"Türkiye’nin ihtiyacı milli, bilimsel ve parasız eğitimdir!"

Mamak İlçe Başkanlığımız, Atatürk'süz müfredata karşı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Tarih:

Mamak İlçe Başkanlığımız, Atatürk'süz müfredata karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada şunlar belirtildi:

 

 

Değerli Mamaklılar,


AKP iktidarı milli eğitim sistemimizi ortadan kaldıran bir düzenleme yürütmektedir. Bu düzenlemelerle milli eğitim sistemimiz Atatürk ilke ve devrimlerinden, laik, bilimsel ve kamusal temellerinden uzaklaştırılmaktadır.


Devletin temel görevi olan eğitim adım adım özelleştirilmekte ve imam hatipleştirilmektedir. Bu durum çocuklarımızın hak ettikleri çağdaş ve bilimsel eğitime ulaşma olanaklarını ortadan kaldırmaktadır.


Türkiye topyekun bir vatan savaşı içerisindeyken vatan ve millet kavramları ile kavga eden bir eğitim anlayışı ve müfredat kabul edilemez!


Cumhuriyet devriminin kazanımları ile kavga eden ve hatta yok etmeye çalışan bir eğitim anlayışını kurmak isteyenler başıdik, vatansever, çağdaş, paylaşımcı insanlar yetiştiremez aksine çıkarcılığı aşılar, toplumu cemaatlere, tarikatlara böler ve Türkiye’yi yönetemez!


Eğitimi dinselleştirenler üretim ekonomisini örgütleyemez, vatan bütünlüğünü sağlayamaz. Okullara mescit ve abdesthane açanlar toplumu bölmeye çocuklardan başlar. Bugün ülkemizin öncelikli ihtiyacının vatan bütünlüğü ve üretim ekonomisi olduğu düşünüldüğünde toplumu bölenlerin ülkemizi yönetemeyeceği açıktır.


AKP iktidarının eğitim siyasetine karşı Türkiye’nin ihtiyacı milli, bilimsel ve parasız eğitimdir!


Türkiye silahların konuştuğu bir coğrafyada vatan savaşı veriyor. Milli eğitim sisteminin bugünkü görevi genç kuşakları ve bütün Türk milletini öncelikle milli devlet, milli egemenlik, milli güvenlik, ABD güdümlü teröre karşı milli birlik ve vatan bütünlüğü için eğitmektir.


Türkiyemiz’in birlik ve bütünlük içinde, tam bağımsız, demokratik, refah dolu, huzurlu bir ülke olarak yeniden ayağa kalkması için gereken temel şartlardan birisi Atatürk devrimleri ışığında hazırlanmış milli ve bilimsel bir eğitim sisteminin uygulanmasıdır. Milli ve bilimsel eğitim sistemi de ancak emperyalizmle mücadelede kararlılık ve tutarlılık anlayışı ile iş başına gelecek tam bağımsız, bir milli hükümet tarafından hazırlanabilir ve uygulanabilir.


Vatan Partisi’nin kuracağı milli hükümet Türkiye’nin gereklerine uygun, bağımsız, halkçı, demokratik, laik ve bilimsel tek bir eğitim sistemi uygulayacak ve “Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür” kuşaklar yetiştirecektir.


Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 


Vatan Partisi Mamak İlçe Başkanlığı