Doğu Perinçek'in 30 Ağustos mesajı

Vatan Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek, 30 Ağustos Zafer Bayramı için bir mesaj yayınladı

Tarih:

30 Ağustos Devrimci Hükümetin Asya ile dayanışmasının Zaferidir

 

30 Ağustos, Devrimci Hükümetin Zaferidir. Ankara'da kurulan Devrimci Hükümet, Türk Milletinin öncülerini örgütlemiş, Türk Ordusunu yeniden düzene sokmuş ve 30 Ağustos Zaferini kazanmıştır.

 

Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, 1 Eylül 1922 günü "Büyük Millet Meclisi Orduları, ilk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri." emrini  yayınladı. Zaferi kazanan padişahın ordusu değil Büyük Millet Meclisinin ordusudur.

 

Bugün de Doğu Akdeniz, Türkiye'yi hedef alan emperyalist tehdidin odağı. Ülkemiz Dedeağaç'tan, Girit'in kuzeyine, Kıbrıs'ın güneyinden, Suriye ve Irak'ın kuzeyine ABD üsleriyle kuşatılmış durumda. ABD, İsrail, Yunanistan donanmaları Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi hedef alan askeri tatbikatlar yapıyor. Yüz yıl öncesinde olduğu gibi namluları Anadolumuza ve Trakyamıza dönüktür. Yunanistan, Doğu Akdeniz'deki Ukrayna'dır. Ukrayna ise Karadeniz'deki Yunanistan'dır.

 

Türkiye ve Rusya'nın kaderi yüz yıl öncesinde olduğu gibi bir kez daha birleşmiştir.

 

Yeni 30 Ağustosların anahtarı, millete dayanan güçlü devlettir. Halka dayanan güçlü hükümettir ve güçlü ordudur. Rusya, İran, Irak, Suriye ve Azerbaycan başta olmak üzere Asya ülkeleriyle dayanışmadır.

 

Yüz yıl sonra 30 Ağustos'tan aldığımız esin ve kuvvetle Ordumuzun ve Milletimizin Zafer Bayramını kutluyoruz.

 

 

Dr. Doğu Perinçek

Vatan Partisi Genel Başkanı