Av. Nusret Senem: Suçlular cezalandırılmalı

Av. Nusret Senem, Susurluk davasındaki karara ve son günlerde yaşanan mafya tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu

Tarih:

Genel Başkan Yardımcımız Av. Nusret Senem, Susurluk davasındaki karara ve son günlerde yaşanan mafya tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu:

 

Çiller örgütü CIA’ya bağlı ABD’nin menfaatleri doğrultusunda çalışan örgütün başında Fetullah Gülen ve Çiller’in olduğu yapıdır. Bu yapı birçok insanı kullanıyor. Kullandıkları insanların çeşitli menfaatler doğrultusunda birbirleriyle çatışmaları da söz konusu. MİT kontrterör dairesi denen daire, illegal olarak MİT’i kontrol etmek maksadıyla başına Mehmet Eymür’ün getirildiği yapı. Mehmet Eymür, Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in ortaya çıkardığı 1’inci MİT raporundan sonra Hiram Abas’la birlikte MİT’ten atılmış ve ABD’ye kaçmıştır. 1993 yılının başında Mehmet Eymür ABD’den getiriliyor. Çiller’in başbakan olduğu dönem. Bütün MİT geleneklerine ters bir şekilde getiriliyor tekrar resmi olarak MİT’e alındığı söyleniyor. Ama aslında MİT’i kontrol etmek için kurulan dairenin başına konuluyor. Kimler var Eymür’ün emrinde? Ne kadar PKK itirafçısı varsa onları devşirmişler. Yeşil var. Bunlar güneydoğuda Türkiye’nin çeşitli yerlerinde faili meçhul cinayetler işliyorlar.

 

Bunlar çok ciddi olaylardır ve üstü kapatılmıştır bu tür olayların. Nasıl Çiller’in bu örgütlenmeyle Fetullah’la işbirliği halinde yapmış olduğu suçlar cinayetler, darbe girişimleri üstü örtülmüşse PKK’lı itirafçıların Akşener döneminde çıkarılıp çeşitli operasyonlarda kullanılması da üstü kapatılan olaylardan biridir. O sorumluluklar bir gün mutlaka ortaya çıkartılacaktır. Devlette belge kaybolmaz. 

 

 

ÇİLLER VE AĞAR’IN ÜZERİNE GİDİLMELİ


Bugün bu olayın bir yargılama konusu olarak gündeme gelmesi normaldir. Bu İçişleri Bakanı Soylu ve Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan yönünden kullanılmak isteniyor. Niye bugün onunla ilgili olarak bu olaylar kullanılıyor? Mehmet Ağar o zaman Çiller’le beraber. Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş’ın raporunda Çiller Örgütü'nün içinde Sedat Peker, Tolga Atik, Mehmet Eymür, Korkut Eken, Mehmet Ağar’ın bulunduğu belirtiliyor. Sedat Peker adı sadece orada yok. MİT müsteşarı Sönmez Köksal imzalı 17 Aralık 1996 tarihli raporda da Sedat Peker adı var. Başbakan Erbakan’a sunulan MİT raporunda ismi geçenlerden birisi de Sedat Peker. Şimdi Sedat Peker ortaya atılıyor. O da o örgütün bir elemanı. 

 

 

FETÖ'NÜN ÜZERİNE GİDENLERİ KARALAMAK İÇİN KULLANIYORLAR


Peker’i şimdi kim kullanıyor? Benim kanaatim Fethullahçılar kullanıyor. Fetullah’ın üzerine yürüyen kim varsa ona karşı bir karalama kampanyasının parçası olarak kullanılıyor. Ben Sedat Peker’in bir iki videosunu izledim. Böyle adamların neyi nasıl eğip büktüğü hangi amaçla kullandığı biraz kendilerinin insiyatifi dışındadır. İstihbarat örgütlerinin eliyle planlanır ve öyle gündeme getirilir. Onun da bu şekilde birilerinin avucuna düştüğünü ve kullanıldığını görüyorum. Kimsenin kefili değiliz. Kimin suçu varsa suçlular cezasını bulacaktır. Mehmet Ağar’ın bu olayda bir rolü varsa yargılanacak ve gerekli cezayı alacak. 

 

Çiller ve Mehmet Ağar’ı yanına alarak kirlenirsiniz sadece. Başka hiçbir faydası olmaz. Onların suçlarıyla ilgili elinizde imkanlar var. Bütün belgeler şimdi Cumhurbaşkanlığı’nda. Devletin üzerine gitmesi gereken suçlar varsa üzerine gitmesi lazım. Çünkü onların özellikle Çiller’in Fetullah’ın Amerika’yla bağını tartışmak, gündeme getirmek, üzerlerine gitmek gerekir.

FETULLAH’IN ADININ ANILMASININ ANLAMI


Çiller ve Fethullah’ın üzerine hiç gidilmemesi bugün bu olayları köpürtenlerin onların adına en ufak bir atıfta bulunmaması çok ilginç değil mi? Sedat Peker’i Fetullah’ın kullanması gerçeğini kapatmaya çalışmaları önemli bir unsur değil mi? 

 

Mal bulmuş mağribi gibi iddialara sarılanlar oluyor. Cumhuriyet, Sözcü, Halktv, İyi Parti vs. İyi Parti'nin önce genel başkanları Akşener’i bu olaylar nedeniyle sorgulaması lazım. Onun bagajında neler var görsünler. O bagaj çok karanlık bir baraj. Fetullahla Susurlukçularla iç içe, CIA’yla iç içe bir bagaj. Bugün Meral Akşener’i parlatanlar ABD’nin cephesinden Türkiye’ye karşı birçok olayın içinde yer alıyorlar. Akşener’i anlamak bakımından o günlere bir projektör tutmak herkese lazım.


 
Umarım bu olayla giderek büyür kamuoyunun ciddi ilgi ortaya çıkar, herkes bundan ders alır ve Çiller’le Fetullah’la ilgili o örgütlenme konusunda da davalar açılır. Onları önlemeye kalkmamak lazım. Eğer Çiller bu hükümetin yanında, buna dokunmayalım gibi düşünen unsurlar varsa büyük hata yaparlar. Kendilerinin lekelenmeleri dışında bir faydası olmaz, Çiller’i falan da kurtaramazlar.