"Soykırım Yok" Diyen Yunanistanlı Bakana Perinçek'ten Tebrik

"Çipras'a AİHM Zaferini Anlatın"

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Yunanistan Eğitim Bakanı Nikos Filis’i ‘Türkler Pontuslu Rumlara soykırım yapmadı’ sözleri nedeniyle evrensel hukuk ve tarihsel gerçekler bağlamında konuştuğu için tebrik etti. Perinçek, Yunanistan’ın Eylül 2014 tarihinde, soykırım iddialarına karşı çıkanlara hapis ve para cezası getirmesini de kınadı. Perinçek, “Yunanistan parlamentosunu derhal toplanmaya ve evrensel hukuk kurallarına, tarih bilimine ve komşuluk ilişkilerine ters olan bu kararı iptal etmeye çağırıyoruz” dedi.

 

Yunan Bakan Filis’in açıklamalarını değerlendiren Perinçek, “Yunanistan 1994’te ‘Pontus Rum Soykırımını’ parlamento oylamasıyla kararlaştırdı. Tanımadı, kararlaş- tırdı. Çünkü ne Pontus olaylarına, ne de Yunanistan’ın ‘tanıdığı’ diğer ‘soykırımlara’ dair tanınacak bir mahkeme kararı yoktur. Yunan Bakan Nikos Filis, Yunanistan Parlamentosunun mahkeme hükmü kurmasına karşı çıkmıştır. Yunan bakanı tebrik ediyoruz. Kendisi evrensel hukuk ve tarihsel gerçekler bağlamında konuşmuştur” ifadelerini kullandı.

 

MAZLUM MİLLETLERİ HEDEF ALIYOR

 

Türkiye’nin Strazburg’da kazandığı AİHM zaferinin gerekçeli kararını Yunanistan Din ve Eğitim Bakanı Filis’in tekararladığına dikkat çeken Perinçek, “Soykırım hukuki bir tanımdır. Uluslararası Mahkeme kararı olmaksızın soykırım tanımı kullanılamaz. Tehcir soykırım değildir. Bu nedenlerle ulusal parlamentoların aldıkları soykırım tanıma kararları yanlış- tır” diye konuştu.

 

Filis’in açıklamalarının protesto gösterilerine yol açtığını öğrendiklerini ve bunu üzüntüyle kar- şıladıklarını söyleyen Perinçek “Bu protesto gösterilerinin hedef aldığı kişiler, soykırım yalanlarının kökeni ve hedefi hakkında son derece öğreticidir. Atina’da soykırımla suçlanan üç lidere bakınız: Mustafa Kemal Atatürk! Türkiye’nin emperyalistlere karşı verdiği İstiklal Savaşının komutanı. Vladimir İlyiç Lenin, Sovyet Devrimi’nin önderi ve Bağımsızlık Savaşımızın müttefiki. Alexander Parvus, Hem Jöntürklerin dostu, hem de Lenin’in devrime önderlik için Rusya’ya geçmesini sağlayan bir Alman devrimcisi. İşte Atina sokaklarında bir kez daha kanıtlanmıştır. Soykırım yalanı, dünyanın mazlum milletlerini ve onların devrimcilerini hedef almaktadır. Mazlum milletleri hedef aldığı için bu yalan, komşular arasında düşmanlık yaratmaktan başka bir amaca yaramaz” diye konuştu.

 

YUNANİSTAN DA İSTEMİYOR

 

Perinçek açıklamasına şöyle devam etti: “Vatan Partisi olarak emperyalizme, yani bizi birbirimize düşüren kuvvetlere karşı Türkiye ve Yunanistan’ın birliğini her zaman savunduk. Yunanistan’ın Eylül 2014 tarihinde, soykırım iddialarına karşı çıkanlara hapis ve para cezası getirmesi üzerine Uluslararası İlişkiler Büromuz bu ülkeyi ziyaret etti ve siyasi partilerle görüştü.

 

Bugün iktidar olan Syriza’nın Uluslararası İlişkiler Bürosu üyesi Magda Spiolopoulou ile görüştük. Bugün muhalefette olan Yeni Demokrasi Partisi yetkilisi Orfeas Filos ve Yunanistan Komünist Partisi yetkilileri ile görüştük. Tüm muhataplarımız, bu yasaya karşı olduklarını açıkça dile getirdiler. Nitekim inkar yasası ancak sert tartışmalardan sonra Yunan Meclisi’nde kabul edildi. Çok az sayıda oy farkıyla kabul edildi.”

 

ÇİPRAS’IN ZİYARETİ FIRSATTIR 

 

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras önümüzdeki günlerde Türkiye’yi ziyaret edeceğini belirten Perinçek, “Bu ziyaretin komşuluk ilişkilerinin gelişmesine vesile olması için sayın Çipras’ı derhal bu yasanın iptali için girişim başlatmaya çağırıyoruz. Çipras’ı kabul edecek olan AKP Hükümeti temsilcilerini de görüşme öncesinde AİHM kararını tekrar okumaya davet ediyoruz. AİHM kararının sonuçlarını alıyoruz ve almaya devam edeceğiz” dedi.