Diyarbakır'da Türk bayraklı elektrik eylemi mitinge dönüştü

Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı önderliğinde 12 Şubat 2022 günü, ‘Ucuz Elektrik ve Güvenlik İçin Kamulaştırma” için basın açıklaması yapıldı

Tarih:

Diyarbakır Merkez Ulu Camii önünde yapılan basın açıklaması adeta mitinge dönüştü. Türk bayrakları ile meydanda toplanan vatandaşlar Vatan Partisi’nin, ‘Ucuz Elektrik ve Güvenlik İçin Kamulaştırma’ çağrısına destek oldu.

 

Basın açıklamasını yapan Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ferdi Tanhan’ın sözleri sık sık destek sloganları ile kesildi.

 

Açıklamanın ardından yüksek faturalara karşı taleplerini dile getiren vatandaşlar, kamulaştırma çağrısında bulundu.

 

Basın açıklamasını yapan Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ferdi Tahnan, “Elektrik başta olmak üzere enerji fiyatlarına gelen yüksek zamlar, halkımızın, esnafımızın, çiftçimizin, sanayicimizin, bütün üreticilerimizin belini bükmüş, üretim şevkini kırmıştır. Enerji dağıtımı tıpkı sağlık gibi, eğitim gibi, güvenlik gibi bir kamu hizmetidir. Enerjide halkçı çözüm ülke güvenliği için şarttır. Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize öneriyoruz: Üretim ve güvenlik için kamulaştırmaya bir an önce gidelim ve halka ucuz elektrik verelim.” dedi.

 

 

ESKİDEN PKK KEPENK AÇTIRMIYORDU ŞİMDİ DEDAŞ AÇTIRMIYOR

 

Yüksek faturalar nedeniyle esnafın kepenk kapatmak zorunda kaldığına değinen Tanhan şöyle konuştu: “Uzak değil o günler PKK, esnafımıza kepenk açtırmıyordu. Artık böyle sorunlarımız yok. Ancak şimdi DEDAŞ Faturaları kepenk açtırmıyor, DEDAŞ faturaları yüzünden çiftçi toprağını süremiyor, mahsulünü ekemiyor. Sanayi çarkları yüksek elektrik faturaları yüzünden duracak noktayı geldi.”

 

 

DEDAŞ TERÖRÜNE SON VERİLSİN

 

“Eşkıyalık; Ticaretin, üretimin silahla, zorla baltalanmasıdır. Bu özel elektrik şirketleri ticarete, güvenliğe ve üretime verdikleri zararlar düşünülünce kravatlı eşkıya konumundadır. Özel elektrik şirketlerinin, DEDAŞ’ın teröründen de bıktık. Devletimiz dağdaki eşkıyayı nasıl dize getirdiyse, DEDAŞ terörüne de öyle son vermek zorundadır.”

 

 

DEDAŞ’A KÖPRÜ OLMAYACAĞIZ

 

“DEDAŞ, 31 kuruşa devletten aldığı elektriği halka 2 TL’ye satıyor. Diyarbakır’dan başlayarak bizim üretici, çalışkan milletimiz kendi menfaatlerine uzak bir zümrenin kar aleti, köprüsü olmayacaktır. DEDAŞ’a köprü olmayacağız. Biz özel elektrik şirketleri hesabına işleyen, didinen alın terimzi onların özel hırslarına heba eden çözümleri kabul etmiyoruz. Kamu eliyle yenilenebilir ve ucuz enerji üreten modellere geçilmelidir. Nükleer enerji üretiminin geliştirilmesi Türkiye'nin geleceği açısından şarttır. Vatan Partisi’nin merkezinde olacağı Üreticilerin Millî Hükümeti, özel elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerini kamulaştıracaktır.”

TÜRK BAYRAĞI ALTINDAKİ HAKLI EYLEMLERİNİN BAŞARISI İÇİN SORUMLULUK ÜSTLENİYORUZ

 

Ucuz elektrik talebiyle yapılan eylemlerin haklı olduğunu vurgulayan Tanhan, Vatan Partisi olarak Türk Bayrakları altında yapılan haklı eylemlerin başarısı için sorumluluk üstlendiklerini dile getirdi.

 

Tanhan, “Üreticilerin ucuz elektrik talebiyle yaptığı kitlesel eylemler haklıdır. Bu eylemleri bölücü amaçlarla ve ABD’nin kaos planlarına hizmet için saptırma girişimlerine halkımız fırsat vermeyecektir. Vatan Partisi olarak bu eylemlerin başarısı için, üstümüze düşen görevlerin bilincindeyiz.” dedi ve ucuz elektrik için 4 maddelik eylem planı açıkladı:

 

1-Ucuz elektrik 84 milyonun talebidir. Bu sebeple her ilimizde ve ilçelerimizde, her üretim bölgesinde ucuz elektrik platformlarını kuruyoruz. Bu platformlar ucuz elektrik talep eden her vatandaşımıza açıktır. Siyasi partilere, demokratik kitle örgütlerine, sendikalara, odalara çağrı yapıyoruz. Ucuz elektrik platformlarında birleşelim. 

 

2-Esnaflarımızı, sanayicilerimizi, çiftçilerimizi dolaşarak ucuz elektrik ve kamulaştırma konusunda bilgilendirme ve fikir alışverişi yapacağız.

 

3-Diyarbakır’da ve yurdun her yanında basın açıklamalarımıza devam edeceğiz. Ucuz elektrik sağlanana kadar vatandaşlarımızla omuz omuza olacağız.

 

4-İmza ve bilgilendirme masaları açacağız. Yüzbinlerce bildiri dağıtacağız. Vatandaşlarımızı ucuz elektrik platformlarına davet edeceğiz.