Doğu Perinçek: 1968'den beri aynı eksendeyiz

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Ulusal Kanal’da yayınlanan Çıkış Yolu programında önemli açıklamalarda bulundu

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 14 Eylül 2021 Salı akşamı Ulusal Kanal’da yayınlanan Çıkış Yolu programında önemli açıklamalarda bulundu.

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in “Sayın Tayyip Erdoğan’ın etrafında dalkavuk ağı var, gerçeklerin ona söylemediğini görüyorum. AK Parti'nin inişte olduğu kesin. Erdoğan'a birilerinin doğruları söylemesi lazım” sözleri Türkiye gündemine oturmuş ve tartışma konusu olmuştu.

 

Tartışmalardan çıkan “Vatan Partisi saf değiştiriyor, eksen kayması yaşıyor” iddiaları ile ilgili konuşan Perinçek, “63 yıldır aynı eksendeyiz. Bizim eksenimiz, emperyalizme karşı bağımsız ve üreten Türkiye ekseni. Tayyip Erdoğan’ı eleştirirken de Türkiye cephesinden eleştiriyoruz. AK Parti’nin ve Sayın Tayyip Erdoğan’ın doğru kararlar alması için dostça, arkadaşça fikirlerimizi söylemeyi tarihi bir sorumluluk olarak görüyoruz.” dedi.

 

Türkiye gemisindeyiz, doğru eksendeyiz diyen Perinçek, “Türkiye gemisinin rotasını biz çiziyoruz. Kayalıklara çarpmadan, fırtınalarda alabora olmadan çağdaş uygarlık hedefi rotasında Türkiye gemisini yürüten siyasetler, kadrolar Vatan Partisi’nde var.” ifadelerini kullandı.

 

 

BİZ EKSEN DEĞİŞTİRMEDİK AK PARTİ POLİTİKALARINDA OLUMLU DEĞİŞİKLİKLER OLDU

 

Vatan Partisi’nin Ak Parti’ye karşı tutumunda da hep aynı noktada olunduğunu söyleyen Perinçek, “AK Parti bağımsız Türkiye’den yana bir tavır aldığı zaman, PKK’nın üzerine yürüdüğü zaman, FETÖ’nün üzerine yürüdüğü zaman beraber yürüyoruz. FETÖ darbesini beraber göğüslüyoruz. Kürt açılımı yapılırken AK Parti’ye karşıydık. Sözde Kürt Açılımından vazgeçip 24 Temmuz 2015 yılında PKK’ya karşı hendeklere gömme harekatını başlatınca alkışladık. Çünkü biz söylüyorduk o Kürt Açılımı dediğimiz şey Amerika açılımıdır, Amerika açılımı ile bu meseleye çözemezsiniz, PKK gibi bir terör örgütü silahla uslandırabilir, tasfiye edilebilir diye. Durum oraya geldi. Yani buralarda AK Parti’nin politikalarında olumlu yönde değişiklikler oldu. FETÖ ile beraberdi sonra FETÖ’nün üzerine yürüdü. Biz Silivri cezaevinde yatarken de FETÖ’ye karşıydık, çıktıktan sonra da karşıydık, bugün de karşıyız. Bir eksen değişikliği yok. En önemlisi de Vatan Partisi olarak 1968 gençlik hareketinin başındaydık. ‘Kahrolsun Amerika’ dedik ve Türkiye bugün de Amerikan emperyalizminden kurtarılarak ve zincirlerini kırarak önünü açabilir ve çağdaş uygarlık yönünde ilerleyebilir. Burada da aynı yerde duruyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

ABD’YE KARŞI TAYYİP ERDOĞAN İLE HER ZAMAN BERABER OLACAĞIZ

 

“Vatan Partisi olarak Tayyip Erdoğan’ı eleştirirken de Türkiye cephesinden eleştiriyoruz” diyen Perinçek, “ Biz Türkiye’nin cephesinden çıkıp Tayyip Erdoğan’ı eleştirmiyoruz. Tam tersine Sayın Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümeti zaman zaman Türkiye gemisinden ayrıldığı için o eleştirileri yapıyoruz. Ve partimiz defalarca ilan etti. Dedi ki ‘Biz hiçbir zaman Biden projesi içerisinde, ABD ile birlikte Tayyip Erdoğan’ı yıkma girişiminde olmayacağız, onların hep karşısında olacağız’. Biz Tayyip Erdoğan’a karşı Amerika ile hiçbir zaman birlikte olmayacağız. Ama biz ABD’ye karşı Tayyip Erdoğan ile her zaman beraber olacağız. Bizim AK Parti iktidarına karşı ABD ile yan yana geldiğimizi hiçbir kimse göremeyecek. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Partinin, HDP ve FETÖ ile kurduğu cephede hiçbir zaman yerimiz olmayacak.” dedi.

 

 

BİZİ TÜRKİYE GEMİSİ DIŞINDA GÖRÜP HAYAL KURMASINLAR

 

“Biz Türkiye cephesindeyiz kimse umutlanmasın” diyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Türkiye gemisinin demirbaşıyız, esasıyız ve kaptanı olacağız. Çünkü Türkiye gemisinin rotasını biz çiziyoruz. Kayalıklara çarpmadan, fırtınalarda alabora olmadan çağdaş uygarlık hedefi rotasında Türkiye gemisini yürüten siyasetler, kadrolar Vatan Partisi’nde. O yüzden bizim eksenimiz doğru. Ama biz o gemide giderken o gemi içindeki yanlış tavırlarla da dostça mücadele içinde olacağız. Sayın Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye uyarılarımız dostçadır. Kimse bizi Türkiye gemisi dışında görüp hayaller kurmasın. Biz Türkiye gemisinin demirbaşıyız. Türkiye gemisini fareler terk edebilir. Ama o gemide dimdik duracak olan Vatan Partisi’dir. O Türkiye gemisi hedefe ilerleyecek. AK Parti’nin ve Sayın Tayyip Erdoğan’ın o gemide doğru kararlar alması için dostça, arkadaşça fikirlerimizi söylemeyi tarihi bir sorumluluk olarak görüyoruz.” diye konuştu.

 

 

CUMHUR İTTİFAKI’NDA DEĞİLİZ TÜRKİYE GEMİSİ İÇİNDEYİZ

 

Vatan Partisi Cumhur İttifakı’nda yer alıyor mu sorusuna cevap veren Perinçek, “Biz Cumhur İttifakı’nın içerisinde değiliz. Türkiye gemisi Cumhur İttifak’ından çok daha büyük bir kavram. Cumhur İttifakı Türkiye gemisinin içerisinde ama Türkiye gemisinin içerisinde Cumhur İttifakı’nın içerisinde olmayan çok büyük kuvvetlerde var. Bu ikisini ayırmak lazım. Biz Cumhur İttifakı’nın içinde değiliz ama Türkiye gemisinin içerisindeyiz. Çünkü biz programını, siyasetlerini belirlemediğimiz bir ittifakın içerisinde yer almayız. Otururuz programını belirleriz, Üretim Devrimi programında birleşiriz. Suriye, Ukrayna konusunda birleşiriz. Türkiye’nin önünde ki dış politik ada, güvenlik politikalarında, Amerikan emperyalizminden bağımsızlık çizgisinde ve PKK terörüne, FETO terörüne karşı tutarlı kararlı mücadelede ortak bir programımız olur o zaman o ittifakın içerisinde yer alırız. Ama biz programını yapmadığımız ya da programına katkıda bulunmadığımız bir yere kendimizi bağlamayız. Çünkü Vatan Partisi’nin Türkiye gemisi içerisindeki bağımsız konumu Türkiye’nin geleceği açısından en büyük güvencedir. Doğru rotayı ayakta tutuyoruz, doğru rotayı hep halkın önüne koyuyoruz ve o doğru rotada Türkiye büyük çıkışını gerçekleştirecek.” diye konuştu.