Doğu Perinçek: Şuşa Beyannamesi Kafkaslara barışı getirdi

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, Azerbaycan’ın televizyon kanalı AZTV’ye konuk oldu

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Azerbaycan’ın televizyon kanalı AZTV’ye konuk oldu. Şuşa Beyannemesi’ni değerlendiren Periçek, kurulması hedeflenen 6’lı platformun da genişletilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Şuşa Beyannamesi’nin önemine dikkat çeken Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Sayın Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, her ikisi de bizim cumhurbaşkanımızdır. İki Cumhurbaşkanımızın bu beyannameleri zafer kazananların, galiplerin beyannamesidir. Galiplerin beyannamesi her zaman öğretici olur ve yol gösterir.”dedi.

 

Şuşa beyannamesi ile Kafkaslarda, “Kafkas Barışı” kurulmuştur diyen Perinçek, “ Azerbaycan topraklarına göz diken iddiaların artık Kafkaslarda yeri yoktur. Manası yoktur.” ifadelerini kullandı.

 

 

6’LI PLATFORM GENİŞLEYEBİLİR

 

Türkiye’nin gündeme getirdiği 6’lı platform önerisinin Kafkasların ve bölgenin geleceği bakımından ışık tutucu olduğunu söyleyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Sayın Aliyev, Sayın Erdoğan ve Sayın Putin 6’lı platform planlıyorlar. Yani Türkiye, Azerbaycan, Rusya, İran, Gürcistan ve kabul ederse Ermenistan bu altılı platformda yer alabilirler. Ve bu daha da genişleyebilir, bu çok önemlidir. Bu öneri, Kafkasların ve bölgemizin geleceği bakımından ışık tutucu bir öneridir. Bu aynı zamanda Ermenistan'a da bir çıkış yolu gösteriyor ve o intikamcı, rövanşist politikaların geçerli olmadığını gösteriyor. Bölgede, Azerbaycan, Türkiye, Rusya ve İran arasında çok kuvvetli bir beraberlik kurabilirler. Bir Kafkas Barış'ı, Kafkas beraberliği olur.” diye konuştu.

 

 

ERMENİSTAN İÇİN TEK BİR ÇIKIŞ YOLU VAR

 

Azerbaycan ordusunun kazandığı zaferin, Kafkaslara barış getirerek bir yol açtığını söyleyen Perinçek, “Ermenistan'ın da bu açılan yola önem vermesi, ehemmiyet vermesi gerekir.” dedi. Perinçek, “Ermenistan için artık tek bir çıkış yolu var. Ermenistan için rövanşizm bir çıkış değil. Bundan sonra Kafkaslarda; Azerbaycan, Türkiye, Rusya, Gürcistan ülkelerinin arasında uslu uslu, akıllı akıllı oturacak. Kavga çıkarmayacak. Hırsızlık yapmayacak. Ve kendi ülkesinin refahı için komşuları ile dostluk politikasına yönelecek. Azerbaycan ordumuz, Azerbaycan devletimiz ve Azerbaycan milletimiz, Ermenistan’a bir ikramda bulundu. Dedi ki; sizin için tek yol budur, bundan sonra buradan hep beraber huzur içinde yaşayalım ekonomilerimizi geliştirelim şeklinde önlerine yol gösterdi. O bakımdan ben geleceğe umutla bakıyorum, güvenle bakıyorum, emniyetle bakıyorum. Tekrar tekrar kutluyorum Azerbaycan ordumuzu ve Aliyev cenaplarını.” ifadelerini kullandı.