Meydanlarda 'NATO'dan çıkalım' sesleri

NATO’dan Çıkalım kampanyamız ilk günden vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı

Tarih:

Yurt genelinde şehir meydanlarına açılan imza masaları doldu taştı. Kampanyaya duyulan ilgiyi Vatan Partisi il başkanları Aydınlık’a anlattı.

 

Yurt genelinde Vatan Partisi tarafından başlatılan “NATO’dan Çıkalım Kampanyası” halkın her kesiminin ilgisiyle karşılandı. Şehir ve ilçe meydanlarına kurulan imza masalarına gelen vatandaşlar kampanyaya destek verdi. Aydınlık’a konuşan Vatan Partisi İstanbul, Eskişehir, Aydın il başkanları, kampanyaya verilen desteğin halkın talebini yansıttığını söyledi. Başkanlar, vatandaşlarımızı sadece imza vermekle yetinmeyip, Vatan Partisi’ne üye olmaya, kampanyada görev almaya çağırdılar.

VATAN PARTİSİ’NİN PROGRAMI TÜRK MİLLETİNİN TALEBİ


Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen: “NATO’dan Çıkalım Kampanyamızı tüm Türkiye’de başlattık. İstanbul’da da bayrama kadar 15 ilçede, bayramdan sonra da tüm ilçelerimizde imza masaları ile vatandaşımıza bu talebimizi ileteceğiz. NATO’dan çıkalım talebi Türk Milletinin talebidir. Hükümet yetkililerinin ya da muhalefet kanadının ne dediği önemli değil. Türk milletinin yüzde doksanı NATO’yu artık düşman olarak görüyor. 15 Temmuz’un mimarı olarak görüyor. Daha önceki 12 Mart Darbeleri ve faili meçhul cinayetlerin sebebi olarak görüyor. Dolayısıyla NATO’dan çıkalım talebi Vatan Partisi’nin programı fakat Türk Milletinin talebidir. Dolayısıyla bu talebin başarıya ulaşmama şansı yoktur.


“İsveç, Ukrayna ve Finlandiya ile genişlemeye çalışan NATO aslında kendi mezarına doğru genişlemektedir. Türkiye’nin bugünkü ekonomik koşullarına baktığımızda NATO ülkelerinde enerji kaynağı yok. Enerji bizim coğrafyamızda, komşularımızda var. Dolayısıyla Türkiye’nin NATO’dan çıkma talebi komşularımızla da iyi ilişkiler kumamızın önünü açacak, içinde bulunduğumuz ekonomik zorlukları da üzerimizden atmamızı sağlayacak. Önümüzdeki günlerde NATO’dan çıkma talebi hükümetimizin de talebi haline dönüşecek ve bu zafere Vatan Partisi önderliğinde gidilecek. Bu nedenle milletimizden yetki istiyoruz. Meydanlara çıktığımızda sadece imza değil aynı zamanda Vatan Partisi’ne üye olarak bu talebi zafere ulaştırmak için mücadele etmelerini istiyoruz. İstanbulluları açacağımız imza masalarına çağıyoruz. Vatan Partisi’ne üye olmalarını bekliyoruz.”

 

‘HER KESİMDEN BÜYÜK BİR İLGİ VAR’


Vatan Partisi Eskişehir İl Başkanı Furkan Kaplan: “NATO yalnızca askeri bir mesele değil. NATO demek Atlantik sistemi demek. Borçlanmak, dışa bağımlı olmak, üretmemek, dışarıdan almak demek. Komşularla kavga, pahalı mazot, pahalı doğal gaz demek. NATO demek terör demek, bölünmek, parçalanmak demek. Milli kültürün, manevi değerlerin yıkımı demek. NATO demek Amerika demek.


“Topraktan öğrenip kitapsız bilen milletimiz, NATO'yu da Amerika'yı da çok iyi görüyor. İmza masamıza yoğun bir ilgi var. Gencinden emeklisine, kadınından erkeğine, muhafazakâr, milliyetçi, Atatürkçü ve sade vatandaş... Kendisini hangi siyasetle tanımlarsa tanımasın nihayetinde Türk vatandaşı ve milletimiz sanıldığından çok daha uyanık ve bilgedir. NATO diye yatıp kalkan televizyon ve gazetelere rağmen gerçeği görüyor. Partimiz milletimizin aklından ve kalbinden geçenlere ses oluyor. 'Vatan Partisi iktidarda olmalı.' sözünü çok sık duyuyoruz.”

‘NATO’DAN ÇIKALIM RÜZGARI ESTİRECEĞİZ’


Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Doğan Özkan: “Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda açtığımız imza masası ile birlikte çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz.
“Vatandaşlarımız tarafından; Ak Parti hükümetinin, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğinin yolunun açılmasına karşı tavrı şiddetle eleştirildiğini ve Vatan Partisi’nin Türkiye’de NATO’ya karşı kararlı tavır alan tek parti olduğu imzacılar tarafından da sıklıkla vurgulandığını görmekteyiz.


Pazartesi gününden itibaren Efeler, Didim, Kuşadası ilçelerimizde de masa çalışmalarımıza devam edeceğiz. Aydın’da ‘NATO’dan Çıkalım’ rüzgarı estireceğiz.”