Doğu Perinçek: HDP’yi kapatmamak Mehmetçiğe ihanettir!

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, Ulusal Kanal’da Çıkış Yolu programında gündemi değerlendirdi

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal’da Çıkış Yolu programında, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur’un sorularını yanıtladı.

 

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, HDP’nin kapatılması gerektiğini vurguladı. Perinçek, “Anayasa Mahkemesi’nin HDP’yi kapatmamak kadar büyük bir sorumsuzluğu olamaz. Tamamen hukuka aykırıdır. Bunun en büyük sorumlusu da Anayasa Mahkemesi Başkanıdır. Artık onun iyi niyetli olarak ya da bir hukukçu kimliği ile tavır aldığı kanısında değilim. HDP’yi kapatmamak Mehmetçiğe ihanet olur.” dedi.

 

ABD’nin Türkiye’ye şiddet dayattığına da değinen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Amerika, Türkiye'ye hem dışardan hem içerden şiddet dayatıyor. Onun için Amerikan şiddetiyle savaşa savaşa hükümet olacağız.” ifadelerini kullandı.

 

 

ANAYASA MAHKEMESİ VATANINA VEFASIZLIK VE SADAKATSİZLİK İÇİNDE

 

Anayasa Mahkemesi’nin Mehmetçiğe ihanet ettiğini belirten Perinçek, “HDP’yi kapatmamak Mehmetçiğe ihanet olur. Her şey meydanda bakın HDP’nin yaptığı işler öyle hale geldi ki HDP’li milletvekillerinin PKK kamplarında resimleri çıkıyor. Milletvekili ne arıyor terör örgütlerinin kamplarında? Meclis’te birikmiş dosyalar mevcut, yönettikleri belediyelerin imkanlarını terör örgütünün emrine vermişler. Diyarbakır Anaları, Muş Anaları, Van Anaları, İzmir Anaları, bütün analar HDP’nin kapısına dayanmış. Anayasa Mahkemesi Türkiye’ye, Türk vatanına, Türkiye’nin adaletine, Mehmetçiğe karşı bir vefasızlık ve sadakatsizlik içinde. Sayın Devlet Bahçeli de Vatan Partisi olarak biz de açıkça belirtiyoruz. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı da çok esaslı bir iddianame yazmış. Onun geri gönderilmesi de çok yanlıştı.” ifadelerini kullandı.

 

 

ABD’NİN PROJESİNE TESLİM OLUYORLAR

 

ABD’nin Türkiye üzerindeki kaos planına değinen Perinçek, “Amerika, ‘İktidarı ben belirleyeceğim, Tayyip Erdoğan' ı devireceğim ve Türkiye' nin milli güçlerini iktidardan tasfiye edeceğim, iktidara da; HDP' yi, PKK'yı, FETÖ'yü onlarla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve İYİ Parti'yi getireceğim’ diyor. CHP ile İYİ Parti'de, FETÖ ile beraber, PKK ile HDP ile beraber Amerika Birleşik Devletleri'nin iktidar projesine teslim oluyorlar. Teslim oldukları da şuradan belli: CHP ile İYİ Parti, FETÖ'yü hapisten çıkaracakmış, bütün hapishaneleri boşaltacakmış. Devletin içinden tasfiye edilen kamu görevlilerini tekrar devletin içine alacakmış. Ordudan atılan 24 bin subayı yani FETÖ mensubunu tekrar ordunun içine koyacakmış, vaat ettikleri program bu. Demirtaş hapishanede ki en büyük PKK'lı. Mehmetçiği öldüren terör mekanizmasına siyasi alandan devamlı destek sağlayan bir iş yapıyor.” diye konuştu.

 

 

SAVAŞA SAVAŞA HÜKÜMET OLACAĞIZ

 

ABD’nin Türkiye’ye şiddet dayattığını vurgulayan Perinçek, ‘Savaşa savaşa hükümet olacağız’ dedi. Perinçek şöyle devam etti:“ “Amerika, Türkiye'ye hem dışardan hem içerden şiddet dayatıyor. Onun için Amerikan şiddetiyle savaşa savaşa hükümet olacağız. Tayyip Erdoğanlar da Amerika'nın şiddetine karşı savaşa savaşa hükümette kalabilir. İktidar tek başına sandıktan çıkmayacak. Aynı zamanda mücadeleyle de çıkacak. Bu aynı İstiklal Savaşı'na benziyor. Ankara'da Meclis kuruluyor, sandıkta seçilen milletvekilleri silahlı bir mücadele içerisinde. O yüzden Ankara'da o hükümeti kurabiliyorlar ve ayakta tutabiliyorlar. Ankara'ya kadar Yunan orduları gelip dayanıyor. Sandıktan çıkmış bir Meclis var, ben bunlara hürmet edeyim mi, diyor. Eğer silahın olmasa Ankara'yı aldığı zaman ne sandık kalacak ne Meclis kalacak. Bundan sonra mücadele Amerika ile Milli Güçler arasında olacak ama Milli Güçler, bu mücadelenin en doğru programını, en doğru stratejisini, en doğru siyasetlerini ve en doğru kadrolarını da hükümet haline getirecek ki Amerika'nın üstesinden gelsin. İstiklal Savaşı neden Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde oldu? Çünkü İstiklal Savaşı'nda kazanacak seçenek Mustafa Kemal Atatürk’tü.”

 

 

YURTLAR KAMULAŞTIRILMALI

 

Perinçek, Elazığ’da tarikat yurdunda tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara’nı intihar etmesi üzerine yeniden gündeme gelen tarikat yurtları tartışması üzerine ise, “Hükümet, yurtları kamulaştırma kararı çıkartacak. İkincisi, Türkiye’nin kanunlarını uygulayacak. Yani tekke ve zaviyeler, 1924 sonunda ilk önce Bakanlar Kurulu kararıyla, arkasından kanunla kapatıldı. Bütün malları, mülkleri kamuya geçti. Bu çok devrimci bir kanundu. Bu kanunlar uygulanacak. Bunları uyguladığımız zaman bu sorunlarla karşı karşıya olmayız. Burada bir hükümet sorunu görüyoruz.” dedi.

 

Tarikat yurtları konusunda atılması gereken adımları sıralayan Perinçek, “Yurt sayısını arttırılacak, mevcut yurtlar kamulaştırarak. Bakın yurt var ama yurtlar tarikatlara, cemaatlere bırakılmayacak. Özel kisveler altında vakıf falan gibi tabelalar altında olmayacak. Diyecek ki ‘Bütün özel yurtlar kamulaştırılmıştır ve devlet yönetimine geçmiştir.’ Bitti. Kurtulmamız bakımından çok önemli bir karar kamulaştırmadır. Çünkü eğitim kamu hizmetidir, sağlık kamu hizmetidir. Buralarda devletin doğrudan doğruya esas rolü üstlenmesi lazım.” şeklinde konuştu.