Doğu Perinçek: Harekâtın hedefi PKK’yı bitirmek olmalı

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye ve Irak’ın kuzeyinde yaptığı hava harekâtını değerlendirdi

Tarih:

Türk Silahı Kuvvetleri Suriye ve Irak'ın kuzeyine Pençe Kılıç Hava Harekâtı düzenledi. TSK terör örgütlerinin sözde karargâhlarını yerle bir etti. 

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 21 Kasım 2022 günü saat 13.00’te Ankara’da Vatan Partisi Genel Merkezinde bir basın toplantısı yaparak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye ve Irak’ın kuzeyinde yaptığı hava harekâtını değerlendirdi. Perinçek, harekâtta berrak ve kesin bir hedef belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in açıklaması:

 
 

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ’NİN HAVA HAREKÂTINI VE İÇİŞLERİ BAKANLIĞIMIZIN MÜCADELESİNİ SELAMLIYORUZ


Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 19 Kasım 2022 gecesi Suriye ve Irak’ın kuzeyinde PKK/PYD hedeflerine karşı başlattığı hava harekâtı Türk milletinin Ordumuza güvenini pekiştirmiş ve düşmana korku salmıştır. Harekât başarıyla devam etmektedir.

 

İçişleri Bakanlığımızın emrindeki polis ve jandarma kuvvetlerimiz de bölücü teröre karşı kahramanca mücadele yürütmekte ve başarılar kazanmaktadır.

 

Bozguncu takımının Ordumuza ve İçişleri Bakanlığımıza karşı yürüttüğü ABD güdümlü faaliyeti mahkum ediyoruz.

 

 

ASKERÎ HAREKÂTLARDA HEDEFİN BERRAK VE KESİN OLMASI GEREKİR


Hükümet kurumları ve iktidar basını, harekâtın hedefine ilişkin çeşitli açıklamalarda bulunuyor. Amaç, konusunda şu belirlemelere rastlanıyor:

 

İstiklâl Caddesindeki bölücü terör eylemine yanıt.


PKK/PYD’den hesap sormak.


Terör saldırılarını bertaraf etmek.


Hudut güvenliğini sağlamak.


Terörü kaynağında yok etmek.


Terör örgütüne güvenle yaşayacağı bir alan bırakmamak.


Bu amaçlar, 89 hedefi imha eden kapsamlı bir askerî harekât için iyi planlanmış, harekâtın çapı ile amaç arasında uyum içeren ve ihtiyaca uyan hedefler değildir.

 

AK Parti iktidarı, hedefi askerî strateji bağlamında berrak ve kesin olarak belirlememiştir.

 

 

GELDİĞİMİZ AŞAMADA ZAMAN PKK/PYD TERÖR ÖRGÜTÜNÜ BİTİRME ZAMANIDIR


Hükümetin de kabul ettiği üzere, Türkiye ciddî tehditlerin geçerli olduğu bir döneme girmiş bulunuyor. Yunanistan’ın Ege kıyılarındaki ABD üsleri, Doğu Akdeniz’de ABD, İsrail ve Yunanistan’ın yaptığı askerî tatbikatlar, iç cephedeki tertipler ve terör eylemleri, tehdidin çapı konusunda yeterli fikir vermektedir.

 

Öte yandan Ordumuz, Polisimiz ve Köy Korucularımız, bölücü teröre karşı mücadelede önemli başarılar kazanmıştır ve ABD Rusya’ya karşı Ukrayna’da yürüttüğü savaş ve Tayvan Boğazı’nda Çin Halk Cumhuriyeti’ne karşı yürüttüğü yığınak nedeniyle üç cephede mücadele durumundadır.

 

Bu koşullarda Türkiye açısından zaman, PKK Terör Örgütünü içerde ve dışarda bitirme zamanıdır. Askerî harekâtın hedefi de bu olmalıdır.

 

“Terör kaynağında kurutmak”, PKK/PYD Terör Örgütünü bitirmek ile aynı hedef değildir; daha dar ve terör eylemine yönelik daha sınırlı bir hedeftir.

 

Hedef, PKK/PYD’yi örgüt olarak bütün gücü ve kabiliyetiyle, yurtta ve sınır ötesinde bütünüyle imha etmek olmalıdır.

 

Koşullar bunun için elverişlidir.

 

Zaman bu zamandır.

 

 

BİTİRİCİ SONUÇ KARA HAREKÂTIYLA ALINIR


Hava Harekâtımız, PKK/PYD örgütüne ağır darbeler indiriyor. Ancak bitirici sonuç, Kara Harekâtıyla alınır. O nedenle stratejik planın yeniden kurulması gerekir. Mesele, “cezalandırmak”, “hesap sormak”, “yanıt vermek” değildir. Görev, PKK/PYD’yi bitirmek olunca, bitirmeye yönelik bir stratejik plan uygulanmalıdır. Bunun için de AK Parti Hükümetinin “Güvenli koridor” planından vazgeçip, PKK’yı bitirme stratejisini kurması ve uygulaması şarttır.

 

 

BÖLÜCÜ TERÖRE KARŞI TOPYEKÛN BÜTÜN MİLLÎ GÜCÜ SEFERBER ETME GEREĞİ


PKK/PYD Terör Örgütünü imha etmek, yalnızca Türk Ordusunun ve Polisinin ve Köy Korucusunun görevi değildir. Onlar görevlerini başarıyla yapıyor.

 

ABD emperyalizminin desteklediği ve iç cephede müttefikleri bulunan bir terör örgütünü imha etmek için, kapsamlı bir millî seferberlik gerekir. Bu seferberlik örgütlenmediği gibi, uzun yıllardan beri terör örgütüne faaliyet olanakları veriliyor ve fırsatlar sunuluyor.

 

Daha önemlisi PKK/PYD’yi destekleyen ABD emperyalizmine karşı kararlı ve tutarlı bir mücadele yürütülmüyor.

 

 

HDP DERHAL KAPATILMALI
ABD ÜSLERİ TSK KONTROLÜNE ALINMALI
NATO’DAN ÇIKMALIYIZ

 

Örneğin PKK/PYD’ye ait 89 hedef Hava Kuvvetlerimiz tarafından vuruluyor. Ancak aynı PKK/PYD, Büyük Millet Meclisi’ndedir ve yurt çapında yasal siyasal parti olanaklarını kullanmaktadır.

 

ABD emperyalizmi beyanatlarda kınanıyor, ancak aynı ABD emperyalizmi, yurdumuzda İncirlik ve Kürecik gibi üslerde konumlanmaya devam ediyor. Türkiye, NATO üyesi olarak, dünyanın ABD emrindeki en büyük terör organizasyonunun içindedir.

 

Çok açık belirtelim:

 

ABD üslerini kapatmayan ve NATO’ya bağlılıkta ısrar eden yönetim, Türk Ordusunun kanla ve canla yürüttüğü mücadelede aynı kararlı tutumu almamaktadır.

 

Anayasa Mahkemesi, HDP’yi kapatma kararını almayarak Mehmetçiğe ihanet konumuna sürüklenmektedir.

 

Vatan Partisi’nin teröre karşı mücadele strateji ve planları kesin sonuç alacak niteliktedir.

 

HDP derhal kapatılmalı.


ABD üsleri TSK kontrolüne alınmalı.


NATO’dan çıkmalıyız.

 

 

TERÖR ÖRGÜTLERİNİ BİTİRMEK İÇİN SURİYE IRAK İRAN VE RUSYA İLE DERHAL İŞBİRLİĞİ


Koşullar son derece elverişlidir. Bölücü ve İslam bayrağı altında İslam düşmanlığı yapan terör örgütlerine karşı Suriye, Irak, İran ve Rusya devletleri her alanda işbirliğine hazırdır.

 

Bölücü terör örgütünün “Güvenlik koridoru” planıyla Suriye’de güneye itilmesi, çözüm değildir. Biricik çözüm, Suriye Devleti ile ortak askerî harekât ve her alanda işbirliğidir.

 

Irak, İran ve Rusya da, ABD emperyalizmine ve terör örgütlerine karşı mücadele ediyorlar. Bu devletlerle ve ordularıyla ortak mücadele zeminimiz vardır. Bu zeminin derhal değerlendirilmesi gerekir. Vatan Partisi bu konuda çalışmalarını olgunlaştırmıştır ve Türkiyemizin bütünlük ve barışının hizmetine sunuyor.

 

Vatan Partisi, PKK/PYD terör örgütüne karşı kesin sonuç almak için milletimizden yetki talep ediyor.

 

AYM İHANET EDİYOR, BAŞKANI KÖTÜ NİYETLİ


Doğu Perinçek, açıklamasında Anayasa Mahkemesi’ne de sert çıktı. Perinçek, “AYM Başkanı kötü niyetli. Üyeleri de sorumlu.” dedi. Teröre nasıl yanıt verileceğini bir örnekle anlattı. HDP’ye hazine yardımını da hatırlatan Perinçek şunları söyledi:

 

“Ordumuz, polisimiz şehit verirken HDP’ye, yani PKK’nın koluna, bacağına; adam ve para toplayan, erketecilik ve yardım yataklık yapan HDP’ye karşı bir uygulama yok. AYM HDP’ye çok açık söyleyeyim; artık sadakatsizlik, vefasızlık kelimeleri az geliyor, ihanet ediyor. AYM, HDP’yi kapatmamakla Türkiye’nin terörle mücadelesine, Mehmetçiğimize, polisimize ve köy korucumuza ihanet ediyor. Anayasanın 68. maddesi, siyasi partiler kanunu HDP’nin kapatılmasını emrediyor. Hiç tartışılacak bir tarafı yok. Deliller ortada. AYM hukuku ve anayasayı çiğneyerek davayı süründürüyor. Teröriste ek süre veriyor. Ne için? İstiklâl Caddesi’nde bomba patlatsın diye. Bu ek sürenin başka bir anlamı yok.”

 

 

TERÖRE BÖYLE YANIT VERİLİR


“Bakın teröre yanıt: Hemen bir yazı. Çağırırsınız Amerikan büyükelçisini. Eline verirsiniz yazıyı. Der ki ‘Derhal pılınızı pırtınızı topluyorsunuz, İncirlik Üssü’nden gidiyorsunuz. TSK orayı kontrol altına alacak. Size 15 gün süre.’ Teröre böyle yanıt verilir. ABD, rakamlar birbirini kovaladı artık unuttuk sayısını 200 bin tır silah veriyor, açıkça bütçesinden 60 milyar dolar veriyor. Bunların hepsi ortada. Ama yalnız Amerikan bütçesi desteklemiyor PKK’yı, Türk devletinin bütçesi de destekliyor. Türk devletinin bütçesinden PKK terör örgütüne hazine yardımı adı altında yüz milyonlarca lira para veriliyor. Alın bu parayı PKK’ya terörist toplayın. Koskoca hükümet bir Diyarbakır anaları kadar yaşadığımız süreci göremiyor muyuz? Analardan bari öğrenelim.”

İRAN’I VE RUSYA’YI SUÇLAYANLAR MOSSAD GÖREVİ YAPIYOR


Doğu Perinçek, bazı çevrelerin Taksim’deki terör saldırısının faili olarak İran ve Rusya’yı işaret etmesine şöyle tepki gösterdi.

 

“MOSSAD’çılar iddia ediyor. MOSSAD’ın denetiminde olan bir parti genel başkanı, işi gücü Türkiye’ye ABD emperyalizmini hoş göstermek, halkın duyduğu tepkiyi yatıştırmak ve okları mümkün olduğu kadar Rusya ve İran’a çevirmek. Bu bir MOSSAD görevi. CİA görevi. Türkiye’de düşman olarak Afgan ve Suriyeliyi göstermek, iç çatışmalar kışkırtmak bunlar CİA ve MOSSAD görevi. Türk milletine karşı yapılacak en büyük ihanet ABD emperyalizminin ve İsrail’in üzerini örtmek. MOSSAD ve CİA’nın tayin ettiği parmakla hedef olarak Rusya ve İran’ı göstermek.”

 

 

YİRMİ ÜLKEYLE SAVAŞ


Perinçek, Rusya Devlet Başkanı Putin’in partisi, Birleşik Rusya Partisi Yüksek Konseyi Üyesi Vladimir Pligin ile yaptığı görüşmeye de atıf yaptı: “Bütün bilgileri devletimiz açıkladı. Arkasında ABD’nin olduğunu, YPG/ PKK işi olduğunu bütün bilgiler de doğruluyor... Zaten bu ülkelerde Amerika’yla savaşıyor. Geçen de Sayın Pligin’le görüştük. ‘Biz Ukrayna’yla savaşmıyoruz. Yirmi ülkeyle savaşıyoruz.’ dedi. Hani vardı ya bizim 1. Dünya Savaşı’nda yedi düvelle savaşmak saptaması ona benzer. Rusya başta ABD olmak üzere Atlantik kuvvetleriyle savaşıyor. İran devamlı ABD’nin hedefi. Bombalar patlıyor. Tahrikler ve kışkırtmalarla halk ABD hesabına galeyana getirilmek isteniyor. Bunları hükümetimizin iyi değerlendirmesi lazım. Hesap biliyorsak Rusya, İran, Suriye ve Irak’ın bizim tarafta olduğunu iyi hesaplayacağız.”

 

 

AKŞENER VE KILIÇDAROĞLU NASIL YÖNETECEK


Doğu Perinçek, altılı masanın Taksim saldırısına ilişkin değerlendirmesiyle ilgili soruları da yanıtladı. ‘Hükümet yaptırdı’ fikrinin mantıksız olduğunu vurgulayan Perinçek şunları kaydetti:

 

“CHP ve İyi Parti açıkça Meclis kürsülerinde, komisyon toplantılarında ‘Taksim’deki terör eylemini hükümet yaptırdı’ demeye getiriyor. Hangi hükümet kendi ülkesinde terör eylemi yapar. Hükümetleri götürür bu. Hz. Muhammed’den, Cengiz Han’dan, Göktürklerden, İskitlerden beri devletin ve hükümetin en temel görevi ülkede huzuru ve barışı sağlamaktır. Aksi hükümet sorunu olarak görülür ve o hükümet sallanır. Tayyip Erdoğan hükümetinin yaptırmış olduğu iddiası mantıksız. Sonuç itibariyle bu eylemin hedefi ‘Türkiye yönetilemiyor. Bakın İstiklâl Caddesi gibi ülkenin en büyük kentinin en önemli çarşısında bombalar patlıyor. Hükümet görevini yapmıyor.’ mesajı.”

 

 

KARGAŞA PLANLARINA ALET OLDUKLARI GÖRÜNÜYOR


“Olağanüstü mantıksız ancak ABD görevi olarak bakıldığı zaman mantıklı. Bir yandan devlet uyuşturucu ticareti yapmakla, kimyasal silah kullanmakla suçlanıyor. Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu bu devleti ve orduyu nasıl yönetecek? ‘İktidar olacağız’ diyorlar. İktidara geldiğiniz zaman kimi kumanda edeceksiniz? Uyuşturucu ticareti yapmakla iftira ettiğiniz devlet, kimyasal silah kullanmakla suçladığınız ordu sizi tepesinde tutar mı? Millet sizi tepesine getirir mi? Altılı masanın Türkiye’de iktidar olmak değil de kargaşalık yaratmak, devlete olan güveni sarsmak, devlet otoritesini yıkmak planlarına alet olduğu görünüyor.”

 


SİSİ’YLE EL SIKIŞMAK GÜZEL AMA


Doğu Perinçek basın mensuplarının sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar’da Dünya Kupası açılışında Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile el sıkışmasını değerlendirdi. Perinçek, ““Bunlar faturası olan gecikmeler.” cümlesini kurdu ve şöyle konuştu:

 

İhvancı anlayışlarla Mısır yönetimine karşı yanlış politikalar izlendi. Bu bütün Arap dünyasına karşı ciddi yanlışlardı. Bir söz vardır, ‘Mısır olmadan savaş da olmaz barış da olmaz.’ Mısır, İran gibi önemli bir ülke. ‘Darbe yapıldı’ diyerek Mısır’ın içişlerine karıştık ve onlara sırtımızı döndük. Oysa Mısır’la işbirliği bizim için Doğu Akdeniz’de çok önemli. 16. bölgede birlikte doğalgaz çıkarabiliriz. Enerji kaynakları var. Teröre karşı mücadelede de beraber olabiliriz. Doğu Akdeniz’de Yunanistan’ın ABD ve İsrail’le birlikte Türkiye’yi sıkıştırma planlarına karşı da aynı Libya’yla yaptığımız gibi yetki alanları anlaşmaları yapabiliriz. Maalesef bunlar değerlendirilmedi. Şimdi el sıkışmak güzel. Sevindik ama el sıkışmada kalmamalı. Mısır’ın dünyanın 7. ekonomisi olacağı öngörülüyor. Bugün de yarın da ekonomik işbirliği içinde önemli imkânlar var.”