Doğu Perinçek: HDP ile birlikte Anayasa yapılmaz Anayasa yıkılır

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, Genel Merkezimizde bir basın toplantısı düzenledi

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bugün (9 Kasım 2022) saat 13.00’te Ankara’da Parti’nin Genel Merkezinde bir basın toplantısı düzenleyerek, AK Parti Hükümetinin HDP ziyaretinin HDP’yi meşrulaştırdığını ve PKK terör örgütüne karşı yürütülen mücadeleye zarar verdiğini belirtti. Perinçek, Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı ve Genel Sayman Vekili Yıldırım Gençer’le birlikte yaptığı açıklamalarda özetle şu görüşlere yer verdi:

 

 

ANAYASA YIKICILARINA ANAYASA ZİYARETİ


AK Parti Hükümeti temsilcileri, Anayasa değişikliği çalışmaları kapsamında, PKK’nın emrindeki HDP’yi ziyaret etti.

 

HDP, Terör Örgütü PKK’ya terörist toplayan, para toplayan, bölücü terörün propagandasını yapan bir örgüttür.

 

HDP, PKK’nın elidir, koludur, bacağıdır.

 

HDP ile birlikte anayasa yapılmaz anayasa yıkılır.

 
 

HDP’nin PKK emrinde Türkiyemizin toprak bütünlüğüne, millî birliğine, kamu düzenine ve halkın kardeşliğine karşı savaştığı cümle âlemin bildiği bir gerçektir. Nitekim Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da, HDP’nin Anayasa yıkıcısı bir faaliyetin odağı haline geldiğini saptamış ve kapatma davası açmıştır.

 

 

HDP’Yİ MEŞRULAŞTIRMAK MEHMETÇİĞE KURŞUN SIKMAYI MEŞRULAŞTIRMAKTIR


Şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk Polisi ve Köy korucularımız, PKK’ya öldürücü darbeler indiriyor ve terör örgütünü bitirme hedefine ilerliyor.

 

Bu koşullarda, üstelik birlikte Anayasa yapma iddiasıyla gerçekleştirilen HDP ziyaretine hiçbir hukukî kılıf bulunamaz.

 

Bu ziyaret, hukuku çiğnemenin ötesinde Mehmetçiğe kurşun sıkan bir örgütü meşrulaştırmak gibi çok ağır sorumlulukları olan bir eylemdir.

 
 

PKK’YI FERMANLI TERÖRİST YAPMA PLANINA HİZMET SUNULUYOR


HDP’yi kapatma davası, Anayasa Mahkemesi koridorlarında süründürülüyor.

 

Bu dava, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na ve Siyasal Partiler Kanunu’na göre yürütülmüyor, ABD ve AB emperyalistlerinin baskıları çerçevesinde, evet süründürülüyor.

 

Anayasa Mahkemesi Başkanı ve Heyeti, Anayasayı uygulama cesaretini göstermiyor. Daha acısı PKK Terör Örgütüne karşı canıyla ve kanıyla savaşan güvenlik kuvvetlerimizin kararlılığını da paylaşmıyor. Anayasa Mahkemesi’nin yüreği, Türkü ve Kürdüyle bütün Türk milletiyle birlikte çarpmıyor. Anayasa Mahkemesi’nin kulağı, Şanlıurfa’dan Van’a kadar Güneydoğu halkımızın feryatlarını da duymuyor. 

 

 

AK PARTİ ATLANTİKÇİ CHP VE İYİ PARTİ’NİN KONUMUNA DÜŞÜYOR


AK Parti, HDP ziyareti siyasetini sürdürürse, HDP’nin dostları arasına katılır. Bu tutum, CHP ve İYİ Parti’nin tutumudur. ABD denetiminden kurtulamayanlar, Atlantik’in sömürücü ve bölücü sistemi içinde çırpınırlar ve Türkiye’yi yönetemez duruma düşerler.

 

 

SİSTEM ACZ İÇİNDE


Atlantik sistemi içinde, iç siyasette, ekonomide, güvenlikte, dış siyasette yalnızca bocalanır.

 

Bir kez daha kanıtlanmaktadır ki, Atlantik Sistemi içinde Türkiye’nin hiçbir sorunu çözülemez.

 

Yaşadığımız olay sistemin aczidir.

 

ABD merkezli ve İsrail dostu sistem, çözümsüzdür ve çıkmazdadır.

 

Ancak Türkiye çıkmazda değildir. Çünkü Vatan Partisi var. Türkiye’nin ufkunda Üreticilerin Milli Hükümeti var.

 

 

“KÜRT AÇILIMI” YA DA “ÇÖZÜM SÜRECİ” NE DÖNÜŞ YOK


Kamuoyunda “AK Parti Hükümeti yeniden 2010 yılında ABD’nin dayattığı “Kürt Açılımı’ ya da ‘Çözüm Süreci’ denen siyasete dönüyor” gibi söylentiler dolaşmaya başladı.

 

Dün Türkiyemizin Doğu ucunda Pervari’nin kahraman insanlarıyla birlikteydik. Onlara da belirttim: Türkiye, Kürt Açılımı politikasına kesinlikle dönmeyecektir. Buna hiç kimsenin gücü yetmez. Hiçbir iktidar, Türk Milletine, Mehmetçiğimize ve Polisimize ihanete kalkışamaz.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk Polisi ve Köy Korucumuz, PKK terörünü bitirmede son aşamaya girmiştir.

 

İstiklâl Savaşı’yla kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Edirne’den Hakkari’ye kadar egemenliğini ve halka dayanan otoritesini sürdürecektir. Vatanımızın tek karış toprağında bile bölücü teröre yaşam hakkı yoktur. Bunu herkes bilsin. Terörden büyük acılar çeken ve artık yeter diyen halkımızın talebi de budur.

 

 

SON ÇAĞRI


PKK terör örgütünün aldattığı gençlerimiz için tek çıkış yolu, analarının kucaklarına geri dönmeleri, teslim olmaları ve Türkiye’nin önümüzdeki Üretim Devrimi atılımında emekleriyle yer almalarıdır.

 

Onlara son çağrımız şudur: Elinizdeki ABD ve İsrail silahlarını yere atın. Türkiye’nin birlik ve kardeşliğine katılın.