Lastik-İş İstanbul Şube Başkanı Yasin Onar Vatan Partisi’ne katıldı

"Rıza Kuasların geleneğini sürdüreceğiz"

Tarih:

Vatan Partisi’ne üye olan Lastik-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Yasin Onar, Üreticilerin Milli Hükümeti’ni kurmak için ‘Omuz omuza mücadele edeceğiz.’ dedi. Genel Başkan Doğu Perinçek de ‘Arkadaşımız Vatan Partisi’ne güç kattı. Bu emektarlığını kutluyoruz.’ ifadelerini kullandı.

 

Lastik-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Yasin Onar, Vatan Partisi’ne katıldı. Onar’a parti rozetini Genel Başkan Doğu Perinçek taktı. İstanbul İl Başkanlığı’nda yapılan görüşmeye, İl Başkanı Cem Dikmen, İl Sekreteri Okan Özkan, Bahçelievler İlçe sekreteri Emre Oflaz’la beraber Vatan Partisi’nin işçi önderleri katıldı.

 
 

ÖRNEK BİR KARAR

 

Genel Başkan Doğu Perinçek, yaptığı konuşmada Lastik-İş Sendikası’nın büyük emekçi geleneğini vurguladı; Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu ve 1961 Türkiye İşçi Partisi’nin kurucularından Rıza Kuas’ı anarak şunları söyledi:

 

“Gerçek bir işçi lideriydi Rıza Kuas. Sıradan biri değildi. İşçi sınıfının siyasi mücadelesinde örgütlü bir önderdi. Yasin Onar, Rıza Kuas’ın geleneğini sürdüren işçi sınıfının mücadelesinde büyük görevler yapmış bir arkadaşımız. Yasin Onar, Vatan Partisi’ne üye olarak çok örnek bir karar verdi. Şimdi, Vatan Partisi’nin işçi sınıfının önderleri kadrosunda yerini alıyor. Beraber emekçilerin Türkiye'sinin, bağımsız, başı dik, halkçı Türkiye’nin kurulmasında Yasin Onar arkadaşımızla birlikte çalışacağız. Kendisi bu kararıyla sendika liderlerimize de örnek oldu.”

 

“İşçi sınıfının, emekçi halkın kurtuluşunda, Türkiye'mizin kurtuluşunda, iktidar mücadelesinde, Üreticilerin Milli Hükümeti’nin kurulmasında şimdi Yasin Onar arkadaşımızın çok üstün gayretlerine tanık olacağız. Vatan Partisi’ne güç kattı. Bu emektarlığı nedeniyle arkadaşımızı kutluyoruz. Rıza Kuas geleneğini sürdürdüğü için de ayrıca kutluyoruz. Şeref duyarak rozetini takıyorum. Birlikte mücadele edeceğiz.”

 

 

FABRİKALAR KALEDİR BIRAKMAYACAĞIZ


27 yıllık işçi önderi Yasin Onar da, rozet takdiminin ardından yaptığı konuşmada Rıza Kuas’ların geleneğini sürdüreceğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

 

“Lastik-İş Sendikası’nda profesyonel olarak göreve başlayalı yaklaşık 5 yıl oldu. Önce İstanbul Şube İdari Sekreterliği’ni yaptım. Yaklaşık beş ay önce İstanbul Şube Genel Kurulu’nda Şube Başkanlığı görevini aldım. Bu süreçte emek hareketine katkı sağlamak için yola çıktık. Biz 73 yıllık Lastik-İş Sendikası’nın Onursal Genel Başkanı Rıza Kuas’ın mirasını devam ettirmek için buradayız. Onun emek hareketine yapmış olduğu katkıları anlatmaya günümüz yetmez. Biz de onun izinden devam edeceğiz. Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in de vurguladığı gibi milli hükümetin, hep birlikte başarmamız gereken Üretim Devrimi programı var. Bu devrimi nasıl başaracağız? İşçi olacak, fabrikada çalışacak. Fabrikaların her biri bizim için bir kaledir. Hiçbirini bırakmayacağız. Omuz omuza birlikte büyüyeceğiz.”