"Partimizde Genel Başkan, Genel Kurultay'la Seçilir"

Emine Ülker Tarhan'ın istifası üzerine çıkan haberlerle ilgili açıklama

Tarih:

Genel Sekreterimiz Serhan Bolluk, CHP’den istifa eden Sayın Emine Ülker Tarhan’a, partimiz tarafından Genel Başkanlık teklif edildiği haberleri üzerine yazılı bir açıklamada bulundu. Serhan Bolluk’un açıklaması şöyle:

 

Bugün çeşitli internet sitelerinde, CHP’den istifa eden Sayın Emine Ülker Tarhan’a, İşçi Partisi tarafından Genel Başkanlık teklif edildiği haberleri yer almıştır.

 

Değerli milletvekilimiz Sayın Emine Ülker Tarhan’a ya da başka sayın milletvekillerine genel başkanlık önerisi yapılmamıştır. Bunun yapılması da olanaklı değildir. Çünkü Genel Başkan, Genel Kurultayda seçilmektedir.

 

Kamuoyunun da bildiği gibi Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in çağrısıyla 28 Eylül’de Ankara’da, 17 Ekim’de Trabzon’da ve 21 Ekim’de İzmir’de Milli Kurtuluş Öncüleri toplantıları düzenlendi. Bu toplantılara çeşitli partilerden seçkin siyasetçiler katıldılar. Toplantılarda Genel Başkanımız, Milli Hükümet hedefiyle İşçi Partisi’ni büyütmek konulu bir tasarımı değerlendirmeye sundu ve İşçi Partisi’ne katılacak öncülerle birlikte yapılacak Genel Kurultayda, Parti yönetiminin ve Genel Kurultayın yetkisinde olan konuların hep birlikte karara bağlanabileceğini belirtti. Önümüzde Türkiye’yi birleştiren ve üretim ekonomisi inşa edebilecek bir Milli Hükümet’in oluşmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Türkiye’nin siyasetçilerini ve halk önderlerini bu göreve çağırdı.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.