-İsviçre davası kararıyla Ermeni soykırımı iddialarına nokta koyulduğunu belirterek, “Türk Milletini temsil eden makamlarda oturanlar cesur ve kararlı hareket ederek daha önce AİHM nezdinde kazanılmış, tarihe geçmiş Perinçek-İsviçre ve diğer örnek kararlara atıflar yapmalı, Biden saldırılarına bu kararlarla hukuki olarak cevap vermelidir. Bu konuda tarihçilere atıf yapılarak alınacak bir sonuç yoktur!” şeklinde konuştu.

 

 

'TEHDİDİNİ TANIMIYORUZ!'


Mutlu, Ermeni Soykırımı iddialarının yeniden gündeme gelmesinde Türkiye’nin son dönemdeki siyasi tavırlarının etkili olduğunu vurguladı. “Türkiye, Silivri duvarlarını yıkmış, PKK’yı hendeklere gömmüş, ABD-İsrail Koridorunu yarmış, Hain Fethullahçı Darbe girişimini ezmiş, Doğu Akdeniz’de emperyalizme karşı Mavi Vatan’ı savunmuş ve Karabağ’ın işgalden kurtarılması belirleyici bir rol almıştır. Türkiye, Karadeniz’den Akdeniz’e uzanan cephede, Rusya, Azerbaycan, İran, Irak, Suriye ve Libya ile işbirliği yaparak ABD’nin baskı ve tehditlerini bozguna uğratmıştır” diyerek ABD Başkanı Joe Biden’in Türkiye’yi sözde soykırım yalanını gündeme getirerek tehdit edemeyeceğini söyledi.

 

Mutlu, açıklamasında Vatan Partisi’nin 4 maddeden oluşan eylemli yanıtını basın mensuplarıyla paylaştı. Açıklamasını güç ve eylem birliği çağrısıyla noktalayan Rifat Mutlu, Türk milletinin emperyalist yalanlarla diz çökmeyeceğini belirtti.

 

 

'YALANLARINI DA NAMLULARINI BAŞLARINA GEÇİRECEĞİZ!'


NATO karargahı önünden yapılan açıklamada konuşan TGB İzmir İl Başkanı Aylin Kum, “24 Nisan sözde Ermeni Soykırımı’nın değil, emperyalistlerin Çanakkale'de vatanımıza saldırışlarının yıldönümüdür. 24 Nisan, üzerimize silahlarını sürenlerin, yalanlarını da sürdükleri gündür. Yalanlarını da namlularını da başlarına geçirecek güçteyiz. Çünkü haklı olan taraftayız. Dünya üzerindeki hiçbir devlet, hele hele tüm dünyanın en büyük katliamcısı olan Amerika Birleşik Devletleri, Türk milletini soykırımcı ilan edip ona diz çökertemez! Türk milletinin her ferdi, uluslararası hukuka saygı duyan herkes, bu yasadışı kararı ayaklarının altında çiğneyecektir” dedi.

 

 

PROTESTOLAR DEVAM EDİYOR


Antalya, Denizli, Bilecik, Tekirdağ ve Türkiye’nin birçok ilinde süren protestolar bugün de devam edecek. Vatan Partisi, Manisa Turgutlu, Kırşehir ve Gaziantep’te bugün; Bartın’da da yarın düzenleyeceği protestolar ABD Başkanı Biden’i kınayacak. Vatan Partisi il il eylem saatlerini sosyal medya hesapları ve internet sitesinden duyurdu.