"Zeybekçi'nin çıkmazı: Kamu sektörü düşmanlığı"

Vatan Partisi Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin açıklamalarına tepki gösterdi

Tarih:

Vatan Partisi Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu bugün yayımladığı bir basın açıklaması ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin açıklamalarına tepki gösterdi. Kasapoğlu, açıklamasında şunları söyledi:

 

Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekçi MÜSİAD Denizli Şubesinin düzenlediği toplantıda kamuda kadro bekleyenlere çıkışarak "Yok kardeşim atama" diye kükredi. Daha vahimi de "Bu ülke Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesine yürüyecekse, bırak namerde, merde bile muhtaç olmayacağı günlere yürüyecekse bunu özel sektör eliyle yapacak, devlet eliyle değil" diyerek temel ekonomik açmazını açığa vurdu.

 

AKP Hükümetinin en büyük ekonomik çıkmazı kamu sektörü düşmanlığıdır. KİT'lerini satarak, özelleştirerek, tasfiye ederek kalkınmış dünyada bir tek ülke var mı? Denizli Sümerbank özelleştirilip satıldı. Hani istihdam artacaktı? Üretim artacaktı? Şimdi 3000 işçinin çalıştığı fabrikanın yerinde yeller esiyor. AVM'ler yükseliyor. Arazileri rantçılar tarafından lime lime paylaşıldı.

 

Dünyada kalkınan, gelişen ülkelere bakalım. Çin, Hindistan, Brezilya, Güney Afrika, Arjantin hatta İran, Rusya Atatürk'ün karma ekonomik modelini uyguluyor. Hem Atatürkçülük hem kamu sektörü düşman lığı birlikte olmaz. Bu ekonomik anlayış özel sektöre de haksızlıktır. Özel sektörü savunmasız ve yalnız bırakmaktır. Küresel dev tekellerin önüne atmaktır. Milli sanayicilerimiz bu küresel yamyamlarla rekabette nereye sığınacak? Kime güvenecek? Elbette ki kendi devletine. Kendi kamu bankalarına kendi milli kurumlarına. En önemlisi de kamu sektörü özel sektörün kardeşidir, abisidir. Onun koruyucusu ve kollayıcısıdır. Kamu sektörünü yıkarsanız bir süre sonra özel sektörde küresel güçler karşısın da rekabet edemez hale gelir. İflaslar başlar. Bütün milli varlıklarımız adım adım yabancıların eline geçer. Bu güne kadar olanda budur.

 

Sayın Zeybekçi ve AKP yöneticileri bu kamu sektörü, devletçilik düşmanlığından vazgeçmelidir. Şeker fabrikaları vb. kamu varlıklarımızın satılması hatasından dönmelidir. Kalkınmanın sırrı Atatürk'ün karma ekonomik modelindedir. Tek ayakla yürünmez. Hem kamu hem de özel sektör gereklidir.

 

Dışarıdan sıcak para getirerek, borçlanarak, tüketimi pompalayarak, piyasayı yabancı mallarla doldurarak bu ekonomik krizi atlatamayız. Çözüm üretim ekonomisine geçmektir. Çözüm üreten işçiyi, çiftçiyi, sanayiciyi desteklemektir. Bunları yapmazsan, Türk Milleti bunları yapabilecek bir milli hükümetini bulacaktır.”dedi.