İyi Parti, HDP ve Ak Parti'den Vatan Partisi’ne toplu katılım

Mardin Kızıltepe'de 50 kişi Vatan Partisi’ne katıldı

Tarih:

Mardin Kızıltepe'de 50 kişi Vatan Partisi’ne katıldı. “İşsizliğe, torpile, yüksek faturalara son!” diyerek seçim çalışmalarına başlayan üyeler, “Vatan Partisi'nin kamucu, üretimden yana politikaları bizi etkiledi. Çözüm burada. Mardin’de birinci parti olacağız.” dedi.

 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Vatan Partisi’ne katılımlar devam ediyor. Bölgede terörün ezilmesinden sonra başlayan yönelişin yeni yeri Mardin Kızıltepe oldu. AK Parti, İYİ Parti ve HDP’den istifa eden yaklaşık 50 kişi Vatan Partisi’ne katıldı. Katılım töreninde hedef belirlendi, “Mardin’de birinci parti olacağız.” denildi.

 

 

PARTİ BİNASI TUTULDU


Üye katılım töreninde üyelik formlarına imza atıldı, parti rozetleri takıldı, seçim çalışmaları için düğmeye basıldı. Geçen ay İYİ Parti’den istifa ederek Vatan Partisi’ne katılanlar tarafından kurulan Kızıltepe İlçe Başkanlığı, çalışmalarına Abdullah Yavuz başkanlığında başladı. Yavuz, parti binasını tuttu ve önümüzdeki günlerde açılışını yapacak.

 

Törende konuşan Vatan Partisi Mardin İl Başkanı Zeynettin Bozan, “Mardin’de Vatan Partisi’ni birinci parti yapacağız. Güneydoğu’da, Mardin’de çığ gibi büyüyoruz. Bu bir kişinin yapacağı çalışma değil. Hepimiz birlikte yapacağız. Vatan Partisi’nin kapısı herkese açıktır. Yanlışımızı, eksiğimizi gördüğünüzde eleştirin, yakamıza yapışın.” ifadelerini kullandı.

 

Ülkemize karşı ABD ve NATO merkezli saldırıya da dikkat çeken Bozan, birlik ve bütünlüğümüz için NATO’dan çıkmamız gerektiğini anlattı.

Abdullah Yavuz
Abdullah Yavuz

'MAZLUMLARIN SESİ OLACAĞIZ'


Vatan Partisi Kızıltepe İlçe Başkanı Abdullah Yavuz da konuşmasına müjdeyle başladı: “Kızıltepe İlçe Başkanlığımızı kurduk, binamızı da tuttuk, yakında açılışını yapacağız. Vatan Partisi olarak Kızıltepe’ye umut olacağız, mazlumların sesi olacağız, Kızıltepe’de ne sorun varsa Allah’ın izniyle çözeceğiz.” diye konuştu.

 

Vatan Partisi Ömerli İlçe Başkanı Adem Poyraz da törende söz alarak Vatan Partisi’ni ve yapmak istediklerini Kürtçe olarak anlattı.

Adalet Akkuş
Adalet Akkuş

ÇÖZÜM İÇİN BURADAYIZ


Abdullatif Dilmen: “İYİ Parti’den ayrıldım, Vatan Partisi’ne bir umut için geldim. Vatan Partisi’nde dayanışma, kardeşlik var, torpile karşı mücadele var. Mardin’de işsizliğe çözüm, halka hizmet, insanların refahı, huzur içinde yaşam, terörün olmadığı, fuhuş ve uyuşturucunun olmadığı bir yer için artık yeter diyoruz. Bu sorunları Allah'ın izniyle Vatan Partisi’yle çözeceğiz.”

 

Hasan Enes: “İYİ Parti’ye üyeydim, istifa ettim. Mazlumların bu gidişe dur demesi için Vatan Partisi’ne geldim. Vatanperveriz, vatanımızı seviyoruz ve vatanımız için mücadele etmeye çalışıyoruz.”

 

Adalet Akkuş: “Terziyim, çalışıyorum. Bu partiyi seviyorum, o nedenle katıldım.”

 

Helin Doğaoğulları: “Kızıltepe’de iş imkânlarına ihtiyacımız var, o yüzden bu partiye üye oldum. İşsizim, iş bulamıyorum. Kimi yerlerde de asgari ücretin çok altında ücret veriyorlar. En fazla 3,5-4 bin lira veriyorlar. Bunlara bir çare bulunmasını istiyorum. Benim gibi birçok insan var burada işsiz, iş istiyoruz.”

 

Tekin Elçiboğa: “Elektrikçiyim, 4 çocuğum var. İYİ Parti’deydim, ayrıldım. Vatan Partisi, devletçi olduğundan dolayı katıldım.”