"Mülakatlardaki haksızlığın, torpilin ve rüşvetin kökünü kazıyacağız!"

Kamuya giriş sınavlarında yapılan mülakatlardaki kayırmalara karşı Genel Sekreterimiz Özgür Bursalı açıklama yaptı

Tarih:

Kamuya giriş sınavları ile ilgili tartışmalar sürüyor. FETÖ döneminde soruların çalınması ve örgüt elemanlarına verilmesi uzun süre gündemden düşmemişti. Şimdi normal sınavları kazananlar için yapılan mülakat süreçleri eleştirilere neden oluyor. Yazılı sınavlarda yüksek puan alan kişilerin mülakatta elenmesi, düşük puan alanların notunun mülakatla yükselmesi hak edenlerin değil, “torpillilerin” işe alındığı tartışmalarını da beraberinde getiriyor.

 

En son Adli Yargı Sınavında 19 bin 913 aday arasında 99'uncu, Adli Yargı - Avukat Sınavında 2 bin 519 aday arasında 2'nci olan avukat İrem Melis Akgün’ün durumu tartışmayı yeniden alevlendirdi. İrem Melis Akgün yazılı sınavlarda çok başarılı olmasına rağmen mülakatta “başarısız” bulundu ve elendi. Akgün mülakatta “başarısız” bulunması sonrası, “Neden başarısız bulunduğumu bilmiyorum, neden elendiğim belli değil.” dedi.

 


Kamu alımlarında büyük tartışma yaratan mülakat sınavına Vatan Partisi’nden de tepki geldi. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

1- "Vatan Partisi iktidarında, torpil işlemez, kartvizit geçmez, rüşvet sökmez. Devlet örgütünü, halka hizmet ilkesiyle, namuslu ve liyakatli kamu görevlileriyle yeniden yapılandıracağız. Adam kayırmacılık, listecilik son bulacak. Türk gençliği umutla ve güvenle geleceğe bakacak.

 

2- Son dönemde, özellikle mülakatlarda yaşanan haksızlıklar, başlı başlına bir sistem sorunudur. Böyle gitmez! Mülakat komisyonlarının oluşumundan, değerlendirme ölçülerine kadar tamamı yeniden düzenlenecek, keyfi kararlara son verilecek. Liyakat ve adalet esas olacak.

 

3- Siyasetteki bu yoz kültür, toplumu da tahrip ediyor. Türk halkı iş sahibi olmak, alın teri dökmek, hastanede yatak bulmak, üretmek için torpil aramaya ihtiyaç duymayacak! Kimsenin önünde el avuç açmayacak, boynunu bükmeyecek, başı dik olacak. Halkın devlete güveni yeniden sağlanacak."