Hollanda Meclisini uyarıyoruz: AİHM kararına uyun!

Ermeni soykırımı yalanının Hollanda Temsilciler Meclisi aracılığıyla gündeme taşınmasına Ankara ve İstanbul İl Başkanlıklarımızdan tepki

Tarih:

AİHM’nin Perinçek-İsviçre davasında ‘Soykırım Yoktur’ kararlarına rağmen, Ermeni soykırımı yalanının Hollanda Temsilciler Meclisi aracılığıyla gündeme taşınmasına Vatan Partisi Ankara ve İstanbul İl Başkanlıklarımız tepki gösterdi.

 

Ankara’da Hollanda Büyükelçiliği önünde, İstanbul’da ise Hollanda Başkonsolosluğu önünde yapılan açıklamaları sunuyoruz:

 

 

İSTANBUL / VATAN PARTİSİ İL BAŞKANI CEM DİKMEN

Değerli basın mensupları, Yüce Türk milleti!

 

Basın açıklamamıza, dün verdiğimiz 13 şehidimizin ailelerine ve milletimize baş sağlığı dileyerek başlıyoruz. PKK için son gözükmektedir. Bu korkakça saldırıları bu sebepledir. Mehmetçiğimiz, Polisimiz, köy korucumuz ve milletimizin bütün fertleriyle tek yüreğiz. Teröre geçit vermeyeceğimizi bir kez daha yineliyoruz. 

 

 

Değerli basın mensupları,

 

Ülkemiz ve milletimiz 100 yıllık yalanlarla esir alınmaya çalışılıyor. Hollanda meclisine 2 yıl önce getirilen ve kabul edilmeyen Ermeni soykırımı yalanı, Vatan Partisi’nin yoğun mücadelesiyle kazanılan, AİHM’nin Perinçek-İsviçre davasında ve diğer iki davada verdiği ‘Soykırım yoktur’ kararlarına rağmen tekrar meclis gündemine taşınıyor. 

 

Hollanda Temsilciler Meclisi Üyesi, Hristiyan Birlik Partisi adına dış ilişkilerden sorumlu Jöel Voordewind, Hollanda Ermeni Dernekleri Federasyonu (FAON) adlı diaspora kuruluşunun da desteğiyle, 2018’de gündeme getirdiği fakat başarılı olamadığı soykırım yalanını yeniden Hollanda meclisine dayatıyor. Çabaları faydasızdır. Yargı önünde karar verilmiş, yalanları mahkum olmuştur. 

 

 

Batı Demokrasisinde Yalanı Savunmak Serbest, Gerçeği Söylemek Yasak!

 

Değerli arkadaşlar, Emperyalist politikalar çerçevesinde soykırım yalanı tüm mecralardan dillendiriliyor. Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin egemenlik haklarına, onurlu tarihine ve vatan savunmasına saldırıyorlar. 

 

Doğu Perinçek önderliğinde Vatan Partisi olarak; bu yalanı AİHM kararıyla mahkum ettik. Fakat bu da batılı devletleri ikna etmeye yetmiyor. Çünkü amaçları başka. ABD emperyalizmi ve onun batılı işbirlikçilerinin tek amaçları var! Bu yalanlarla, Türkiye’yi esir almak. Türk milletini soykırımcı ilan etmek. 

 

Bu amaç için bütün araçlarını etkin bir şekilde kullanıyorlar. Geçtiğimiz günlerde, sosyal medya platformlarında paylaştığımız soykırım yalanına karşı zafer vidyolarımızı yasaklamaları, demokrasi anlayışlarının göstergesi olmuştur. Bütün engelleri aşıyoruz, aşacağız. Gerçeğin sesini kısamazsınız. Yalanlarla milletimizi esir alamazsınız.

 

 

Hollanda Meclisi Soykırım Yalanının Karar Mercii Değildir!

 

Değerli basın mensupları, Soykırım tanımı bir suç tanımıdır ve hukuki bir kavramdır. Değil Hollanda meclisi, dünyanın hiçbir meclisinden ‘’1915 olayları soykırımdır’’ şeklinde bir karar çıkartılamaz. Bu hukuk tanımazlıktır. Yargı önünde mesele çözülmüştür. Perinçek-İsviçre davası ve Ali Mercan-İsviçre davasında AİHM’in aldığı kapı gibi kararlarımız var. Her kararın gerekçesinde 1915 olaylarının ‘’Yahudi soykırımı ile aynı türden olmadığı, çünkü 1915 olayları hakkında soykırım yapıldığına ilişkin bir yargı hükmü bulunmadığı’’ vurgulanmıştır. Yani yargı hükmü yok! O halde Ermeni soykırımı yok!

 

Bu yalanları sürdürenler yargı önünde kaybetti. Meclislerden alınacak kararlarla, medya önünde seçim süreçlerinde atılan palavralarla sırtımızı yere getiremezsiniz. Biz sizin sırtınızı yargı minderinde yere yapıştırdık! Dönüp tekrar tekrar Perinçek-İsviçre davasının kararlarını okuyabilirsiniz. 

 

 

Hollanda Meclisi’ni Uyarıyoruz: Türkiye Düşmanlığına Sürüklenmeyin! AİHM Kararına Uyun!

 

Değerli basın mensupları, Vatan Partisi olarak hem Ankara’da Hollanda büyükelçiliği önünden hem de İstanbul’da Hollanda konsolosluğu önünden Hollanda meclisini uyarıyoruz: AİHM kararlarına uyun! Seçim kazanımları elde etme çabası içinde olanların gazına gelip Türkiye düşmanlığına sürüklenmeyin! Türkiye’nin egemenlik haklarına, tarihteki Vatan savunmalarına saygı duyun. Türk dostu olmak, Türkiye ile ilişkileri geliştirmek Hollanda’nın yararınadır. ABD menşeili yalanlara alet olmak ise zararına olacaktır. 

 

Vatan Partisi olarak milletimize söz veriyoruz: Lozan’da, Berlin’de, Strasbourg’da ‘’soykırım yapmadık vatan savunduk’’ diye haykırarak başladığımız mücadelemizi, AİHM kürsülerine 90 kilo belge koyup yargı kararlarıyla zafere çevirdik. Sırtlarını yargı minderinde yere serdik. Bizi katliamcı bir millet ilan etmelerine izin vermeyeceğiz. Soykırım yalanlarına geçit vermeyeceğiz. Her yerde haykırdık buradan, Hollanda konsolosluğu önünden de haykırıyoruz: Soykırım yapmadık, Vatan savunduk! 

 

Saygılarımla.

ANKARA/ VATAN PARTİSİ İL BAŞKANI DENİZ TOKGÖZ

Değerli basın emekçileri,

 

Kıymetli Ankara halkı,

 

Basın açıklamamıza Pençe-Kartal 2 operasyonu sırasında şehit düşen Mehmetçiklerimizi ve dün terör örgütü PKK tarafından haince katledilen 13 vatandaşımızı anarak başlıyoruz. Şehitlerimizin aileleri başta olmak üzere tüm milletimize baş sağlığı diliyoruz. Emperyalizme ve onun aparatlarına karşı verdiğimiz vatan savaşında özellikle PKK terör örgütüne büyük darbeler vurulmuştur. Artık yok olma noktasına gelen PKK terör örgütü, böyle canice yöntemlere başvurarak kurtulamayacaktır. Ağababaları Amerika dünyada kaybetmektedir. Bu süreçte PKK terörü tamamen temizlenecektir. Türk Milleti sonuna kadar Mehmetçiğin arkasındadır.

 

Bu noktada önemli bir uyarı yapıyoruz. PKK’nın kökten temizlenmesinin yolu yasal uzantısı olan HDP’yi kapatmaktan geçmektedir. Yasal uzantı diyoruz fakat HDP asla yasal değildir. Çünkü HDP eşittir PKK’dır. Diyarbakır annelerinin mücadelesi bunu bir kez daha kanıtlamıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, milletin meclisinde vatandaşlarımızı şehit edenlerin yeri yoktur. HDP derhal kapatılmalıdır.

 

 

AİHM’in “soykırım yoktur” kararı

 

Değerli basın mensupları,

 

Bilindiği üzere, Türk Milletini soykırımcı ilan ederek diz çöktürme emeliyle emperyalist merkezlerden üretilen Ermeni soykırımı yalanı, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Talat Paşa Komitesi öncülüğündeki mücadelelerle bitirilmiştir. Bu mücadeleler sonucunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi 3 ayrı kararla “soykırım yoktur” diyerek bu konuya son noktayı koymuştur.

 

Birinci karar: AİHM 2. Dairesinin “Perinçek-İsviçre Davası” diye anılan yargılamadaki 17 Aralık 2013 günlü kararıdır. 

 

İkinci karar: AİHM Büyük Dairesinin “Perinçek-İsviçre Davası”nda aldığı 15 Ekim 2015 günlü karardır.

 

Üçüncü karar: AİHM’nin Ali Mercan, Ethem Kayalı, Hasan Kemahlı ile İsviçre Devleti arasındaki davada aldığı 28 Kasım 2017 tarihli karardır. 

 

Joe Biden’ın planlarına alet olmayın!

 

Bu kapı gibi mahkeme kararları rağmen özellikle bazı Avrupa ülkelerinde provokasyon çabalarına şahit olmaktayız. Bu provokasyonların son örneği Hollanda Temsilciler Meclisi’nde yaşanmaktadır. Bundan 2 yıl önce yine sözde Ermeni soykırımını tanıma önergesi Hollanda Meclisi’nde görüşülmüş ve reddedilmişti. 2 yıl önce reddedilen önergenin bugün yeniden gündeme getirilmesi şüphesiz ki Joe Biden’in Türkiye’yi kuşatma girişiminin bir parçasıdır. Nitekim konuyu Hollanda Meclisi gündemine getiren küçük Hristiyan Partisi CU’nun ABD ile sıkı ilişkiler içerisinde olduğu bilinmektedir.

 

Hollanda’nın Türkiye Büyükelçiliği önünden Hollanda Temsilciler Meclisi’ne sesleniyor ve onları uyarıyoruz: AİHM kararlarına uyun, Biden planlarına alet olmayın.

 

 

ABD cephesi yeniliyor, Asya ve Türkiye yükseliyor

 

Dünyada yenilgiye uğrayan ABD cephesi, Joe Biden’le birlikte yeniden dünya diktatörlüğü hayalleri kurmaktadır. Ancak bu hayaller nafiledir. Özellikle Asya’nın yükselişiyle gelişen yeni dünya düzeni ABD’ye ve stratejik ortaklarına karşı kazanılan zaferlerle inşa edilmektedir. Artık bu noktadan geri dönüş mümkün değildir. Bu yeni kurulan dünyada Türkiye’nin konumu çok kritik ve öncüdür. Ermeni soykırımı yalanlarıyla Türkiye’nin bağımsızlığına ve öncü konumuna saldırma girişimleri tutmayacaktır. Ermeni soykırımı yalanı tarihsel gerçeklere aykırı olduğu gibi hukuken de mahkûm edilmiş bir safsatadan ibarettir. Hollanda ve tüm Avrupa ülkeleri AİHM kararlarına uymakla yükümlüdür. Bu konudaki hu kuk dışı ve Türkiye karşıtı tüm girişimler, dün Lozan’da, Berlin’de, Strazburg’da olduğu gibi karşısında Vatan Partisi’ni ve Türk Milleti’ni bulacaktır.

 

Saygılarımla.