TEKZİP

"Muhafazakarlarla bir cephe kurulduğu haberi gerçeği yansıtmamaktadır."

Tarih:

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek’in 18 Ocak 2016 tarihinde Pendik İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen konferansta yaptığı konuşması çeşitli gazete ve internet sitelerinde “Perinçek: Muhafazakarlarla vatan cephesi kurduk” başlığıyla haberleştirilmişti.

 

Sayın Genel Başkanın konuşması dikkatlice dinlendiğinde “Vatansever üniversite mensuplarının iki gün içinde topladığı imza 5000 oldu. Çığ gibi büyüyor. Türkiye’de akademisyenler adı altında imza toplamaya başladılar, bakın orada da bir Vatan Cephesi oluşuyor. İlericiler, bilimsel sosyalistler, cumhuriyetçiler, milliyetçiler, muhafazakarlar, kalbi bu vatan için çarpan bütün öğretim üyeleri, yardımcıları vs. hepsi oraya imza atıyorlar. Bir Vatan Cephesi oluşuyor. Hiç kimse orada, yanındakine kem gözle bakmıyor. Bu adam muhafazakar, bu adam ülkücü, bu adam sosyalist, bu adam bilmem ne, böyle bakmıyor. Birleşmeye çalışıyor, çünkü biliyor: O birlikten zafer çıkacak. Vatan mücadelesi başarıya ulaşacak. Birleşenler iktidara gelir. Birleşenler devrim yapar. Bölünenler ayak altında kalır…” dediği açıkça görülecek ve haberin başlığının konuşmayla bağdaşmadığı anlaşılacaktır.

 

Sayın Genel Başkan daha önceki konuşmalarında da PKK terörüne karşı tüm milletimizi Türkiye Cephesinde birleşmeye defaatle davet etmiştir. En son 29 Aralık 2015 tarihinde Vatan Partisi’nin Genel Başkan Yardımcıları Hasan Korkmazcan, E. Korg. İsmail Hakkı Pekin, Yaşar Okuyan, Erol Çakır, Erten Acır, Nusret Senem, Bülent Esinoğlu ve Genel Başkan Danışmanı Barlas Doğu ile yaptığı basın açıklamasında tüm milletimizi, siyasal partileri, sendikaları ve kitle örgütlerini Türkiye Cephesinde birleşmeye çağırmış ve şu ifadelere yer vermiştir:

 

“Türkiyemiz, Bölücü Teröre karşı mücadelede kesin sonuca ulaşmanın eşiğine gelmiştir.

Devlet, vatan ve millet bütünlüğü, her türlü sınıf, topluluk ve kişi çıkarının üstünde, bütün milletimizin meselesidir.

Türk de biziz, Kürt de biziz, hepimiz Türk milletiyiz.

Hiçbir ayrım gözetmeden bütün milletimizi, siyasal partileri, sendikaları, meslek odalarını ve kitle örgütlerini, Türkiye Cephesinde sımsıkı birleştirmek için Vatan Partisi olarak görevimizi yerine getirme kararındayız.

PKK, “Kürdistan’a özerklik” deklerasyola intihar ettiğini ilan etmiştir.

PKK, Türkiye’de uyuyan herkesi uyandırmış ve kendi tepesine inecek büyük gücü göreve çağırmıştır.”

 

Sayın Genel Başkanın Pendik’teki ve daha önceki basın açıklamalarından da anlaşılacağı üzere, özellikle muhafazakarlarla bir cephe kurulduğu haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Haberlerdeki mevcut hatanın düzeltilmesini rica eder, gerçeği yansıtmayan yorumlara itibar edilmemesini rica ederiz.

 

VATAN PARTİSİ

BASIN BÜROSU