Furkan Kaplan: Büyükerşen sayesinde her yere yürüyoruz

Eskişehir İl Başkanımız Furkan Kaplan "Ulaşım ücretleri yarı yarıya düşürülmeli" dedi

Tarih:

Eskişehir'deki ulaşım zamlarının gidilen mesafe dikkate alındığında çok yüksek olduğunu söyleyen Eskişehir İl Başkanımız Furkan Kaplan "Ulaşım ücretleri yarı yarıya düşürülmeli. Tam 3,5 TL, indirimli 2 TL olmalı. Abonman sistemi getirilmeli." dedi.

 

Vatan Partisi Eskişehir İl Başkanlığı, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi önünde ulaşım zamlarını protesto etti. Belediye önünde basın açıklaması yapan Vatan Partisi Eskişehir İl Başkanı Furkan Kaplan, Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e seslenerek, “Sayenizde her yere yürüyoruz.” dedi. Kaplan, Eskişehir’in ulaşım sorununun çözümü ile ilgili partisinin çözüm önerilerini de anlattı.

 

Eskişehir’de toplu ulaşıma gelen son zamlar dünden itibaren yürürlüğe girdi. Zamlarla birlikte Eskişehir’de tam Eskart 6 liradan 7,5 liraya, indirimli Eskart 3,50 liradan 4 liraya çıkarıldı. İlçeler ve kırsal mahallelere giden otobüslerde ise 4 kat ücret kesilecek. Zamlara Eskişehir halkı tepkili.

 

Konuya ilişkin ilk eylem Vatan Partisi’nden geldi. Vatan Partisi Eskişehir İl Başkanlığı, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaparak zamları protesto etti, Eskart’larını belediye önüne bıraktı. Vatan Partisi Eskişehir İl Başkanı Furkan Kaplan zamları eleştirerek, Eskişehir’deki ulaşım sorununun çözülmesi için önerilerini sıraladı. Kaplan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Sayın Büyükerşen’e teşekkür ediyoruz, bu gidişle Eskişehir’de insan ömrü uzayacak. Her gün düzenli yürüyüş yapan insanlarımız daha geç yaşlanacak. Ulusal ve uluslararası maratonlarda şampiyonlar çıkaracağız. Eskişehirliler yürümekten Postacı Şaban’a döndü. Şehrimizin simgesi tramvay değil tabanvaydır.

 

 

KRİZİN FATURASI VATANDAŞA YÜKLENEMEZ


“Eskişehir’deki ulaşım Türkiye’nin en pahalı ve düzensiz ulaşımı. İstanbul, Ankara, Konya ve İzmir gibi büyükşehirlerde, düşük ücretlerle uzun mesafeler gidilebiliyor. Eskişehir’de bir vatandaş toplu taşımayla ortalama 2-3 kilometre yol gidiyor, buna da 7,5 TL ücret ödüyor. Toplu taşıma bir kamu görevidir. Kâr amacı güdülerek zam yapılamaz. Krizin faturası vatandaşın omzuna yüklenemez. Vatan Partisi olarak çağrıda bulunuyoruz; Ulaşım ücretleri yarı yarıya düşürülmeli. Tam 3,5, indirimli 2 TL olmalı. Eskişehir’e abonman sistemi getirilmeli. Yani, bir vatandaş, 200 TL verecek, bir ay boyunca sınırsız binecek. Bir öğrenci 100 TL verecek, bir ay boyunca okula gidip gelecek. Türkiye’nin hemen her yerinde uygulanan bu sistem, Eskişehir’de ısrarla uygulanmıyor. Bu mudur çağdaşlık? Bu mudur halkçılık? Bu mudur belediyecilik? Vatandaşa ucuz ulaşım sağlayamıyorsanız, altyapı hizmetiniz yoksa, su kenarına çiçek dikmekle övünmeyin. Eskişehir’in otopark sorunu çözülmeli, caddeler rahatlatılmalı. Her caddeye tramvay sokan anlayış durdurulmalı. Tramvayın öldürdüğü caddeler kentsel dönüşümle genişletilmeli. Adım başı ışık anlayışına son verilmeli. Alt geçit ve üst geçitlerle trafiğin akıcılığı sağlanmalı. Arabalar, otobüsler mazot yakıyor, milli servetimiz israf oluyor. Sayın Büyükerşen’e, 20 yıldır yaptığı peyzaj hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Kendisini biraz da belediyecilik yapmaya davet ediyoruz. Yapamıyorsanız bırakın, Vatan Partisi nasıl yapılır göstersin.”

 

 

İŞÇİLERİMİZİN HAK MÜCADELESİNİN YANINDAYIZ


Büyükerşen’in zam talep eden işçilere provokatör demesini de eleştiren Kaplan, “Asıl provokatör, hakkını isteyen garibana provokatör diyendir.” dedi. Kaplan şunları söyledi:

 

“Belediyemiz, ekonomik krizi bahane ederek suya ve ulaşıma acımadan zam yapıyor. Aynı belediye, işçilere zam yapmaya gelince kaçıyor. Üstüne işçilere provokatör diyor, işten atmakla tehdit ediyor. Kapıda bekleyen ağzı kokan insanlar var, sizi atarım onları işe alırım diyor. Bunu da şiddetle eleştiriyoruz. İşçilerimizin hak mücadelesinin yanındayız. Asıl provokatör, işçiye, garibana, hakkını isteyen vatandaşa hakaret edendir.”