"Türk Milleti Vatan ve Cumhuriyet Savaşından zaferle çıkacaktır"

Eskişehir İl Başkanlığımız 29 Ekim Çelenk Koyma Törenini Vilayet Meydanında gerçekleştirdi.

Tarih:

Eskişehir İl Başkanlığımız 29 Ekim Çelenk Koyma Törenini Vilayet Meydanında gerçekleştirdi. Protokol çelenk sunumlardan sonra Atatürk büstü önünde açıklama yapan Eskişehir İl Sekreterimiz Temel Aras ve Öncü Gençlik İl Başkanı Dilek Çınar şu ifadelere yer verdi:


Cumhuriyetimizin 94. Kuruluş yıl dönümünde, devrimci önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü büyük bir özlemle ve sevgiyle anıyoruz.


15 yıllık AKP iktidarı döneminde tabelalardan Türkiye Cumhuriyet’ini simgeleyen TC’nin kaldırma girişimi, en önemlisi anayasamızdan “Türk Milleti” kimliğinin çıkarılmaya çalışılması, bu günlerde “ Atatürksüz Eğitim” programı çalışmaları ve müftülere nikâh kıyma yetkisi verilmesi kesinlikle kabul etmeyeceğimiz uygulamalardır. Ancak 93 yıl önce yedi düveli Atatürk’ün önderliğinde yenen Türk Milleti, bu girişimlere de kesinlikle izin vermeyecektir.


24 Temmuz 2015 de başlayan PKK’yı hendeklere gömme operasyonları ve 15 Temmuz 2016 da Ordu Millet birlikteliği ile ezdiğimiz Amerika’nın Fetullahçı terör örgütü kalkışmasından sonra, ordumuzun ve polisimizin içerde ve dışarda bölücü ve gerici terörle mücadelesi göstermiştir ki, bu topraklarda Mustafa Kemaller asla yenilmez.


Vatanımızı bölmeye Cumhuriyetimizi yıkmaya çalışanlar, kesinlikle Türk Milleti’nin ayakları altında kalacaktır."


"Ülkemiz uzunca bir süredir askeri, siyasi ve ekonomi cephelerinde büyük savaşların içindedir. Bir yanda toprak bütünlüğümüz sözde ‘Kürdistan’ girişimi ile tehdit edilmekte, diğer yanda ekonomimiz borç batağının içinde can çekişmektedir. Terörle mücadelede büyük başarılar kazandığımız, emperyalist hesapları bozduğumuz bu süreçte ise; Bir yanda Türkiye düşmanları Amerikancı bir iktidar seçeneğini yeniden yaratmaya çalışmakta, diğer yanda ise devleti yönetenler, milletçe topyekûn mücadeleye ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde milli eğitimi gayrı milli hale getirerek Türkiye düşmanlarının ekmeğine yağ sürmektedir. Ülkemiz, iç ve dış saldırılarla yıpratılmaya, yok edilmeye çalışılmaktadır. Ülkemiz ateş çemberinin içindedir.


Türk gençliği işte bu koşullarda, görev ve sorumluluklarının bilincindedir. Önümüzde, daha önceki yıllarda yaptığımız gibi milletimizle birlikte gayrı milli seçenekleri mahkûm etme, geçit vermeme görevi durmaktadır.


Hatırlayalım; Ergenekon-Balyoz kumpaslarını, sözde barış süreci ile Türkiye'yi bölme girişimlerini, milli bayramları yasaklamaya kalktıkları günleri... Bu süreçlerin hepsini, verdiğimiz mücadeleler sonunda aştık. Biz kazandık. Şimdi yeniden zaferlere yürüyoruz. Türkiye'mizi ateş çemberinden çıkaracağız. Kendimize inanıyor, milletimize güveniyoruz.


Türkiyemiz’in emperyalizme karşı verdiği Vatan Savaşı aynı zamanda bir Cumhuriyet Savaşıdır.


Cumhuriyetimizin 94. yılında söz veriyoruz, Türk Milleti Vatan ve Cumhuriyet Savaşından zaferle çıkacaktır.


Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Türk Gençliği bağımsızlık şiarı ile 26 Ekim günü Samsun’dan başlattı İstiklal Yürüyüşünü yarın saat 12.30’da Birinci Meclis Önünde Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzbinlerce kişi ile Anıtkabir’de sonlandıracaktır. Eskişehir’den Otobüslerimiz yarın saat 07.30’da Köprübaşından kalkacaktır. 7’den 70’e herkesi yürüyüşümüze davet ediyoruz.


Cumhuriyetimizin 94.Yılı kutlu olsun!

 

Tören "Cumhuriyet Devrimi Kazanacak","Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganlarıyla son buldu.

1/3
2/3
3/3