Hasan Korkmazcan'dan Ak Parti-HDP görüşmesine tepki

“PKK’nın siyasi ayağı HDP derhal kapatılmalıdır”

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan, AK Parti Meclis Grup yönetiminin HDP Grubuna yaptığı ve Anayasa değişikliği için destek istenen ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Korkmazcan, HDP’nin terör örgütü PKK’nın siyasi ayağı olduğunu hatırlatarak, “HDP’ye adım atanlar ya da oradan bir beklenti içinde olanlar ABD’nin Türkiye’ye açtığı savaşın farkına varmayanlardır. Çünkü muhatap aldıkları, bu savaştaki bir araçtır.” diye konuştu.

 

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan’ın açıklamaları şu şekilde:

 

“HDP’yi ikna etseniz ne olacak, etmeseniz ne olacak? ABD’nin Kandil vasıtasıyla yolladığı mesaj ne ise sonuç o olacak. HDP kendi özgür iradesi olan bir grup değil ki muhatap alınıyor. Muhalefet de bu yanlışı yapıyor. Türkiye’ye yönelen tehditlere ve onun bir unsuru olan teröre karşı bilinçsiz mücadele olmaz. HDP konusunda tereddütleri olanların bilinçsiz bir mücadele içinde oldukları görülüyor. Kimileri de kasıtlı olarak bilinçliymiş gibi davranıyor. HDP’ye yaklaşımdaki tereddüt hali, tehdidin kaynağını doğru tespit edememenin yarattığı sancılardandır. Sistem içi davranma alışkanlıklarından vazgeçemeyenler, Mehmetçiğin, polisin, güvenlik korucularının canı pahasına ortaya koyulan başarıların kesin sonuca ulaşmasını geciktirmektedirler. Başta Diyarbakır Anaları olmak üzere halkın topyekun sergilediği kararlılığa sahip çıkamamaktadırlar. Bir kez daha hatırlatıyoruz. PKK’nın siyasi ayağı HDP derhal kapatılmalıdır.”

 

 

HAZİNE YARDIMINA TEDBİR KONULMALI

 

Korkmazcan Anayasa Mahkemesinin HDP'nin kapatılması davasında ek delillere ilişkin verilen 30 gün ek süreyi de hatırlattı. HDP'nin 26 Kasım’a kadar zaman kazandığını, davanın uzatılmasının güç toplamalarına yaradığını vurgulayan Korkmazcan, Hazine yardımlarına da dikkat çekti. HDP’ye verilen Hazine yardımına tedbir konulmasını isteyen Korkmazcan “Anayasa Mahkemesi yasaların öngördüğü tedbir kararlarını almadığı için milli bütçeden yüz milyonlarca lira Mehmetçik’e kurşun olacak mecralara dökülmektedir. Anayasa Mahkemesi hukukun gereklerini erteleyerek hukuk devleti içinde kendi kurumsal yerini tartışmalı hale getirmiştir.” dedi.

 

Bütçeden seçim öncesinde HDP'ye 539,5 milyon lira yardım yapılması öngörülüyor.