"Kudüs’ün özgürleşmesi için, Batı Asya ülkeleri olarak eyleme geçilmelidir"

Bursa İl Başkanımız Hacı Bektaş Aykut, Bursa'da Filistin için düzenlenen ortak eylemde açıklama yaptı

Tarih:

1/5
2/5
3/5
4/5
5/5

Değerli basın Değerli Bursalılar!


Sizlere liderlerini, yöneticilerini Filistin’de şehit vermiş bir partinin temsilcisi olarak sesleniyorum.


Tek dişi kalmış canavar Amerika ve onun terörist yavrusu İsrail Batı Asya’da intihar eylemlerine girmiştir. BİDEN’ın 24 Nisan’da çaldığı hücum borusu mazlum Müslüman milletlerin kalbinde, Mesicid-i Aksa’da kendisini kanlı bir eylem olarak göstermiştir. Katil ABD, Katil İsrail bölgede yenilmektedir. Yenilen güç yenilgisini gizlemek için saldırganlaşır, intihar eylemleriyle bölgeye diş gösterir. Ancak şu iyi bilinmelidir ki ABD ve İSRAİL kaybetmeye mahkumdur.


Bu mahkumiyeti sağlayacak güç bundan Yüzyıl önce Çanakkale’de Kut-ul Amare’de Sakarya meydanlarında olduğu gibi yine Türkiye’nin önderliğinde yürütülecek batı Asya birliğini sağlamakla mümkün olacaktır.


Azerbaycan Türk’ünün çırpınan Karadenizden umutla beklediği, Türk’ün bayrağına Türküler yaktığı gibi Türk’ü bekleyen Mazlum Filistin halkını yine aynı azim ve kararlılık kurtaracaktır.


İsrail’in Mescidi Aksa’daki saldırısını nefretle kınıyoruz.


Mescid-i Aksa’da akan kan bizim kanımızdır, verilen can bizim canımızdır.


Evet, herkes kınıyor.


Artık Filistin halkının çektiği zulüm, kınamalarla geçiştirilemeyecek bir sınıra dayanmıştır. Dünyaya ‘’İsrail’i durdurun’’ mesajlarıyla bu işgale yanıt verilemez. Ülkemize ve bölgemize doğrultulan namlulara lafla karşılık verilmez.


İsrail, Mescidi Aksa’da bütün insanlığa ve insanlığın ön cephesindeki Asya’ya saldırmıştır. İsrail’in arkasında Biden’ın ABD’si var.


ABD ve İsrail sadece Filistin’e değil, başta Türkiye, Rusya, İran ve Çin Halk Cumhuriyeti olmak üzere Asya ülkelerini silahla tehdit ediyor. Mescid-i Aksa’daki hunharlık, bu tehditlerle bağlantılı bir kışkırtmadır.


ABD ve İsrail’e yanıtı, yalnızca Filistin Halkının mücadelesine bırakamayız. Batı Asya ülkeleri başta olmak üzere bütün Asya ve insanlık, kendisine yönelen tehdide karşı koymak durumundadır. Savaşı önleyecek ve insanlığı birçok belâdan kurtaracak olan tavır budur.

 

Bu tavır başarıya ulaşan örnekler yaratmıştır. Nedir o örnekler;


1- Yakın zamanda Türkiye ve Azerbaycan, Rusya ile birlikte Ermenistan’ın Karabağ işgaline son vermiştir.


2-Türkiye, İran ve Irak, ABD ve İsrail’in Kürdistan adı altında İkinci İsrail kurma girişimini bozguna uğratmıştır.


Filistin, Batı Asya ve Doğu Akdeniz’deki ön cephedir. Artık kınamalarla yetinmeye son verilmeli, Filistin Devletinin bağımsızlığı, Filistin halkının zulümden kurtuluşu ve Kudüs’ün özgürleşmesi için, Batı Asya ülkeleri olarak eyleme geçilmelidir.

 

Hükümetimiz, İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Mısır başta olmak üzere bütün bölge ülkelerinin Filistin Devleti ve halkıyla dayanışması için harekete geçmelidir. ABD VE İSRAİL bölge ülkelerini silahla tehdit etmektedir. Silahlı bir tehdide karşı ancak silahlı bir caydırıcı güç yaratarak karşılık verilir. Bu gücü yaratacak devlet Türkiye’dir. Bölge ülkelerini birleştirecek ülke Türkiye’dir.


ABD ve İsrail sadece Kudüs’te değil Doğu Akdeniz’de, Ege’de ve Suriye’nin Kuzeyinde de karşımızdadır.


İsrail’e ve ABD’ye verilecek en iyi yanıt, Suriye’yle anlaşarak PKK’yı bitirmek, Doğu Akdeniz’de Rusya ile birlikte silahlı varlığımızı arttırmak, KKTC’nin tanınması için somut ve sonuç alıcı faaliyet yürütmektir.


Buralarda Cumhurbaşkanı etrafında adına SETA denilen Milliyetçi görünümlü söylemlerle kendilerini perdelemeye çalışan gruplar, Türkiye’nin geçerli bir strateji ve kararlı bir tutum almasını engellemektedirler. Bölgedeki asıl tehdit ABD ve İsrail’e karşı İttifak potansiyelimizde olan bölge ülkeleri arasına şüphe uyandırıcı nifak sokucu, yanıltıcı söylemler Türkiye karşıtı söylemlerdir. Esad’a katil demek, İran’a ve Rusya’ya emperyalist demek, Türkiye’nin İttifak birikimine ve mücadele kararlılığına darbe vurmaktır. Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz derhal bu SETA denen sözde uzmanların telkinlerinden uzak durmalıdır.


İç cephenin BİDEN tayfası CHP İYİPARTİ HDP ve diğer davutoğlu ve babacan gibi kıyıntılara da sesleniyoruz. İsraill’le ilişkilerimizi yeniden düzeltmeliyiz diyorlar. ABD ile müttefiklikte ısrarlı olmalıyız diyorlar. Hangi eylemde abd ile birliktesiniz hangi eylemde İsrail ile birliktesiniz? Filistine bombalar yağdırmada mı birliktesiniz, Suriye’ye bombalar yağdırmada mı birliktesiniz. Fırat’ın doğusuna onbinlerce tır silah yığmada mı birliktesiniz Doğu Akdeniz’de Abd İsrail ve Yunanistan’ın başını çektiği Türkiye’yi hedef alan Nobel Dına ve Nemesis tatbikatlarında mı birliktesiniz. Aklınızı başınıza toplayın! Türkiye’nin birliği, bölge ülkelerinin refahı için Biden tayfası olmaktan, Büyük Ortadoğu projesi eşbaşkanlığı adaylığından vazgeçin.

 

 

Vatan Partisi
Bursa İl Başkanlığı
İl Başkanı
Hacı Bektaş AYKUT