Ethem Sancak: En büyük ihtiyaç Vatan Partisi'nin devrimci programıdır

Parti önderlerimizden iş insanı Ethem Sancak, Kadıköy İlçe Başkanlığımızın düzenlediği etkinlikte konuştu

Tarih:

Kadıköy’de konuşan Vatan Partisi önderlerinden Ethem Sancak, önümüzdeki dönem Vatan Parti'siz hükûmet olmayacağını vurguladı. Sancak, “Üye çalışmasını hızlandıralım.” dedi.

 

Vatan Partisi Kadıköy İlçe Başkanlığı “Üretim ve Güvenlikte Altın Fırsatlar” konulu kahvaltı etkinliği düzenledi. İstanbul Yelken Kulübü’nde yapılan kahvaltıya Abhazya Tam Yetkili Temsilci İbrahim Avıdzba, Abhazya Dış Ticaret Temsilcisi Ural Öztürk, TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin, İstanbul Azerbaycan Kültür Evi Başkanı Hikmet Elp, CKD Kadıköy Şube Başkanı Sevgi Öztürk, STK temsilcileri ve İstanbul'un birçok semtinden yurttaşlar katıldı.

 

Kahvaltının ardından Vatan Partisi Kadıköy İlçe Başkanı Erdoğan Aslanoğlu, Vatan Partisi liderlerinden Ethem Sancak ve Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen’i konuşmaları için davet etti. Ethem Sancak konuşmasında toplumun Vatan Partisi ve programlarına ihtiyacı olduğunu vurguladı, seçime giderken tüm üyelerin bu programı halka anlatma görevi olduğunu vurguladı.

 
 

‘İNANMAK YETMEZ’


Sancak şu ifadeleri kullandı: “Şunu özellikle vurgulayayım. Önümüzdeki dönemde Vatan Partisiz bir hükümet olamaz, olsa da o hükümet yaşayamaz. Bu halk yaşatmaz. Toplumun suya, havaya ihtiyaç duyduğu kadar şu anda Vatan Partisi'ne ve programlarına ihtiyacı var. Buna siz de inanıyorsunuz. Ama inanmak yetmiyor, ayağa kalkalım ve yola çıkalım. Zaman az, her saniyemizi vatandaşın ayağına gidip üye yapmak için geçirelim. Öncülerimizin bu 8 ay içerisinde yapmaları gereken bir şey var, o da çok hızlı bir şekilde üye çalışması yapmak... Vatandaşı Vatan Partisi’ne üye olmaya çağırmamız lazım. Devrimci dönem bunu gerektiriyor. Burada ince eleyip sık dokumanın manası yok. Meramımızı seçmene anlatalım ve üye yapalım.”

‘ÖNÜMÜZE ÇIKAN BÜTÜN BARAJLARI PARÇALAYACAĞIZ'


“Milletimiz şu anda bir çıkmazda. Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı'na sıkışıp kalmış, ikisini de istemiyor. Anketler öyle diyor. 'Hiçbiri' diyenlerin oranı yüzde 47’ye çıktı. Halk bu açmazdayken ‘Peki kim?’ sorusunu kim akıllara getirecek. Tabii ki öncüler. Seçmene gideceğiz 'ne o, ne o' dediği zaman üye yapacağız. Bu 8 ay içerisinde en az 1 milyon hedef koymalıyız. Bu seçimde önümüze çıkan tüm barajları parçalayacağız. Türk milleti için bir iktidar seçeneği olacağız.”

 
 

‘BATI UYGARLIĞININ SONU GELDİ’


“Tarihe baktığımız zaman ekonomik gücün uygarlık merkezini belirlediğini görüyoruz. Ekonomik güç neredeyse uygarlık da oradadır. Hiçbir uygarlık, yeni gelişen uygarlığa iktidarı barış içinde teslim etmez. Şu anda da onu görüyoruz. Batı, Ukrayna halkını meze olarak kullanıyor. Bu büyük dönüşüm barışçıl bir şekilde olmayacak. Ama bu büyük dönüşüm başlamıştır. Artık bu uygarlık Batı’da kurulmayacak. Batı uygarlığının sonu geldi. Artık Batı medeniyeti insanlığı, doğayı tahrip ediyor. İnsanlığı ve insanlığa dair her şeyi ayaklar altına aldılar. Ve sonuç olarak çöktüler. LGBT dayatmasıyla insan ırkının doğasına bile müdahale ediyorlar. Dolayısıyla insanlık açısından bittiler. Şu anda Asya uygarlığı yükseliyor. Asya yeniden tüm insancıllığıyla ayağa kalkıyor.”

 

“Ve bu dünya koşulları içerisinde Türkiye bir seçime gidiyor. Seçim de şu belirlenecek; Türkiye NATO’nun jandarması olarak mı kalacak, yoksa mazisinin bir parçası olduğu ayağa kalkmış Asya’nın büyük gücü mü olacak? Türk halkı bu seçimde buna karar verecek.

 

 

‘KILAVUZ DEVRİMCİ PROGRAM’


Böyle bir dönüşümde öncülük ruhunun ortaya çıkması lazım. Öncü böyle koşullar oluştuğunda gerçeklik duygusuyla bekler ve koşullar oluşunca ayağa kalkar, topluma öncülük eder. Dolayısıyla bu seçimde topluma yön gösterecek kılavuz Vatan Partisi’nin devrimci programıdır. Şu anda seçimde yarışacak hiçbir partinin tutarlı, birbirini tamamlayan programı yoktur. Vatan Partisi’nin çok önemli bir ‘Üretim Devrimi Programı’ var. Cumhuriyetin kuruluşunda Mustafa Kemal Atatürk’ün üretim programını derinleştirerek çok önemli bir program hazırladı. Vatan Partisi Cumhuriyetin o günkü ruhuyla seçimlere hazırlanıyor.”

 

 

‘BU İTTİFAK ÜLKEYİ 3 AY YÖNETEMEZ’


“Millet İttifakı'nın seçilme şansı sıfır. Bu ittifak seçilse bile ülkeyi 3 ay yönetemez. Bu millet bunları taşımaz. Millet bu saatten sonra icazeti Avrupa’dan alan bir iktidar kabul etmez. Türk milleti geçmişine dönmüştür. Cumhuriyetin 99. yılında Atlantik zincirlerini kırmış, Asya’nın büyük bir gücü haline gelmiş, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyoruz.”

‘MİLLETİMİZE GÜVENİYORUM’


“Önümüzde zorlu bir 8 ay var. Seçim anketlerinde anketörler hiçbir şekilde Vatan Partisi’ni ve Doğu Perinçek’i sormuyorlar. Bir gerçeği görmek istemiyorlar. Seçim yaklaşıyor. Herkes akla karayı görecek. Geçen gün tesadüf bir şekilde nispeten objektif bir anket şirketi bir anket yapmış. Hangi lidere güveniyorsunuz diye de sormuş. Bu oylamada Doğu Perinçek önde çıkmış. Bu anket medya da bir saat filan kaldı daha sonra hiç gösterilmedi. Seçim günü bu millet sandıklarda kime güvendiğini çok net bir şekilde gösterecek. Ben bu konuda milletimize güveniyorum.”

 

 

YIKMAK ZORUNDA OLDUKLARI ÜÇ KALE VAR


“Rusya ile cephe arkadaşıyız. Atlantik’in yıkmak zorunda olduğu üç büyük kale var. Bunlardan birisi Moskova, birisi İstanbul ve birisi de Tahran. Yani üçüyle de cephe arkadaşıyız. Bu cephe arkadaşlığımız 15 Temmuz’da başladı. Bu ilişkilerimiz biz istesek de istemesek de gelişecek. Çünkü cephe arkadaşlığımız isteğe bağlı değil. Düşmanla süngü süngüye geldiğiniz zaman, seninle beraber düşmana süngü sallayanın aynı dili konuşması önemli değil. Dolayısıyla bu üç ülke ile ilişkilerimiz hızla gelişiyor.”

 

 

ÜNİVERSİTELERE SAVUNMA KADAR BÜTÇE


“Türkiye çok güçlü bir ülke. Öğrenci yurtları, üniversiteler ücretsiz olmalıdır, öğrencilerin aldığı kitaplar parasız olmalıdır. Bunlar çok zor işler değil. Üniversitesi gelişmeyen bir ülke dünyanın gelişmiş ülkesi olamaz. Dolayısıyla Vatan Partisi iktidara geldiğinde yurtlar, üniversiteler ücretsiz olacak. Ve üniversitelere ayrılacak bütçe en az savunma sanayine ayrılacak bütçe kadar olacak.”

 

 

‘TÜRKİYE’NİN UMUT KURULTAYI’


Etkinlikte konuşan Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen de herkesi partisinin 26 Kasım’da yapacağı kurultaya çağırarak, bunun umut kurultayı olduğunu belirtti:

 

“Vatan Partimizin önünde 26 Kasım’da başlayacak ve 27-28 Kasım’da devam edecek Büyük kurultayımız var hem de Türkiye’mizin önünde çok önemli bir seçim var.

 

“Vatanseverlerin bugün burada buluşmalarının nedeni, seçim sürecinde Türkiye’nin önüne çıkacak altın fırsatları iyi değerlendirmek, bütün vatanseverleri bir araya getirmek ve Türkiye’yi bölmek isteyenlere karşı Türk milletini birleştirme kararlılığıdır. Bu düşüncelerle toplantılarımızı yapıyoruz. 26 Kasım’da başlayacak genel kurultayımız sadece Vatan Partisi’nin kurultayı değil Türkiye’nin umut kurultayıdır. Dolandırılan arıcıların umut kurultayıdır.

 

“Doğu ve Güneydoğu’daki vatandaşlarımızın umut kurultayı. Bugün özellikle ekonomik sorunlar yaşayan emekçilerimizin umut kurultayıdır. Bu umut kurultayımıza burada bulunan herkesi davet ediyoruz. Yetmez ailemizi, arkadaşımızı ve hatta partimize muhalefet eden kişileri de davet ediyoruz.”