"Tehdit Suriye'ye mi, Türkiye'ye mi? ABD çıldırdı, AKP şaşkın"

Denizli İl Başkanımız İbrahim Kasapoğlu, Suriye'deki gelişmelere ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi

Tarih:

Denizli İl Başkanımız İbrahim Kasapoğlu, Suriye'deki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Kasapoğlu, açıklamasında şunları söyledi:

 

Türkiye Zeytindalı Harekatı ile Afrin’i teröristlerden temizledi. Suriye Ordusu teröre karşı zaferler kazanarak ilerliyor. Astana süreci her geçen gün bölge ülkelerini daha da birleştiriyor. Putin, Ruhani ve Erdoğan İstanbul’daki zirvede kararlılıklarını açıkladı. ABD – İsrail planları bir bir bozguna uğruyor.


Tam da bu sırada Suriye’de Kimyasal Yalan Bombası patlıyor. Neymiş, Suriye Ordusu Doğu Guta’da kimyasal silah kullanmış. Irak’ı ve Libya’yı işgal ederlerken de böyle yalanlar söylemişlerdi. ABD dünyayı aptal zannediyor. Artık hiçbir yalan Atlantikçilerin Ortadoğu’daki hazin sonlarını önleyemeyecektir. Bu saatten sonra dünyadaki hiçbir kuvvetin Türkiye’yi, Suriye’yi, Irak’ı ve İran’ı bölmeye gücü yetmez. ABD’nin füze tehdidi çöken güçlerin çaresizliği, çılgınlığı ve intiharıdır. Gerileyen kuvvetler aklını kaybeder, delirir.


ABD’yi çıldırtan nedir? Rusya’nın sahaya inerek bölge ülkelerine teröre karşı mücadelesinde silahlı olarak destek vermesidir. İran’ın yıllardır Irak ve Suriye’ye siyasi ve askeri desteğidir. Irak Ordusunun ABD piyonu Barzani peşmergelerine yaşattığı bozgundur. Esad ve Suriye Ordusunun 7 yıldır ABD ve İsrail piyonlarına karşı verdiği kahramanca mücadeledir. Daha da önemlisi Türk Ordusunun Fırat Kalkanı, Zeytindalı Harekatlarıyla PKK – PYD piyonlarını temizlemesi, ABD’yi çıldırtan esas olaydır. Suriye’nin kuzeyinde sözde Kürt Koridoru kurmaya kalkan, 5 bin tır silah verdiği, maaşa bağladığı, PKK – PYD piyonları efendileri ABD’nin gözleri önünde temizlenmiştir. ABD – İsrail ve bilumum Atlantikçiler bunu sadece seyretmişlerdir. İşte ABD ve avenesini çıldırtan esas olay budur.


Bu şartlarda ABD’nin Suriye’ye fırlattığı füze sadece Suriye’ye düşmez. Fırat Kalkanı, Zeytindalı Harekatının başarısına da düşer. ABD’nin fırlatacağı füzeler Suriye Ordusunun zayıflatılmasına yönelik olduğu kadar, PKK – PYD terör örgütlerini korumaya yönelik olduğu da açıktır.


Tayyip Erdoğanlar, AKP Yöneticileri büyük bir şaşkınlık, aymazlık ve siyasi körlük içindedirler. Bir adım önlerini bile göremiyorlar. AKP içindeki Amerikancılar tekrar başlarını kaldırmış Suriye’ye karşı koro halinde ABD füzelerini savunmaktadır. Ağız değiştirmek, tarafsız kalmak yetmez. Tehlike Rusya’dan, Suriye’den gelmiyor. Onları durdurmak füze savaşını önlemez. Savaşı çıkaracak, füzeleri fırlatacak ABD’ye karşı durmak gerekir. Füze saldırısı ile bölgenin terörden temizlenmesini önlemeye çalışıyorlar. Bu yüzden AKP Hükümetini uyarıyoruz. İkircikli tavırları, zikzak çizen, güvenilmez politikaları terk edin. Kararlı olun, milli tavır alın. Türk Ordusunun başarılarına gölge düşürecek siyasetlerden vazgeçin.


AKP istese de istemese de, hatalar da yapsa bölgemizden bu terör temizlenecek. Bölge ülkelerinin bağımsızlığını, vatan bütünlüğünü hiçbir kuvvet bozamayacak. Bölge ülkelerinin dostluğunu, kardeşliğini, ittifakını kimse engelleyemeyecek. Artık Atlantik’ten, ABD’den umudunuzu kesiniz. ABD ile yürüyen onun bozgunlarını paylaşır.



İbrahim KASAPOĞLU
İl Başkanı