Genel Sekreterimiz Başbağlar'daki anma programına katıldı

“HDP’yi kapatarak Başbağlar ve Diyarbakır Annelerinin yüreğini ferahlatalım"

Tarih:

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Başbağlar Katliamının 28. yıl dönümünde düzenlenen Başbağlar Şehitleri’ni anma programına katıldı. 

 

Başbağlar Şehitlerini Anma Programı saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Ak Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım mesaj gönderdi.

 

Programda; Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Karaman, Kemaliye Kaymakamı Emre Yeşilbaş, Başbağlar Köyü Muhtarı Ali Akarpınar’ın yanı sıra bir çok siyasi parti ve kitle örgütü temsilcisi konuşma yaptı.

 

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, konuşmasına şehitleri rahmetle anarak başladı. Bursalı “Bu ateş bütün memleketi yakmıştır ve hepimizin acısıdır. ” dedi.

 

Madımak’ta aydınlarımızı yakanlarla Başbağlar’ı ateşe verenlerin aynı merkezden yönetildiğini söyleyen Vatan Partisi Genel Sekreteri, ABD ve İsrail’i işaret etti. Bursalı, Bugün de ABD’si, İsrail’i, Türkiye'mizi hedef almaktadır. Sınırlarımızın hemen ötesine yerleştirdikleri ABD üsleriyle bizi kuşatmaya çalışmaktadırlar. Mavi Vatanımızda gemilerimize namlularını doğrultmaktadırlar.” ifadelerini kullandı.

 

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı konuşmasında, Başbağlar ve Diyarbakır anneleri için de HDP’nin bir an önce kapatılması gerektiğini vurguladı.

“ANAYASA MAHKEMESİ ELİNİ ÇABUK TUTSUN TÜRK MİLLETİ BU KARARI BEKLİYOR”

 

Başbağlar şehitlerimiz bize kuvveti miras bıraktı diyen Bursalı, “Sıktıkları kurşunlar Türk Milleti’ni bölemedi. Türkü Kürdü ayıramadı. Alevi’yi Sunni’yi koparamadı. Onlar vurdular, biz daha çok sarıldık. Onlar kırdılar biz daha çok güçlendik. ABD’nin PKK’ya verdiği binlerce tır silahı da yetmedi, besleyip büyüttüğü FETÖ’sü de başarılı olamadı. Biz Emperyalizme karşı mücadele siperlerinde büyük Türk Milleti olduk.” dedi.

 

Başbağlar şehitlerimizin bize bıraktığı mirasın sorumluluğuyla görevlerimize sarılacağız diyen Bursalı, “ilk görev HDP’nin kapatılmasıdır” dedi. 

 

Başbağlar'ın hesabını sormak için HDP’nin kapatılması gerektiğini vurgulayan Bursalı şöyle devam etti:  “Başbağlar Köylümüze kurşun sıkan PKK terör örgütünün partisi HDP’nin meclisimizi işgal etmesine izin vermeyeceğiz. Kurşunların, cinayetlerin, bölücülüğün partisi, Mehmetçiğimizin ve canlarımızın katili HDP kapatılacak. Teröre özgürlük yok! Mehmetçiğe, köylümüze kurşun sıkma özgürlüğü yok! 

 

Anayasa Mahkemesi elini çabuk tutmalıdır. Evlatları kurşuna dizilen Başbağlar annelerimizin, çocukları dağa kaçırılan Diyarbakır Annelerimizin yüreği o terör partisi HDP kapatılınca ferahlayacaktır. Başbağlar’ın hesabı böyle sorulur. Mehmetçiğimiz ön cephede savaşırken gönlü böyle rahat olur. Başbağlar’dan da ilan ediyoruz, Türk Milleti bu kararı bekliyor.”

 

 

“ÜRETİM DEVRİMİNİN UMUDUNU VE BİLİNCİNİ BAŞBAĞLAR KÖYÜMÜZE DE EKİYORUZ”

 

Başbağlar şehitlerimiz rahat uyusun diyen Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, “Zorluklar varsa, Başbağlar'ın dağları kadar büyük yüreğimiz var. Kemaliye’nin Kayaları kadar sağlam vicdanımız var. Kemaliyelimiz gibi hiçbir koşulda baş eğmeyen karakterimiz var. Gerektiği zaman canını feda etmekten çekinmeyen Mehmetçik ruhlu Türk Milleti var.” ifadelerini kullandı.

 

Bugün Başbağlar Köyümüzden umutla, cesaretle Türkiye’nin geleceğine baktıklarını dile getiren Vatan Partisi Genel Sektereri Özgür Bursalı, “Yüreğimizde şehitlerimizin hasretiyle, vatan ve millet mücadelesinde en önde, gözümüzü kırpmadan görevlerimize sarılıyoruz. Köylümüzü milletin efendisi yapmak için, güvenle üretmek için, ekmek için, biçmek için, topraklarımızı canlandırmak için sanayicimizi güçlendirmek için büyük çözümler önümüzdedir. Üreticimiz, köylümüz baş tacıdır. Üretim Devriminin umudunu ve bilincini Başbağlar köyümüze de ekiyoruz. Sizlere, hemşehriniz, yerdeşiniz, bu toprakların dağların? ?n ve kayalarının tükenmez sevdasını her dakika yüreğinde taşıyan Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek’in selamlarını ve saygılarını iletiyoruz.” diye konuştu.

 

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı anma programının ardından Başbağlar Şehitliği’ne ve Başbağlar köylülerine ziyarette bulundu.