Doğu Perinçek: ÇKP gelecek yüzyıllara bin yılları sığdıracak

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, 100 yılda yaşanan başarı öyküsünü CRI Türk muhabiri Mehmet Emre Öztürk’e anlattı

Tarih:

Bu yıl Çin Komünist Partisi’nin (ÇKP) kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlanıyor. Yüz yıllık başarı tarihi ile ön plana çıkan dünyanın en büyük siyasi partisi için uzmanlar ve siyasetçiler tebrik mesajlarını iletmeye devam ediyor.

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, 100 yılda yaşanan başarı öyküsünü CRI Türk muhabiri Mehmet Emre Öztürk’e anlattı.

 

 

“YÜZ YIL AMA BİN YILLIK SÜRECİ SIĞDIRDILAR”

 

ÇKP’nin yüz yılda bin yıla sığdırılacak işlere imza attığına değinen Dr. Doğu Perinçek, “1921 kurulan ÇKP dünyanın mazlumlar kampındaki en yoksul ülkesini aldı ve dünyanın tepesine taşıdı. Bu başarının bir geçmişi var. 1949’da ÇKP ile kurulan Çin Halk Cumhuriyeti’nde öyle büyük işler ortaya çıkarıldı ki bugün Xi Jinping, önderliğinde yüz yılı bin yıla sığdıracak başarılara imzalar atıldı.” dedi.

 

Bu başarının insanlık için bir örnek teşkil ettiğine değinen Perinçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Olaya yalnızca Çin açısından bakmamak lazım. Bu insanlık için de bir umut yarattı. İnsanlık yoksulluktan kurtulabileceğini ve bunun için Atlantik sistemine bağlı olmadığını anladı. ÇKP burada dünya ölçeğinde bir ışık yaktı. Şu anda Çin bir güvence haline dönüştü. Amerika Birleşik Devletler (ABD) çöküşe geçti. Dolar saltanatı çöküyor. Çin’in ağırlığı gelecekte insanlığın daha hümanist ve barışçıl bir dünya kurma amacını gerçekleştirir hale geldi. Çin eşit ilişkiler ile geleceği paylaşıyor. Hem kendi içinde hem diğer ülkeler ile böyle ilişkiler geliştiriyor. Birçok ülke Çin ile bağımsız yaşayabileceğini gördü. Amerika’nın karşısında onu dengeleyecek bir kuvvet oluştu.”

 

 

“ASYA’DAN YENİ BİR UYGARLIK YÜKSELİYOR”

 

Dünyada yeni bir çağ atlandığının altını çizen Perinçek, “Asya’dan yeni bir uygarlık yükseliyor. Bu uygarlığın merkezinde de ÇKP’nin önderlik ettiği Çin Halk Cumhuriyeti yer alıyor. Türkiye, Rusya ve İran, Çin ile birlikte bu çağın önder ülkeleri olarak tarih sahnesinde yer alıyorlar.” açıklamasında bulundu.

 

 

“XI JINPING DÖNEMİ MAO’DAN SONRA TARİHİ BİR ROLE SAHİP”

 

Çin Halk Cumhuriyeti siyasi tarihinde Mao Zedong’un ardından Xi’nin yeni bir süreç başlattığını dile getiren Doğu Perinçek, siyasi tarihte farklı bir duruşa sahip olduğunu söyledi.

 

Perinçek Xi hakkında şunları kaydetti:

 

“Mao Zedong’un önderliği sayesinde Çin büyük başarılar kazandı. Xi, Mao’dan sonra gelen liderler arasında yeni bir dünyanın kuruluşuna önderlik eden tarihi bir role sahip. Mao’dan sonra Çin’de en kararlı ve en devrimci atılımın lideri olarak da değerlendirebiliriz. Başarılı ve partiyi ve Çin’i birleştiren bir lider. Çin’de yolsuzlukla mücadele ile yeni bir sınıfın doğmasına karşı kararlı bir duruş sergiledi. Bu çok önemli, kapitalizme dönecek bir Çin, hegemonyacılığa gider. Dolayısıyla Xi Jinping önderliğinde Çin’in sosyalizm yolunda ısrar etmesi, insanlığın geleceğine bir iyimserlik katıyor. Yeni bir hegemonyacı gelecek korkusu yok. ‘ABD gidiyor onun yerine Çin gelecek’ diye bazı söylemler var. Hayır! Xi Jinping önderliğindeki Çin, asla hegemonya peşinde koşmayacaktır. Bunu 1973 yılında Deng Xiaoping Birleşmiş Milletler (BM) kürsüsünde, Mao Zedong’un bir mesajını iletmişti. Bunu hiç unutmuyorum şöyle demişti:

 

‘Çin, asla hegemonya peşinde koşmayacak. Eğer ileride Çin kapitalizme döner ve hegemonya peşinde koşarsa, o zaman bütün dünyaya sesleniyorum, Çin halkı ile birleşip o hegemonyayı devirin.’ Şimdi Xi Jinping önderliğindeki ÇKP, bu mesajın izinde ilerliyor. Çin’de sosyalizmin yaşaması insanlık açısında büyük bir güvence oluyor.”

 

 

“WEI RENMEN FUWU İLKESİ ÇKP’NİN RUHUNA SİNMİŞ DURUMDA”

 

ÇKP’nin ilerleyen süreçte daha büyük başarılara imza atacağının beklenen bir gelişme olduğunu dile getiren Dr. Doğu Perinçek, sözlerini şöyle sonlandırdı:

 

“Wei Renmen Fuwu (Halk için Hizmet) ilkesi ÇKP’nin ruhuna sinmiş durumda. Dolayısıyla halk için fedakârlık yapma ve özveri ÇKP’nin karakteri kişiliği olmuş. Bu nedenle biz, ÇKP’ye çok güveniyoruz. ÇKP’nin insanlığa bundan sonrada çok büyük hizmetler yapacağını biliyoruz. Önümüzdeki yüz yıllara da bin yılları sığdıracaktır ÇKP. 100’üncü yıllarını buradan Türkiye’den sevgiyle, saygıyla, dayanışma duygularıyla ve güvenle geleceğe bakarak büyük bir iyimserlikle kutluyoruz.”