Rantçı değil halkçı aday: İzmir Belediye Başkan Adayı Serhan Bolluk

Parti'nin İzmir İl Başkanı Dr. Serhan Bolluk, İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. Dr. Bolluk, İzmir projelerini de

Tarih:

Türkiye’nin en büyük üçüncü şehri İzmir’in sahipsiz olduğunu söyleyen Bolluk, söyle devam etti: “İzmir sahipsiz. İzmir hak ettiği yerin çok uzağında. Neyimiz yok diye başınızı ağrıtmayalım ve neyimiz var ona bakalım. Hem sanayide hem tarımda başa güreşiyoruz. Sadece Türkiye’nin değil, bütün bir Asya’nın kapısıyız. Avrupa’nın, Afrika’nın ve bütün batının yolu bizden geçiyor. Kuşak Yol’un en ucundaki limanız. Limanımız, birkaç dokunuşla sekiz kat daha kapasiteli çalışabilir. Nitelikli, çağdaş, eğitimli insan gücümüz büyük avantajımız. Ancak bakıyoruz, rehber olacağız diye önümüze düşenler, rant kavgasının dibindeler. Hem kendi içlerinde hem de rakipleriyle, hangimiz daha çok alırız savaşı içindeler. Uzağa bakmak ne kelime, pay kavgasından burunlarının önünü göremez haldeler. Biz ise ufka bakıyoruz ve dünyanın incisi bir şehir görüyoruz. İkincisi, Hükümet’le rant kavgasına girmeyeceğiz. İzmir’in, İzmirlilerin menfaatleri için işbirliği ve uyum içinde çalışacağız.”

İzmir’in deprem şehri olduğunu hatırlatan Bolluk, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığının rafta duran İzmir Kentsel Dönüşüm Projesi’nin hayata geçirileceğini vurgulayarak şunları kaydetti: “Öncelikli sorunumuz konut. Hem deprem tehdidine hem de kira ve ev fiyatlarındaki yükselişe karşı Belediye’nin ilk görevi arsa üretmek. Ama, burada kocaman bir ama var. İmarı, halkın hakkı için yapmak. Önümüzü aydınlatan bilimsel bilgi var. Hepinizin bildiği Radius planı hâlâ geçerli. 1999 öncesi yapıları kapsıyor ve risk de daha çok orada. Günceli de var. Çevre Bakanlığımızın hazırladığı ‘İzmir Kentsel Dönüşüm Projesi’ rafta duruyor. İkisini birleştirip nereyi imar edeceğimizi anlayacağız. Ama karar belediye bürokrasisinin olmayacak. Önce bilim insanlarımızı, jeologlarımızı, jeofizikçilerimizi, inşaat mühendislerimizi toplayacağız. Şimdilik görünen, İzmir’i yükseltmek gerektiği. Yaşayan zeminden kayalık zeminlere doğru.”

 

SUYU BOL İZMİR 

İlk işin su şebekesini ıslah etmek olduğunu vurgulayan Bolluk, şöyle devam etti: “İzmir’imize acil su lazım. Hem tarımımıza hem de musluklarımıza. İlk kaynak, kayıp-kaçak sular. Dağıtım şebekesi sızdırıyor. Hem de ne sızdırmak. Su şebekesinin ıslahı ilk işlerden. Bir başka önemli kaynak, atık sular. Arıtılan muazzam kaynaklar denize veriliyor, boşa akıtılıyor. Oysa tarımsal ihtiyacın büyük kısmını karşılayacak kadar çoklar. Gri sular çiftçimizin suyudur. Yağmur suyunu kanalizasyondan ayıracağız. Bunun için belki hemşerilerimize bir süre rahatsızlık vereceğiz ama iddialıyız, şimdiye kadarki yönetimlerin yıllar içinde bitiremediklerini aylar içinde hizmete sokarız.

 

YENİ BARAJLAR İÇİN İŞBİRLİĞİ

“En önemlisi bilimsel, planlı çalışmadır. Sınırlı kaynakları doğru öncelikle kullanmaktır. Halk için çalışanlar böyle yapar. Rant için çalışanlar her yere birden çullanır ve hiçbirini bitiremezler. Yeni barajlar ve daha önemlisi yeraltı barajları için Bakanlığımızla işbirliği içinde çalışacağız.”

 

KÖRFEZ KİRLE BİZE BAKIYOR

Bugün İzmir Körfezi'nin atıl kaldığını söyleyen Bolluk, “Fatih, gemileri karadan yürütmüş. Biz ise denizde bile yokuz.” dedi. Bolluk, “Toplu ulaşımın hası hemen önümüzde duruyor, ama ne tuhaftır ki kullanılmıyor. Güzelim körfezimiz mahzun, kirletilmiş bize bakıyor. Araç ve yaya ulaşımıyla onu şenlendireceğiz. Deniz ulaşımını ıslah etmek ilk işlerimizden olacak.” ifadelerini kullandı.

Bolluk, İBB’nin yarım bıraktığı Hilton Otel ve Basmane Çukuru projelerinin en kısa zamanda hizmete geçeceğini söyledi: “Cennet gibi bir şehrimiz var. Turizmden payımız yerlerde sürünüyor. Kruvaziyer misafirlerimiz nerede? Konak meydanına turizm bürosu açarak olmuyor. Belediye bütçemizde önemli bir kalem olacak, İzmir’i dünyaya tanıtmak. Doğal güzelliklerimiz, tarihi mirasımız milyon misafir bekliyor. Peki geldiler, nerede konaklayacaklar? Otel fakiriyiz. Koskoca kentte iki elin parmakları kadar otel var yok. İzmir’in en büyük ikinci binası eski Hilton gözlerimizin önünde çürüyor. Çürümesine göz yumuluyor. Yarım hiçbir iş bırakmayacağız. Basmane Çukuru, eski Hilton, yarım ne varsa hizmete açmak, ilk işlerimizden.”

 

LGBT ŞUBESİ KAPATILACAK

Dr. Bolluk, İBB’de açılan “LGBT Şube Müdürlüğünü” eleştirdi. Göreve gelince “LGBT Şube Müdürlüğü” yerine uyuşturucuyla mücadele edecek bir müdürlüğün açılacağını söyledi: “Biliyorsunuz, İzmir’de LGBT örgütü için bir şube müdürlüğü kurdular. Kim bu LGBT? ‘Geliyoruz, çocuklarınız için geliyoruz.’ diye yürüyenler. Bazılarının adı bile meymenetsiz: ‘Kaos’! Bu müdürlük derhal kapatılacak. Yerine de büyük sorunumuz, uyuşturucuyla mücadele gelecek. Sokaklarımız en tehlikelisine, halk arasında ‘kristal’ diye bilinen metamfetamine teslim. Yerel yönetimin en önemli işlerinden biri bu: Uyuşturucuyla mücadele.Kristali sadece camlarda göreceğiz. Elbette Valiliğimiz, Emniyet Müdürlüğümüzle birlikte. Ama ‘En iyi narkotik polisi annedir.’ anlayışıyla.”

 

ORTADOĞU HARİTASI DEĞİŞECEK

Bolluk, toplantıda Filistin-İsrail çatışmasına da değinerek Ortadoğu haritasını değiştirecek gelişmelerin yaşandığını söyledi.

Hamas’ın mücadelesinin gelişen dünya adına çok önemli olduğunu söyleyen Bolluk, şunları ifade etti: 

“İsrail Başbakanı, ‘Göreceksiniz bütün Ortadoğu haritası değişecek.’ demişti. Doğru söylüyor ama onun beklediği gibi olmayacak. Şimdi biz Filistin halkının bu hareketini gelişen dünya adına çok önemli bir atak olarak değerlendiriyoruz. Çok önemli bir strateji kurulmuş ve İsrail ordusunun hali ortada. Hepsi şaşkın vaziyette. Bu sonuçtan da anlamak mümkün ki bu hareket, zamanlıymış. Gelişen dünya adına bir ataktır bu ve gerçekten Ortadoğu haritası değişecek.”

 

ABD ÇEKİP GİDECEK

Bolluk, Filistin halkının direnişi ile Türkiye’nin güneyindeki problemlerin çözüleceğini şu sözlerle açıkladı:

“O iki devletli çözüme doğru değişecek ama aynı zamanda bizim güneyimizdeki problemlerin çözümünde de bu olay büyük rol oynayacak. Bizi daha çok ilgilendiren o tehdit oradaki 20 tane ABD üssü. Suriye’nin kuzeyinde ne arıyorlar? Petrolü çaldıklarını bütün dünya biliyor. Aynı zamanda PKK’ya da çaldırıyorlar. Evet Ortadoğu haritası değişecek. Hem Suriye’nin kuzeyi hem Irak’taki ABD varlığı buralardan çekip gidecek. Filistin halkının son direnişi de bu dizgenin çok önemli bir parçası.”

1/3
2/3
3/3

İLKSES: Vatan Partisi’nin İzmir adayı belli oldu: Soyer’e ‘partizan’ Liman satışına ‘destek’ çıkışı

 https://www.ilksesgazetesi.com/vatan-partisinin-izmir-adayi-belli-oldu-soyere-partizan-liman-satisina-destek-cikisi

 

HABER EKSPRES: İzmir'de Büyükşehire aday olduğunu açıklayan Vatan Partili Bolluk: İzmir’in kaynakları heba oluyor

https://www.haberekspres.com.tr/izmirde-buyuksehire-aday-oldugunu-aciklayan-vatan-partili-bolluk-izmirin-kaynaklari-heba-oluyor

 

HABERTÜRK: Vatan Partisi'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayı Serhan Bolluk oldu

https://www.haberturk.com/izmir-haberleri/32371393-vatan-partisinin-izmir-buyuksehir-belediyesi-baskani-adayi-serhan-bolluk-oldu

 

HABERLER.COM: Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Dr. Serhan Bolluk İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına Aday Oldu

https://www.haberler.com/politika/vatan-partisi-izmir-il-baskani-dr-serhan-bolluk-izmir-buyuksehir-belediyesi-baskanligina-aday-oldu-16418759-haberi/

 

GAZETE DUVAR: Vatan Partisi'nin İzmir adayı Serhan Bolluk oldu

https://www.gazeteduvar.com.tr/vatan-partisinin-izmir-adayi-serhan-bolluk-oldu-haber-1641781

 

MANŞET İZMİR: Vatan Partisi İzmir Adayı Dr. Serhan Bolluk Oldu

https://www.mansetizmir.com/vatan-partisi-izmir-adayi-dr-serhan-bolluk-oldu/81843/

 

SON DAKİKA: VATAN Partisi İzmir İl Başkanı Serhan Bolluk, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunu belirtti

https://www.sondakika.com/politika/haber-vatan-partisi-izmir-il-baskani-serhan-bolluk-yerel-16419029/

 

İZMİR HABERLERİ: Vatan Partisi Adayı Dr. Serhan Bolluk İzmir Büyükşehir’i Bombaladı !

https://izmirhaberleri.net/serhan-bolluk/

 

İZ GÜNDEMİ: Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Serhan Bolluk: "Büyükşehir adayı benim!"

https://www.izgundemi.net/vatan-partisi-izmir-il-baskani-serhan-bolluk-buyuksehir-adayi-benim/64176/

 

WOLD TÜRK: VATAN PARTİSİ’NİN İZMİR ADAYI BELLİ OLDU!

https://worldturk.com.tr/vatan-partisinin-izmir-adayi-belli-oldu/

 

EGEDE SONSÖZ: VATAN PARTİSİ’NİN İZMİR ADAYI BELLİ OLDU!

https://www.egedesonsoz.com/haber/vatan-partisi-adayini-duyurdu-izmir-i-bilimsel-sosyalistler-yonetecek/1160250

 

SAHRA HABER: Vatan Partisi’nin İzmir Adayı Serhan Bolluk Oldu

https://sahrahaber.com/2023/10/11/vatan-partisinin-izmir-adayi-serhan-bolluk-oldu/

 

EGE TELGRAF: Vatan Partisi'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayı Serhan Bolluk oldu

https://www.egetelgraf.com/vatan-partisinin-izmir-buyuksehir-belediyesi-baskani-adayi-serhan-bolluk-oldu

 

GERÇEK HABERCİ: Vatan Partisi'nin İzmir adayı Serhan Bolluk oldu

https://www.gercekhaberci.com/vatan-partisi-nin-izmir-adayi-serhan-bolluk-oldu/194248/

 

SABAH: Serhan Bolluk: Tunç Soyer’in LGBT’liler için kurduğu şube müdürlüğünü kapatacağız

 https://www.sabah.com.tr/gundem/2023/10/11/serhan-bolluk-tunc-soyerin-lgbtliler-icin-kurdugu-sube-mudurlugunu-kapatacagiz

 

YENİ ASIR: Vatan Partili Bolluk İzmir adaylığını açıkladı

https://www.yeniasir.com.tr/politika/2023/10/12/vatan-partili-bolluk-izmir-adayligini-acikladi

 

İZMİR GÜNDEMİ: Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Serhan Bolluk: "Büyükşehir adayı benim!"

https://www.izgundemi.net/vatan-partisi-izmir-il-baskani-serhan-bolluk-buyuksehir-adayi-benim/64176/

 

EGE HABER: Vatan Partisi İl Başkanı Bolluk, İzmir Büyükşehir’e aday oldu

https://www.egehaber.com/vatan-partisi-il-baskani-bolluk-izmir-buyuksehire-aday-oldu-599370/

 

DOKUZ EYLÜL: Vatan Partisi, İzmir adayını açıkladı: Serhan Bolluk

https://www.dokuzeylul.com/vatan-partisi-izmir-adayini-acikladi-serhan-bolluk