Ömer Aksakallı: "Erzincan’ın nefesini kesmeyin"

Erzincan İl Başkanımız Ömer Aksakallı, şeker fabrikalarının satılmasına karşı bir basın açıklaması yaptı

Tarih:

Vatan Partisi Erzincan İl Başkanı Ömer Aksakallı, partisinin il binasında yaptığı basın toplantısında Erzincan Şeker Fabrikası’nın satışına karşı olduklarını belirterek “Erzincan ekonomisinin yıllık 400 milyar TL girdisinin en az 100 milyon lirası, şeker fabrikası tarafından sağlanan katma değerdir. Bu değer, Erzincan’a rahat bir nefes aldırmaktadır” dedi. Aksakallı, aslen Erzincanlı olan Başbakan Binali Yıldırım’a da seslenerek “Buradaki ayakkabı fabrikasının kapatılmasında imzanız vardı. Aynı hatayı yaparak Erzincan’daki tek fabrikamızı kapatmayın” diye konuştu. Aksakallı, şunları söyledi:

 

 

‘ÖZ BE ÖZ MİLLETİN MALI’

 

“Türkiye genelinde şeker fabrikaları, ‘özelleştirme’ adı altında yok pahasına satılmaktadır. Cumhuriyet döneminin sembolü niteliğindeki, binbir güçlük ve emekle kurulmuş olan sanayimize kazandırılan şeker fabrikaları tamamen yerli olup, öz be öz milletimizin malıdır. Yüce Atatürk’ün emaneti olan fabrikalarımızın satılması büyük bir hata olmakla beraber vatana ihanettir. Şeker fabrikalarının satışını ‘zarar’ diye meşru hale getirmek isteyenler şunu bilmelidirler ki, hevesleri kursaklarında kalacaktır. Şeker fabrikaları zarar değil, bilakis Türk ekonomisine milyarlarca lira katma değer kazandırarak kâr eden kurumların başında gelmektedir. Şeker fabrikalarının satılması, bu millete ve bu devlete sıkılan bir kurşun gibi bizleri yaralamaktadır.”

 

 

‘HER FABRİKA BİR KALEDİR’

 

Hükümetin satış kararını bir an önce gözden geçirerek iptal etmesini talep eden Aksakallı, “Para bulma telaşıyla şeker fabrikalarını satma yoluna giden AKP iktidarının başvurduğu son çare de sonuçsuz kalacaktır. Şimdiye kadar ‘Satmıyoruz, sadece özelleştiriyoruz’ dediler. Oysa özelleştirdikleri tüm fabrikaların hepsi kapanmış, çalışan işçiler de kapı dışarı edilmişlerdir” ifadelerini kullandı. Aksakallı, hemşerilerine de şu çağrıyı yaptı:

 

“Sevgili Erzincanlılar, her fabrika bir kaledir. Bir ülkenin fethedilmesi, kalelerinin teker teker düşmesiyle gerçekleşir. Ne yazık ki şu an, ülkemizde devletin elinde tek bir fabrika kalmadığı gibi, yok pahasına yabancı şirketlere satılarak ülkemizin geleceği tehlikeye sokulmuştur. Artık bu tehlikeli gidişata bir son vermek zamanı geldi de geçiyor bile. Biz Vatan Partisi olarak bu kötü gidişe bir son vermek için pancar üreticilerinin, fabrika çalışanlarının, sendikaları, siyasi partileri, ziraat-sanayi-ticaret odalarını ve Erzincan halkını göreve çağırıyoruz.”