Öğretmenlerimizin, Öğretmenler Gününü Kutluyoruz

Eğitimimizi Ortaçağ Karanlığından Milletçe Birleşerek Çıkaracağız!

Tarih:

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tülin Oygür, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle, öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlayan bir basın açıklaması yaptı.  Oygür açıklamasında şunları söyledi:

 

 

Öğretmenler gününü kutladığımız bugün, Türkiye'yi bölen ve Ortaçağ karanlığına sürükleyen AKP, Kemalist Devrimle bilincimize işlenen laikliği gelecek nesillerde yok etmek üzere eğitim sistemiyle oynamaktadır.

 

Bu zihniyet için laiklik, en büyük tehlikedir. Bunu görmek için iktidarın sadece son günlerde aldığı kararlara bakmak yeterlidir. Okullarda mescit açma zorunluluğu; imam-hatip dışı okullarda imam-hatip sınıflarının açılması; insan hakları - demokrasi - eşitlik diye diye çocuklarımıza bugün türban, yarın peçe - kara çarşaf geçirilmesi… Sırada karma eğitime son verilmesi vardır.

 

AKP iktidarı döneminde binlerce öğretim kurumumuz bir yandan öğretmensizliğe mahkûm edilirken, öte yandan genç nesilleri eğitme idealiyle okullarını bitiren 330 bin genç öğretmen adayımız atamaları gerçekleştirilmediğinden işsizler ordusunun bir neferi durumundadır.

 

Görevi başındaki öğretmenlerimiz ise gerek siyasi baskılardan, gerekse maddi olanaksızlıklar yüzünden ideallerini gerçekleştiriyorlar.

 

İşte bu zihniyet, dini inancı vicdanlardan çıkarmak ve gericiliği bütün değerlerin üstüne örtmek üzere kendi stratejisini uyguluyor. Karşıdevrimin rötuşlarını yapıyor.

 

İşçi Partisi, milletçe bu iktidardan kurtulup Milli Hükümetimizi kurduğumuzda Milli Eğitim Bakanlığının gerçekten adına yaraşır bir milli çizgi izleyeceği günlerin uzakta olmadığının bilinciyle bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar.