Vatan Partili Avukatlardan İstanbul Barosu seçimlerine ilişkin açıklama

"'HDP Kapatılsın' ve 'Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti' demeye ve oylarını bu bilinçte kullanmaya davet ediyoruz"

İstanbul Barosu’na üye on binlerce meslektaşımız bir yılın ve üç ertelemenin ardından nihayet bu hafta sonu sandık başına gidecek. Bu seçim sürecinde, Vatan Partili avukatlar olarak tüm meslektaşlarımızı öncelikle makamında şehit edilen Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı anmaya davet ediyoruz. Mehmet Selim Kiraz, onlarca kanlı eylem gerçekleştiren, birçok kamu görevlisi ve sivili katleden terör örgütü DHKP-C terör örgütü tarafından katledilmiştir.

Bu terör örgütünün üyesi olan ve bir zulada yakalanan Ebru Timtik’in posteri dünyanın en büyük barosu olan İstanbul Barosu binasına asılmış, bununla da yetinilmeyerek İstanbul Baromuzun mevcut yönetimi tarafından Ebru Timtik hakkında defalarca destek açıklaması yapılmıştır.

Amerikan emperyalizminin yarattığı, beslediği ve büyüttüğü PKK, FETÖ ve diğer terör örgütlerinin cezaevlerinden kurtarılması için birbirleriyle yarışan tavırların, meslektaşlarımız arasında asla karşılık bulamayacağına ve seçimlerde gerekli cevabı alacağına güvenimiz tamdır.

Yargının ve avukatlık mesleğinin sorunları, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu emperyalist tehditten ve buna karşı yürüttüğü kurtuluş mücadelesinden bağımsız değerlendirilemez.

Emperyalist tehdidin en önemli hedeflerinden birisi de Barolarımızdır.

Dünyanın ve ülkemizin en büyük Barosu olan İstanbul Barosu, emperyalizme karşı verilen mücadeleyi baltalamak için kullanılan araçlardan biri haline getirilmemelidir.

Türkiye'nin önündeki süreçte olduğu gibi, Barolarımız için tek çıkış yolu vatansever ve milli siyasetlerdir.

Geçtiğimiz dönemde artan mesleki sorunlarımızın çözümü için çalışmak yerine, siyasi olarak aldığı gayrı milli tutumla gündemde kalan İstanbul Barosu’nun mevcut Başkanı Mehmet Durakoğlu’na oy vermeyi red ediyoruz.

Yüzyıllık cumhuriyet, binlerce yıllık devlet ve hukuk geleneği olan Türk milletinin hak ettiği adaletin, çağdaş ve laik hukuk sisteminin sonsuza kadar yaşaması ve yaşatılması bilinciyle hareket ediyor, hukukun üstünlüğü, adaletin erken ve tam tecellisi, avukatların mesleki onurunun ve tüm ekonomik haklarının korunması ve ileriye taşınması için çalışan, antiemperyalist, çağdaş bir hukuk devleti olma yolunda dimdik milli bir duruş sergileyen Baro’ya sahip olmak için çalışıyoruz.

Vatan Partili hukukçular olarak, tüm meslektaşlarımızı Türkiye’den yana olmaya, gücünü ulusal egemenlikten alarak her şeyden önce "HDP Kapatılsın" ve “Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti” demeye ve oylarını bu bilinçte kullanmaya davet ediyoruz.