Özgür Bursalı: Rektörleri, üniversiteler seçmelidir

Genel Sekreterimiz Özgür Bursalı, Boğaziçi Üniversitesi’ne yeni rektör ataması sonrası başlayan tartışma ve olaylara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı

Tarih:

GÜÇLÜ, BİLİMSEL, ÖZERK ÜNİVERSİTE

 

“Rektörleri, üniversiteler seçmelidir. Üniversitenin tüm bileşenleri bu demokratik seçim sürecine dahil olmalıdır. Güçlü, bilimsel, özerk üniversiteler bu anlayışla inşa edilebilir. Dışarıdan atama yapmak, rektörlerin otorite oluşturabilmesi bakımından da sağlıksızdır."

 

 

“KATİL POLİS” DİYENLERİN AMACI

 

"Türkiye, terörü hendeklerine gömmüş, üniversitedeki PKK-FETÖ uzantılarını da büyük oranda temizlemiştir. Dün Boğaziçi Üniversitesi önündeki eylemlerde “Katil Polis” sloganı atanlar, Türkiye’ye muhalefet etmektedir. Onların derdi, Cumhuriyet Üniversitelerinin geleceği değildir.”

 

 

“ÜNİVERSİTELER, BİLİM VE VATANSEVERLİK KALELERİ OLACAKTIR”

 

“Boğaziçi Üniversitesi, kendi milli ve bilimsel dinamikleriyle, öğrencileriyle, terörün ve neoliberalizmin hegemonyasını yıkmaktadır. Geçtiğimiz yıl, bine yakın öğrenciyle iki gün boyunca Atatürk Sempozyumu düzenlenmiştir. "Katil Polis" diye bağırılanlara, bu süreç en güzel yanıttır.

 

Üniversitelerimiz, Türkiye’nin her cephede savaşarak, ayağa kalktığı, bağımsızlaştığı bu sürecin bilim ve vatanseverlik kaleleri olacaktır. Vatan Partisi'nin programı budur. Bunu her anlamda güçlendirmek, içinde bulunduğumuz savaşın sorumluluğu bakımından da hayati önemdedir.”