Doğu Perinçek'ten Hazine yardımı tepkisi

“Milyarlar siyasi partilere verileceğine madenlere yatırım yapılsın”

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Ulusal Kanal'da yayınlanan Çıkış Yolu programında hazine yardımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Perinçek, “Vatan Partisi olarak Hazine’den siyasi partilere yapılan yardımın kaldırılmasını savunuyoruz.” dedi.

 

2023 yılında AK Parti’ye 1 milyar 961,3 milyon TL, CHP’ye 1 milyar 43,9 milyon TL, HDP’ye 539,5 milyon TL, MHP’ye 511,5 milyon TL, İyi Parti’ye 459,2 milyon TL hazine yardımı yapılması ile ilgili konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Toplam 4 milyar TL buralara verileceğine Türkiye madenlerine yatırım yapılsın oradaki karanlık kuyulardan şehitlerimiz çıkmasın, insanlarımız orada güvenle çalışabilsin.” dedi.

 

 

“EŞİTLİK YOK AMA BİZ BUNA RAĞMEN SİSTEM PARTİLERİNİN SIRTINI YERE GETİRECEĞİZ”

 

Perinçek, “Bu partilerin güçleri varsa mali kaynaklarını da halktan, milletten alsınlar. Vatan Partisi’nin yaptığı gibi. AK Parti’ye 2 milyar TL veriyorsunuz Vatan Partisi’ne 0 kuruş. Burada eşitlik yok. Ama biz buna rağmen sistem partilerinin sırtını yere getireceğiz. İstedikleri kadar Türkiye’nin kaynaklarını sistem partilerine versinler yine de bu sistemi kurtaramayacaklar.” ifadelerini kullandı.

 

 

TERÖRE YARIM MİLYAR YATIRIM:

“HÜKÜMET HDP’NİN FİNANS KAYNAĞI OLUYOR”

 

Doğu Perinçek partilerin aldığı hazine yardımlarını eleştirirken, terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye ayrıca değindi. Perinçek, HDP'ye verilen hazine yardımına "teröre yarım milyar lira veriliyor" diyerek tepki gösterdi.

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Türkiye hükümeti, HDP’nin finans kaynağı oluyor ve hepimiz ödediğimiz vergilerle PKK’ya destek vermiş oluyoruz. Tayyip Erdoğan hükümeti sayesinde bir yandan PKK ile mücadele ediyoruz. Mehmetçiğimiz, polisimiz, köy korucularımız kanını veriyor, canını veriyor bu mücadelede. Büyük fedarlıklar yapılıyor. Ayrıca terörle mücadelenin ekonomik olarak çok büyük maliyetleri var. Ama bunlara rağmen o teröristlere 539.5 milyon TL yardım veriliyor. Anayasa mahkemesi de HDP’yi hala kapatmıyor, bu tabloyu onlara gönderelim.” ifadelerini kullandı.

 

 

VATAN PARTİSİ GENEL SAYMAN V. YILDIRIM GENÇER:

“VATAN PARTİSİ İKTİDARINDA SİYASİ PARTİLERE HAZİNE YARDIMI KALDIRILACAK”

 

Vatan Partisi Genel Sayman Vekili Sayın Yıldırım Gençer de siyasi partilere  yapılan hazine yardımı ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

 

2023 yılında siyasi partilere yapılacak olan hazine yardımının 2022 yılına göre 7 kat artacağına dikkat çeken Gençer, “siyasi çalışmaların kaynakları devlet hazinesinden değil partilerin kendi imkanları ile olmalıdır.” dedi. 

 

Gençer, Vatan Partisi iktidarında siyasi partilere yapılan hazine yardımının kaldırılacağını söyledi.

 

Gençer’in açıklamaları şu şekilde:

 

“2023 yılında 5 siyasi partiye toplamda 4 milyar 515 milyon TL hazine yardımı yapılacak. Geçen yıldan 7 kat daha fazla. Bu tablo, halkın kaynaklarını çarçur edip savuranların, Türk Milletinin sorunlarına çözüm olamayacağının bir göstergesidir.

 

Partiler üyelerine ve halka dayanmalı. Siyasi çalışmalarının kaynaklarını devlet hazinesinden değil kendi imkanlarıyla yaratmalı.

 

Bu partilere ayrılan devasa miktarlar devlet kasasını zayıflattığı gibi partiler arasında da eşitsiz rekabet yaratmaktadır, parti merkezlerini zenginleştirmektedir.

 

HDP’ye yani PKK’ya ayrılan 539.9 milyon TL’nin hesabını nasıl vereceksiniz? Bu paralar Mehmetçiğimize kurşun, Türk Milletine ihanet olarak geri dönmektedir. Halkın kaynaklarını PKK’ya dağıtamazsınız!

 

Halkın alın terinden yarattığı değerleri siyasi partilere dağıtarak mı ekonomik zorlukları aşacağız? Devletin kaynaklarını üretime ve yatırıma ayrılması gereken yerde siyasi partilere hibe ediliyor. Vatan Partisi iktidarında siyasi partilere hazine yardımı kaldırılacak.”