"Türkiye, Atatürk Devrimleri ile yolunuz çizmiştir"

Vatan Partisi Nevşehir İl Başkanlığımızdan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı basın açıklaması.

Tarih:

Nevşehir İl Başkanlığımız, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız nedeniyle bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı Nevşehir İl Başkanımız Meliha Atalay yaptı. Atalay, açıklamasında şunları söyledi:

 

Değerli Halkımıza,


Bu gün Büyük Atatürk’ün “en büyük eserim” dediği Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıl dönümüdür, hepimize kutlu olsun. İnanıyoruz ki Türk Ulusu daha nice-nice yıllar Cumhuriyetimizi yaşatacak ve büyük coşku ile kutlayacaktır.


Değerli Halkımız, Mustafa Kemal ATATÜRK, daha 15 Mayıs 1919 da İstanbul’dan ayrılıp Samsun’a doğru yol alırken, Türk Milletini yanına ve arkasına alıp, önce güzel yurdumuzu istilacılardan/düşmanlardan kurtarıp, ardından da Büyük Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmayı hedef almıştı. Çünkü, Atamıza göre, Türk Ulusunun en önemli karakteri “tam bağımsızlık”tı ve Cumhuriyet rejimi de, bu özelliği en iyi karşılayacak/temsil edecek olan yönetim biçimi idi.


Tam bağımsızlık, kendi geleceğine, kendisinin karar verebilme iradesidir. Bağımsızlık, bir ulusun/milletin siyasal, ekonomik ve kültürel alanlarda sömürgeci-baskıcı koşullardan kurtulması ve özgürlüğüne kavuşması ile gerçekleşir. Bireysel ve toplumsal özgürlüğün gelişmesi için en önemli araçlar da üretken/ bağımsız bir ekonomi(borç batağında boğuşmayan) ve bilimsel-akılcı-çağdaş Eğitimdir.


Toplumun geleceğini bireylere verilen eğitimin niteliği belirler. Bilimsel-akılcı ve çağdaş eğitimden amaçlanan şey, her türlü dogmalardan, kalıplaşmış düşüncelerden uzak, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür, bilimsel düşünebilen, vatanını, milletini seven, sorumluluk alan yurttaşlar yetiştirmektir. Yani aklını özgürce kullanan, eleştiren, sorgulayan, deneyimci, yaratıcı, üretici bireyler.


Buyurgan, baskıcı yönetim anlayışının ürünü olan ezberci, dinsel temellere dayalı “medrese eğitimi” ise; kendisine verilenler ile yetinen, her şeyi sorgulamadan olduğu gibi kabul eden, başına gelenleri yazgı sayıp- boyun eğen, edilgen/kullanılan, susan (mürit), haklarının ve sorumlulukların bilincinde olmayan ve savunamayan insan tipini yaratır.


Değerli Halkımız, Türkiye’miz, Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıldönümünde yeniden bir Kurtuluş Savaşı, Vatan Savaşı vermektedir. ABD ve İsrail Devleti’ne karşı Güneydoğu sınırlarımızda, ikinci bir İsrail’in kurulmasına ve Ülkemizin bölünmesine geçit vermemek için emperyalist ülkelere karşı savaşmaktadır. TSK ve milletimiz birlikte bütün önceliğini bu savaşa vermişken, devletimizi yönetenlerin, Atatürk’ün kimliğine saldırma, fotoğraflarını okul giriş mekanlarından kaldırma, Atatürk’ü ders kitaplarından silme, müfredat içeriğinden çıkarma ve ATATÜRK’ü yok sayma ve bir bakıma O’na karşı savaş açma gibi uygulamaları ne anlama gelmektedir.


Ayrıca MEB’nın, sürekli olarak sınav sistemlerini değiştirmesi, eğitimde yapılan değişikliklerle ilgili yetkin kişilerin görüşlerine yer verilmeyip “ben yaptım oldu” anlayışı, hem öğrencilerimizi hem de velileri tedirgin etmektedir. Eğitimde dini uygulamalara ağırlık verilmesi, eğitim mekanlarının ibadet yeri olarak kullanılması, çok küçük yaştaki kız çocuklarının dahi başının kapatılması, “Türkiye nereye gidiyor”? sorusunun sorulmasına yol açmaktadır.


Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz.Türkiye 150-200 yıllık aydınlanma birikimi ve Atatürk Devrimleri ile seçimini yapmış,yolunu çizmiştir.Yolumuz çağdaş uygarlık yoludur. Türk Milleti Atasına da, Cumhuriyetine de, Vatanına da, ulusumuzun birlik ve bütünlüğüne de yürekten bağlıdır. İkinci bir vatan savaşı verdiğimiz bu günlerde insanlarımızı ayrıştırıcı, birliğimize zarar verici her türlü anlayış ve uygulama çok yanlıştır. Ülkemize yalnızca zaman kaybettirir. Türkiye’nin bu israfa toleransı yoktur.


Cumhuriyet’in 94. kuruluş yıl dönümünde de bizler ne ATAMIZ’dan vazgeçeriz ne de O’nun eserlerinden. Değerli Halkımıza saygı ile iletiriz.

 

 

Prof. Dr. Meliha Atalay
Vatan Partisi Nevşehir İl.Başkanı