"Suriye’ye saldırı Türkiye’ye saldırıdır"

1/4
2/4
3/4
4/4

Vatan Partisi Aydın İl Başkanlığı, Miraç Kandili'nin sabahında Suriye'ye yapılan saldırıyı kınadı. İl Başkanı Emre Albayrak, “2006 yılında ABD, ‘kimyasal silah’ bulundurduğu iddiasıyla hedef aldığı Saddam Hüseyin’i Kurban Bayramı’nın sabahında asarak idam etmişti” dedi.

Efeler Sevgi Yolu'nda basın açıklaması yapan Vatan Partisi İl Başkanı Emre Albayrak, "Suriye'ye saldırı, Türkiye'ye saldırıdır" ifadelerini kullandı. Albayrak, “Yıl 2006. ABD ‘kimyasal silah’ bulundurduğu iddiasıyla hedef aldığı Saddam Hüseyin’i Kurban Bayramı’nın ilk sabahında asarak idam etti. Yıl 2011. ABD ve şürekası, Libya’da halkın bombalandığı yalanı ile Libya’ya saldırdı ve Devlet Başkanı Kaddafi’yi öldürttü. Yıl 2018 yine Amerika, kimyasal silah yalanı ile Miraç Kandili’nin gecesinde Suriye’nin kentlerini bombalamıştır. Burada iki şey karşımıza çıkmaktadır, ABD başta olmak üzere Batı dünyası, çoğunlukla Müslümanların yaşadığı Batı Asya coğrafyasındaki yeraltı kaynaklarını ele geçirebilmek için bu ülkeleri etnik ve mezhepsel temelde bölmeye çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

“BU NASIL İNSANLIKTIR?”

“Batı dünyasının haçlı seferlerini andıran bu saldırılarına Müslüman dünyası sessiz kalmıştır. Hatta ne acıdır ki bu haçlı saldırıları Müslüman ülkeler tarafından desteklenmiştir” diyen Albayrak, son olarak şunları kaydetti:

“Suriye ile ilgili kimyasal silah iddiasını ortaya atan hiçbir devlet bu iddiasını kanıtlayamamıştır. Bu ülkeler, kimyasal yalanlarının propagandasını montajlı resimler ve videolar ile yapıp, Müslümanları katletmekten çekinmiyorlar. Bütün bunlar ortadayken, AK Parti hükümetinin temsilcileri utanç verici açıklamalarla ABD’nin haçlı seferine destek çıkmakta ve Müslümanların katledilmesini desteklemektedir. Bu nasıl Müslümanlıktır? Bu nasıl insanlıktır? Bu nasıl komşuluktur?"