Bölücü Teröre Karşı Kesin Zafer İçin HDP Kapatılsın

Mecliste PKK İstemiyoruz

MECLİSTE PKK İSTEMİYORUZ
BÖLÜCÜ TERÖRE KARŞI KESİN ZAFER İÇİN
HDP KAPATILSIN

 

Değerli Vatandaşlar,

 

Türkiye, bölücü terörle hesaplaşmada büyük başarılar kazandı ve kazanıyor.

 

Ordumuz, Polisimiz ve Köy Korucularımız PKK’yı hendeklere gömmüş, Suriye’nin kuzeyinde ABD’nin İkinci İsrail koridorunu bozmuştur. Yurtiçindeki terörist sayısı beş yüzün altına düşürülmüş, PKK bitme noktasına getirilmiştir.

 

HDP, PKK’nın Parlamentodaki koludur, Mehmetçiğe kurşun sıkanların siyasi temsilcisidir. HDP, “Özerklik Bildirisi” yayınlamış, Türkiye’nin bütünlüğü için yürütülen askerî harekâtlara karşı bölücü örgütün propagandasını yapmıştır. Bölücü eylemler nedeniyle Eş Genel Başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda yöneticisi ceza almıştır.


HDP binası önünde nöbet tutan Diyarbakır Analarının “Çocuklarımızı kaçırıp Amerika’ya asker ettiniz” feryatları, HDP ile PKK arasındaki organik bağı açıkça göstermektedir.

 

PKK güdümündeki HDP liderleri, canlı bombacıların tabutlarını sırtlarında taşımış, bölücü terör örgütünün suçlarına ortak olmuşlardır. Devletin bağımsızlığı, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü ve milletin birliğine aykırı faaliyetlerin odağı haline gelen HDP’nin kapatılması, Anayasamız ve ülke bütünlüğümüz açısından zorunlu hale gelmiştir.

 

Teröre karşı mücadelenin başarısı için devletçe ve milletçe topyekûn mücadele şarttır. Vatan Partisi dört kez Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na HDP’nin kapatılması için dava açılması amacıyla başvuruda bulunmuştur.

 

Siyasi Partiler Kanununun 100/c maddesi, hükümete ve mecliste grubu olan siyasi partilere vatan bütünlüğü ve cumhuriyete karşı faaliyetlerin odağı haline gelen bir partinin kapatılması için, dava açma hakkı tanımıştır. Bu açıdan AK Parti’yi, CHP, MHP ve İyi Parti’yi HDP’nin kapatılması için yasanın verdiği yetkiyi kullanmaya davet ediyoruz.

 

Bölücü teröre karşı kesin zafer için, PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP derhal kapatılmalıdır. Hukukun emri de budur, milletin talebi de budur.