Şişli İlçe Başkanlığımızdan Şişli Belediyesi'ne uyarı

PKK/KCK operasyonları kapsamında Şişli Belediyesi’nde ortaya çıkan olay üzerine Şişli İlçe Başkanımız Ersoy Akalın bir basın açıklaması düzenledi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen PKK / KCK soruşturması kapsamında, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin eşzamanlı düzenlediği operasyonda Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz da gözaltına alınmıştı.. 

 

Geçtiğimiz yıl yerel seçimlerinde Vatan Partisi İBB Başkan Adayı olan İlker Yücel ve Vatan Partisi Şişli Belediye Başkan Adayı Kadri Bülent Önal, bir basın açıklaması düzenleyerek bu konu hakkında uyarıda bulunmuştu.

 

PKK/KCK operasyonları kapsamında Şişli Belediyesi’nde ortaya çıkan olay üzerine Vatan Partisi Şişli İlçe Başkanı Ersoy Akalın ve ilçe yöneticilerinin bulunduğu heyet, Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nda basın açıklaması düzenledi.

 

Emekli Emniyet Müdürü ve Vatan Partisi İl Yöneticisi İzzettin Özgibar’ın da katıldığı basın açıklamasında, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’e yöneltilen  “Cihan Yavuz önce Belediye Meclis Üyeliğine sonrasında Belediye Başkan Yardımcılığına HDP/PKK kontenjanından mı seçildi ve Belediye’nin  hangi kurumları bu kirli ittifakın sonucunda HDP/PKK’ya peşkeş çekildi? Yapılan soruşturma kapsamında Cihan Yavuz’un belediye kaynaklarını PKK’ya aktardığı, ölen PKK üyelerinin ailelerine yardım olarak kullandığı ispatlanırsa açıklamanız ne yönde olacak? Cihan Yavuz gibi bu kirli ittifak sonucu diyet ödediğiniz HDP/PKK kontenjanından seçilen diğer kişiler hakkında yaptırımınız olacak mı?”  gibi birçok soru oldukça dikkat çekti.

 

Vatan Partisi Şişli İlçe Başkanı Ersoy Akalın tarafından yapılan basın açıklamasının tam metni ise şu şekilde:

 

“Değerli basın emekçileri; bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yürütülen PKK/KCK operasyonunda Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz göz altına alındı.

 

 

Vatan Partisi Uyarmıştı!

 

Vatan Partisi, geçen sene yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mustafa İlker Yücel ve Şişli Belediye Başkan Adayımız  Kadri Bülent Önal aracılığıyla uyarmıştı. Yerel seçimlerde Sn. Muammer Keskin, HDP ilçe yöneticisiyle katıldığı bir etkinlikte HDP yöneticisinin “Kürdistan’da belediyeleri alacağız” açıklamasına “hangi taraftasınız, Apo’nun heykelini dikmek isteyenlerle Şişli’de harç mı karıyorsunuz?” diye sormuştuk. Bu son yaşanan durum gösteriyor ki harç karmanın yanında daha da tehlikelisi Şişli Belediyesi’nin birimlerine ve müdürlüklerine HDP/PKK kadroları yerleştirilmiş.

 

 

HDP/PKK ile gizli ve kirli ittifakınızın diyeti mi?

 

Şişli Belediye Başkanı Sn. Muammer Keskin “Masumiyet karinesi esastır, eşit hizmet, temiz siyaset anlayışımızla hizmet etmeye devam edeceğiz.” diyor. Hazırlanan dosyada Cihan Yavuz’un Meclis Üyeliğine HDP kontenjanından seçildiği yazıyor. Sn. Muammer Keskin’in, temiz siyaset anlayışıyla açıklaması gerekmektedir. Cihan Yavuz önce Belediye Meclis Üyeliğine sonrasında Belediye Başkan Yardımcılığına HDP/PKK kontenjanından mı seçildi ve Belediye’nin  hangi kurumları bu kirli ittifakın sonucunda HDP/PKK’ya peşkeş çekildi? Yine hazırlanan dosyada Cihan Yavuz’un örgütün şehir yapılanmasında görev aldığı, mitingler, açlık grevleri, ölen örgüt üyelerinin ailelerine yardım gibi KCK faaliyetlerini yürüttüğü yazmaktadır. Yapılan soruşturma kapsamında Cihan Yavuz’un belediye kaynaklarını PKK’ya aktardığı, ölen PKK üyelerinin ailelerine yardım olarak kullandığı ispatlanırsa açıklamanız ne yönde olacak? Cihan Yavuz gibi bu kirli ittifak sonucu diyet ödediğiniz HDP/PKK kontenjanından seçilen diğer kişiler hakkında yaptırımınız olacak mı?

 

 

Şişli Belediyesinin hangi birimlerinde ve hangi görevlerinde HDP/PKK kontenjanı etkili oldu?

 

CHP yönetimi “Biz HDP ile ittifak halinde değiliz.”  diyerek kirli ittifakı reddediyordu. Bugün yaşanan durum gösteriyor ki; CHP açıkça HDP/PKK ile ortaklık halinde. Bu ortaklık sonucunda belediyeye birimler ve müdürlükler verilerek diyet ödenmektedir. Belediye’nin sitesinde erişilen bilgilere göre Cihan Yavuz’a verilen birimler arasında Sosyal Destek Hizmetleri, Kreş ve Gündüz Bakımevleri ve Sağlık İşleri Müdürlükleri gözüküyor. HDP/PKK ile yapılan kirli ittifak sonucu bu müdürlüklerde diyet ödediğiniz başka HDP/PKK kadroları var mıdır veya belediyenin başka hangi birimlerinde, görevlerinde HDP/PKK kontenjanı etkili oldu? Cihan Yavuz’un evinde yapılan aramada PKK’ya ait yasak yayınlar bulunduğu dosyada yer almakta. Eğer Cihan Yavuz’un işlediği suçlar kesinleşirse bu birimler hakkında bir yaptırımınız olacak mı? Veya HDP/PKK kontenjanından görevde bulunan diğer kişiler hakkında ne gibi yaptırımınız olacak?

 

 

Şişli halkına söz veriyoruz!

 

CHP ile HDP/PKK arasındaki ittifak her geçen gün daha da netleşmektedir.  Türk ordusu PKK’nın belini kırarken siz CHP ve İyi Parti seçmenine PKK’ya oy verdirmiş ve belediyelerde alan açmış olmuyor musunuz? Bütün bu sorular Şişli halkının cevap beklediği sorulardır ve açıklık getirmeniz gerekmektedir. Şişli halkına söz veriyoruz. Biz Vatan Partisi Şişli İlçe Örgütü olarak bu sürecin tamamıyla takipçisi olacağız.”