Karadeniz limanları Asya kapısını açacak

İktidar İçin Örgütlenme Atılımı kapsamında Genel Sekreterimiz Özgür Bursalı ve heyetimiz Ordu’da bir dizi ziyaret düzenledi

Tarih:

Ziyaretlerde Karadeniz’in Türkiye ekonomisi açısından önemine dikkat çeken Genel Sekreter Özgür Bursalı, 'Karadeniz limanları Batı Asya’nın kapısı olacak' dedi.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Ordu İl Başkanı Osman Erdaş, Genel Merkez Örgütlenme Bürosu Sekreteri Furkan Yüce, Ordu İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve Öncü Gençlik GYK Üyesi Yiğit Alp Yurdakul’dan oluşan heyet, bir dizi görüşme yaptı.

 

Heyet ilk olarak Ordu’nun köklü fındık ihracatçısı Yürür Gıda’nın sahibi Nejat Yürür’ü fabrikasında ziyaret etti. Fındık piyasasındaki yabancı tekellerin etkisiyle, yerel üreticilerin zarar gördüğünü söyleyen Yürür, hükümetin tutarlı bir üretim ve fındık politikası olmadığını belirtti.

Belediye ziyareti.
Belediye ziyareti.

'BATI ASYA’NIN KAPISI'


Ekonomideki ve üretimdeki başarının bağımsızlıkla doğrudan ilgisi olduğunu ve FİSKOBİRLİK gibi üretici birliklerini güçlendirmek gerektiğini söyleyen Bursalı, “Fındık Türkiye için stratejik bir ürün. Dünyadaki fındık üretiminin yüzde 70’i Türkiye’de. Karadeniz’deki ekonomi fındık kabuğuna sıkışmamalı. Karadeniz limanlarımızı Batı Asya’nın limanları haline getirirsek, Asya ekonomisindeki ufku Türkiyemize getiririz. Çin’den gelen İpek Yolu, Karadeniz’e bizim limanlarımızla çıkar” dedi.

Atılım toplantısı
Atılım toplantısı

VATAN PARTİSİ TÜRKİYE’Yİ YÖNETMEYE HAZIR


Heyetin ikinci durağı 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti oldu. Bursalı, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen’in sorularını yanıtladı. Vatan Partisi’nin örgütlenme atağını aktaran Bursalı, “Türkiye büyük zorluklarla karşı karşıya. Bu zorluklardan Üreticilerin Milli Hükümetiyle çıkılabilir. Vatan Partisi bu çözümün merkezinde olacak ve iktidar olacak. Partimiz bugün Türkiye’yi yönetmeye en hazır partidir. Köklü sorunlara karşı programımız ve kadrolarımız hazır” diye konuştu. Türkiye’de yerel basının önemine de değinen Bursalı, Erdoğan Erişen’e bu alandaki çabalarından dolayı teşekkür etti.

 

Vatan Partisi heyetinin son durağı Altınordu İlçesi Belediyesi oldu. Belediye Başkanı Aşkın Tören, Vatan Partisi heyetini makamında ağırladı.

ÜRETEN BELEDİYECİLİK UFKUNU YÜKSELTELİM


Ziyaretten dolayı memnuniyetini ve teşekkürlerini belirten Tören, yaptığı çalışmaları Vatan Partisi heyeti ile paylaştı. Genel Sekreter Özgür Bursalı da, “Türkiye’de üretimin canlanması için, üreten belediye ufkumuzu güçlendirmemiz lazım. Türkiye’ye üreten belediyeler lazım. Altınordu Belediyemizi bu alandaki örnek çabalarından dolayı tebrik ediyoruz” dedi. Görüşme sonrasında Başkan Tören’e Aydınlık Gazetesi’nin 100. Yıl Özel Sayısı hediye edildi.

ATILIM TOPLANTISI


Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Ordu’da parti kadrolarıyla bir araya geldi. Karadeniz’de iktidar yürüyüşünün Ordu’dan başladığını ifade eden Bursalı, şöyle konuştu: “Türkiye önündeki zorluklardan Vatan Partisi iktidarıyla çıkacak. Bu gücü Ordu’da en güçlü şekilde milletimizi seferber ederek örgütleyeceğiz. Ordu’nun merkezinde ve tüm ilçelerinde partimize ve Genel Başkanımız Doğu Perinçek’e olağanüstü bir ilgi var. Ordu bizden çözüm bekliyor. Köklü çözümlerimiz hazır. Ordu’nun fındığını Asya’ya açacağız. Üretici birliklerini canlandıracağız. Üreticimize ucuz kredi sağlayacağız. İl ve ilçe yönetimimiz hazır. Kadrolarımız hazır.”

Yürür Gıda ziyaretinde gündem fındıktı.
Yürür Gıda ziyaretinde gündem fındıktı.
Heyetin bir durağı da 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti oldu.
Heyetin bir durağı da 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti oldu.