25 Ağustos Perşembe günü, Datça Yılmazlar Ortaokulu Müdürü Bülent Öğüçbilek, okul duvarlarındaki Atatürk fotoğrafları ve Gençliğe Hitabe panolarını çöpe attırdı. Datçalılar ve öğrenciler tarafından tepkiyle karşılaşan girişim, Datça Belediyesi tarafından da eleştirildi. Vatandaşlar fotoğraf ve hitabeyi çöpten kaldırdı, Datça İlçe Başkanımız Nizamettin Özben, müdür hakkında gereğinin yapılması için partisinin harekete geçtiğini duyurdu.
CUMHURİYET SAYESİNDE OKUL MÜDÜRÜ OLDUNUZ
Basın açıklamasında Okul Müdürü’ne seslenen Özben, “Ülkemizin kurucusu, çağdaş Türkiye Cumhuriyetini yaratan devrimlerin önderi Atatürk’ün fotoğraflarını çöpe atarak ona hiçbir zarar vermiş olmazsınız, tam tersine kendi vicdanınızı çöpe atıp, vicdansızlaşırsınız. Oturduğunuz mevkilere onun kurduğu Cumhuriyet sayesinde gelebildiniz. Eğer onun devrimleri hayata geçmemiş olsaydı, şu anda ağanın marabası, şeyhin müridi olacaktınız” ifadelerini kullandı.
Özben, bugün içinde bulunduğumuz sürece de dikkat çekti ve “Ordumuz Suriye’de çok önemli bir operasyon yaparken, Fetullahçı Terör Örgütüyle mücadele edilirken, bölücü terör tırmandırılırken, Atatürk düşmanlığı, milleti bölmeye ve ülkemizi bu hain saldırılarda zayıf düşürmeye çalışmaktan başka bir şey değildir” dedi ve Okul Müdürü’ne “Atatürk düşmanlığını bırakın” uyarısı yaptı.
İlçe Başkanımız ve partililerimizden oluşan bir heyet, daha sonra Cumhuriyet Savcılığı’na, Kaymakamlığa ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek Yılmazlar Ortaokulu yöneticileri hakkında gereğinin yapılması için başvurdular ve suç duyurusu yaptılar.