"Lozan, Türk Ordusunun ve Türküyle Kürdüyle Türk Milleti'nin güvencesindedir"

Vatan Partisi Genel Sekreteri Sayın Özgür Bursalı, Lozan Antlaşması’nın 100. yılına ilişkin açıklamada bulundu

Tarih:

“Lozan Antlaşması, Türküyle Kürdüyle büyük Türk Milletinin ve Mehmetçiğin silahıyla, kanıyla, canıyla, imzalanmıştır. Atatürk’ün önderliğinde Lozan’da Emperyalistlere karşı vatan bütünlüğümüzü ve devletimizi kabul ettirdik. Lozan’da red ve inkar yoktur.

 
İsmet Paşa Lozan’da Türk ve Kürdün yüzyıllardır inanç, özlem ve töre bakımından ortak bağlarla, tam bir uyum içinde olduğunu anlatmıştır. Hatta bu konuda halkoyuna dahi başvurulmasını gündeme getirmiştir. Birlikte yaşama ve Milletleşme sürecine Batı’nın müdahalesi engellenmiştir.
 
Lozan'daki Delege Heyeti Bakanı İsmet Paşa, Lozan'dan 46 yıl sonra, Türkiye'nin tutumunu böyle özetlemiştir: "Lozan'daki konuşmalarımızda milli davamızı 'biz Türkler ve Kürtler' diye bir millet olarak müdafaa ettik ve kabul ettirdik."
 
Bugün Türkiye'yi bölmek Kürdümüzü ABD'nin petrol bekçisi yapmak isteyen HDP-PKK Lozan'ı hedef alıyor.Vatan bütünlüğümüzü ve milli birliğimize kurşun sıkıyor. Bu açıklama bile tek başına kapatma nedenidir.


Lozan,Türk Ordusunun ve Türküyle Kürdüyle Türk Milleti'nin güvencesindedir
 
Türk Devleti, Anayasa Mahkemesi içinde bulunduğu zaaftan derhal kurtulmalı bölücü faaliyetin odağı olan PKK'nın organı HDP'yi kapatmalıdır. Yeşil Sol ve yedeklerine geçit vermemelidir. Vatan Partisi Türk devletini bu zaaftan kurtaracaktır.”