İletişim Başkanlığı AİHM zaferini görmedi

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın AİHM zaferinden bahsedilmemesini eleştirdi

Tarih:

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın düzenlediği “1915 Olayları Uluslararası Konferansı”nda AİHM zaferinden bahsedilmemesini eleştirdi.

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Ulusal Kanal’da Çıkış Yolu programında Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur ve Aydınlık Gazetesi Haber Müdürü Tevfik Kadan’ın sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Perinçek, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen “1915 Olayları Uluslararası Konferansı”nı eleştirdi.

 

Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen konferansta konuşan İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin’in konuşmalarında yaptığı “Ermeni olaylarının araştırılmasını tarihçilere bırakalım” vurgusuna Doğu Perinçek’ten tepki geldi.

 

 

‘BİZ BU MESELEYİ BİTİRDİK’


Konferansta AİHM davasında kazanılan başarıya değinilmemesini eleştiren Perinçek, Ermeni soykırımı yalanına Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 3 farklı karar verdiğini belirtti. Tarihçilerin karar verme yetkisinin olmadığını söyleyen Perinçek, “Tarihçiler tartıştı. Peki bu tartışmanın sonunda ne olacak? Kim karar verecek? Eğer soykırım konusunda bir yargı ve hukuk tartışması yapıyorsak bu mahkemede yapılır. Kararı da mahkeme verir. Çünkü soykırım bir suçtur. Adam öldürmek gibi bir suçtur. İşte biz mahkemeden, AİHM’den hüküm çıkardık. Hem de 3 karar çıkardık. Mahkeme 3 davada da Ermeni soykırımı için ‘yalan’ dedi. Mahkeme kararı tartışmayı bitirdi” sözlerini kaydetti.

 

Perinçek ayrıca mahkemenin 3 davada verdiği kararda altın bir cümle yer aldığını şöyle ifade etti:

 

“Mahkeme, Ermeni olayları Yahudi soykırımı yani Holokost ile aynı sınıflama içine girmez dedi. Bu altın cümledir. Bunu Alman, Fransız ve İsviçre basını, ‘Soykırım yerle bir olmuştur’ başlığıyla verdiler. Avrupa basını ‘Türkiye’nin kazandığı zafer’ başlığıyla verdi.”

 

 

‘TÜRKİYE BÖYLE SAVUNULMAZ’


İletişim Başkanı Altun’un konuşmasında vatan savunması kararlılığı olmadığını vurgulayan Perinçek, “Devlet böyle yönetilmez. Türkiye böyle savunulmaz” dedi. Perinçek, bu konuşmayla Altun’un kime yaranmaya çalıştığını sordu:

 

“Ben ayıplıyorum. Cumhurbaşkanlığının İletişim Başkanlığını ve Başkanın kendisini. Biz AİHM’den koskoca üç tane karar çıkarttık. Onların yalanlarını çiğneyerek, onlara göre suç işleyerek ve maalesef arkamızdan da vurula vurula, ayağımıza çelme takıla takıla zaferi kazandık. O zaman da çelme taktılar, bizi desteklemediler. Bari bu zaferi kazandıktan sonra Türkiye için bunu kullansınlar.
 
“Bizim Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımız ağlıyor. Dört buçuk sayfalık konuşması ağlamadan ibaret. Dönüp dönüp ‘Çok acılar yaşanmıştır’ diyor. Evet çok acılar yaşandı. Ama bunu bir cümle söyle bırak. Sen bunu söyleyerek kime yaranmaya çalışıyorsun? Amerika, Avrupa, Batı dünyası Türkiye hükümeti çok acılar çekildi dedik diye bize acıyacak mı? Bizim üzerimize gelmekten mi vazgeçecek? ABD seni bağışlayacak mı? PKK’yı desteklemekten vaz mı geçecek? Doğu Akdeniz’de namlular geri mi dönecek? Dedeağaç’tan Amerika tekrar helikopterlerini uçaklara, gemilere bindirip Amerika’ya mı geri götürecek?”

 

 

‘KAZANILMIŞ MEVZİMİZ VAR’


Perinçek, Türkiye’nin Ermeni soykırımı yalanı konusunda mevzi kazandığını belirterek devletin görevinin Türkiye’yi savunan bir mevzide olması gerektiğini vurguladı. Perinçek, “Siz Türkiye’nin yaşadığı sürecin farkında değilsiniz. Türkiye için çok önemli bir sorun olan Ermeni soykırımıyla ilgili kazandığımız mevzide yoksunuz. Kazanırken de yoktunuz. Kazanılmış bir mevzi var. Sizin bir devlet olarak göreviniz var. Türkiye’yi savunan mevziden olmanız lazım. Şunu söyleyeceksiniz: ‘Siz bizim ülkemizi parçalamaya kalktınız Birinci Dünya Savaşında biz vatanımızı savunduk. Siz içimizdeki Ermeni insanları kandırdınız, silahlandırdınız, denizden denize Ermenistan kuracağız dediniz onlara. Siz Emperyalistler bizim ülkemizi bölmeye çalıştınız. Ey Fransızlar, Ey İngilizler, Ey Çarlık Rusya’sı biz de vatanımızı savunduk.’ Bu olayı biz bitirdik, bütün Avrupa gördü. Ama maalesef bizim devletimiz, hükümetimiz, başdanışmanlarımız, tarihçilerimiz görmüyor” dedi.

 

 

‘DAVUTOĞLU VE ATAKLI’YA DAVA AÇACAĞIM’


Doğu Perinçek, katıldığı bir Youtube kanalı programında kendisini hedef alan sözleri nedeniyle Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu dava edeceğini belirtti.

 

Davutoğlu’nun “Perinçek ve Erdoğan’ın desteklediği şirketler ve o şirketlerin bağlantılarını araştırın. Sayın Perinçek'in sermaye bağlantılarına bakın bakalım kimler çıkar” sözleri için Perinçek’ten yanıt geldi. “Benim hiçbir zaman sermayem olmadı” diyen Perinçek şöyle devam etti:

 

“Hiçbir şirket kurmadım. Hiçbir şirketin yöneticisi olmadım. Tayyip Erdoğanla sermaye ilişkilerim olmadı. Araştırılsın diyor ama namussuzluğun da araştırılması lazım. Yalancılıkta bir namussuzluktur. Bizim Tayyip Erdoğan’la iktidarla bir işbirliğimiz yok. Türkiye cephesindeyiz. Amerikan emperyalizmine karşı aynı cephedeyiz. Davutoğlu o cephede değil. Davutoğlu başbakanlıktan ayrıldığında Foreign Policy ‘Amerika Ankara’daki adamını kaybetti’ diye başlık attı. Onu da gösterelim. Amerika Davutoğlu’na ‘bu benim adamım’ diyor. Böyle bir adamın bana çamur atması da beni mutlu ediyor. Amerika atıyor o çamuru çünkü.”

 

Can Ataklı’nın Tele 1’de sunduğu programda kendisi ve ailesi hakkında iftiralarda bulunması dolasıyla mahkemeye başvuracağını dile getiren Perinçek, “Bunların hepsinin hakkında tazminat davası açacağım. ‘İddialarınızı ispat edin’ diyeceğim. Tazminattan gelen parayı da Ulusal Kanal ve Aydınlık’a bağışlayacağım. Ama onlar için en büyük ceza haysiyet, insan şerefi açısındandır. Şerefli bir insan hiçbir zaman iftira atmaz” dedi.