Vatan Partisi, TGB, CKD ve TLB’den ortak açıklama

"HDP kapatılacak"

1/2
2/2

Vatan Partisi İstanbul önderliğinde Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliği “Mecliste Terörist İstemiyoruz HDP Kapatılsın” diyerek ortak bir basın açıklaması düzenledi.

Vatan Partisi daha önce dört defa PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin kapatılması için başvuruda bulunmuştu. Uzun yıllardır milletin meclisindeki teröristleri temizlemek için mücadele veren Vatan Partisi zafere koşar adım yaklaşıyor.

27 Mart Cumartesi günü saat 15.00’da İstanbul Beşiktaş Meydanı’nda, kitle örgütleri Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliği’nin katılımıyla bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Kitle Örgütü önderleri açıklamalarında “Milletin Meclisinde PKK’ya ve destekçilerine yer yok, HDP Kapatılsın” fikrinde buluştu.

Vatan Partisi MYK Üyesi ve İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen açıklamasında HDP’nin kapatılmasını müjdelerle karşıladı. Basın açıklaması metni şöyle:

TÜRK YARGISINA GÜVENİYORUZ. HDP KESİNLİKLE KAPATILACAK!

Değerli Basın Mensupları, Kıymetli İstanbullular;

Şükürler olsun!

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye kapatma davası açıldı. Vatan Partisi olarak uzun yıllardır terörle mücadelemizin zafere ulaşması için bir zorunluluk olarak gördüğümüz ve dört defa başvuruda bulunduğumuz HDP’nin kapatılması talebimiz sonunda gerçekleşiyor.

Müjdeler olsun!

Diyarbakır annelerimizin mücadelesi zafere ulaşıyor. Selam gönderiyoruz o eli öpülesi analarımıza.

Müjdeler olsun!

Mehmetçiğimizin sınır ve ötesinde, polisimizin topraklarımızın her köşesinde canla başla yürüttüğü mücadele zafere ulaşıyor.

Müjdeler olsun!

ABD’nin kara gücüm dediği PKK/PYD’nin siyasi uzantısından kurtuluyoruz.

Değerli arkadaşlar,

Türkiye’nin önündeki problemleri bir bir çözüyoruz.

Vatan Partisi olarak son 15-20 yıldır yürüttüğümüz her mücadeleyi zaferlerle taçlandırdık.

Kıbrıs’ımızı Annan planına teslim etmeyeceğiz dedik ve etmedik. Rauf Raif Denktaş’ın ruhu şad olsun. Bu mücadelede kendisiyle omuz omuzaydık.

Lozan’larda, Berlin’lerde, Strasbourg’larda Ermene soykırımı yalanını bitirdik. Milletimizin katliamcı bir millet ilan edilmesi yalanını yırtıp attık.

Fetö’nün Ergenekon tertibini bozguna uğrattık. Silivri zindanlarını yıktık ve 15 Temmuz’da milletimizle birlikte hain darbe girişimine izin vermedik.

Ve şimdi, PKK’nın kökünün kazınması için bir zorunluluk olan HDP’nin kapatılması mücadelesini hep birlikte zafere ulaştırıyoruz. Ne mutlu!

Fakat değerli dostlar, davanın açılması mücadelenin bittiği anlamına gelmiyor. Hepinizin bildiği üzere dava açılır açılmaz ayakları bu topraklara değil okyanus ötesindeki topraklara basan, fikri mülkiyetleri ABD’ye ait olanlar yargıyı baskı altına almak için içi boş demokrasi ve özgürlük söylemleriyle HDP’nin kapatılmasına karşı çıkmaya başladılar.

Çocukları HDP tarafından dağa kaçırılan annelerimizi 590 gün sonra ziyaret etmeyi akıl edeneler, terör bağlantısı gerekçesiyle milletvekilliği düşürülen HDP’liyi ışık hızıyla ziyaret ettiler.

Birkaç oy uğruna, birkaç koltuk daha sahip olmak adına kirli ittifakın içinde yer alanlar bilsin ki! Türk Yargısına Güveniyoruz. HDP Kesinlikle Kapatılacak!

Yargımızı baskı altına alamazsınız. Milletimizi terörle yaşatamazsınız. Kürdümüzü PKK’nın siyasi ayağına tutsak edemezsiniz.

Değerli arkadaşlar,

Vatan Partisi İstanbul İl Örgütü olarak yaklaşık bir aydır İstanbul’umuzun ilçelerinde HDP kapatılsın masaları açtık. Binlerce imzayı masalarımızda kuyruk olan vatandaşlarımızdan topladık. Emin olun onların içinde HDP’ye oy vermiş vatandaşlarımız da vardı. ‘’Oy verdik ama çocuklarımızı dağa kaçırın demedik. Kesinlikle kapatılsın’’ diyen yurttaşlarımız vardı.

HDP’ye oy vermiş vatandaşlarımıza çağrımızdır!

Siz oylarınızı terör artsın diye vermediniz. Şehirlerimizde bombalar patlasın diye vermediniz. Çocuklarımız dağa kaçırılsın diye vermediniz. Bunları biliyoruz ve size güveniyoruz. Kalkın ayağa! HDP’ye gereken dersi hem yargı hem de siz verin. HDP’li yöneticilere kaçırılan çocuklarımızın hesabını sorun. Diyarbakır’da direnen analarımıza destek olun. Emin olun hiçbir şey için geç değil. Biz, birbirine sımsıkı bağlı bir milletiz! Türkiye bu beladan kurtulduğunda sizler de daha fazla özgürleşeceksiniz. Son olarak; Bizi ayrıştırmaya çalışanlara karşı hep birlikte haykıralım. Türk Kürt kardeştir. HDP/PKK kalleştir!