“Vatan Partisi Mardin İl Başkanı istifa etti” haberleri hakkında açıklama

“Vatan Partisi Mardin İl Başkanı Halis Çur ve 250 kişi partilerinden istifa ederek İYİ Parti’ye katıldı” haberleri gerçek dışıdır

Tarih:

Bazı internet haber sitelerinde yayınlanan “Vatan Partisi Mardin İl Başkanı Halis Çur ve 250 kişi partilerinden istifa ederek İYİ Parti’ye katıldı” haberleri gerçek dışıdır.

 

Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu’nun 28 Mayıs 2021 tarih ve 10-131 sayılı kararıyla, Halis Çur başkanlığındaki Mardin İl Yönetim Kurulu görevden alınmıştır. İlgili “istifa haberleri” il yönetiminin görevden alınmasından 14 gün sonra, 12 Haziran 2021 tarihinde yayınlanmıştır. Bu durum da söz konusu haberlerin maksatlı olarak yapıldığını açıkça görülmektedir.

 

250 Kişi olarak ifade edilen istifa bilgisi de asılsızdır. Tamamen yalanlara dayanan bu haberin bazı basın organlarında çıkması, gazetecilik ahlakıyla bağdaşmamaktadır.

 

Vatan Partisi Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin tamamında çok güçlü bir şekilde örgütlenmektedir. Kısa sürede tüm bölgenin il ve ilçelerinin tamamında örgütlü olan tek parti olacaktır.

 

Kamuoyunun bilgisine sunarız.