Demokrasi ve Laiklik Haftası ve Hesap Sorma Zamanı

Gaziantep İl Başkanımız Günnur Ünverdi, İl Başkanlığımızda bir basın açıklaması düzenledi.

Tarih:

24 Ocak 1993 günü Mustafa Kemal’in askeri, devrimci gazeteci Uğur Mumcu evinin önünde öldürüldü. 1994 yılında, demokratik kitle örgütleri 24 Ocak – 31 Ocak günlerini kapsayan haftayı “Demokrasi ve Laiklik Haftası” olarak anma kararı almıştı. Bu hafta içinde, yapılan çeşitli etkinliklerle devrim şehitlerimizi anıyoruz. Bu olayları halkın anlamasının önemi nedeniyle bu etkinlikler önemlidir.

 

31 Ocak 1990 tarihinde Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Muammer Aksoy’un öldürülmesiyle başlayan suikastler zinciri Gazeteci Yazar Turan Dursun, Prof. Dr. Bahriye Üçok, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, Jandarma Genel Komutanı Org. Eşref Bitlis, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Prof. Dr. Necip Hablemitoğlu, Diyarbakır Emniyet Amiri

 

Gaffar Okkan, Gazeteci Hrant Dink, Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay’la bugüne gelmiştir.

 

Bu cinayetleri işleyen merkez, amacına ulaşmak için Ergenekon davası, Balyoz davası gibi tertipleri de yapmıştır. Bu tertiplerin de ayrıca şehitleri vardır.

 

Bugün Gaziantep’in çevresine bakıldığında cinayetlerin sebebi çıplak gözle görülmektedir. Komşumuz Suriye’de, Diyarbakır ve çevresinde bu savaş sürmektedir. Bu savaşın amacı BOP’la oluşturulmak istenen İkinci İsrail ya da Büyük Kürdistan’dır.

 

Evvela Cumhuriyet Devrimi ve önderi hedefe konulmuştur, Büyük Ortadoğu Projesi karşısında Türkiyenin direnecek olan milli şahsiyet ve kurumları 90’lardan bu yana suikast ve tertiplerle yok edilmek istenmiştir.

 

Bu cinayet ve tertipleri Gladyo denilen yapının gerçekleştirdiği, bu yapının merkezinin ABD’de bulunduğu, Nato’ya üye olan bütün ülkelerde böylesi bir yapılanmanın var olduğu artık sağır sultanca da bilinmektedir.

 

Suikastlerle başlayan 25 yıllık süreç milli güçlerimiz için şehitlerle dolu çetin bir mücadele dönemi olmuştur. Bugün, Amerikan Emperyalizminin ülkemize ve bölgemize yönelik planları bozulmuştur. Bütün bu suikastleri tertipleyen Gladyo F Tipi olarak karşımızdadır. Kaçacak delik aramaktadır. Devletin içinden temizlenecek,kaçmadan yakalananlar adaletin karşısına çıkarılacaktır.

 

F Tipi Gladyoya yani bütün bu suikast ve tertipleri yapan örgüte sahip çıkanlar da artık akıllarını başlarına almalıdırlar.

 

Amerikanın kara gücüm diye tanımladığı PKK da çok kısa bir sürede Türkiye’den temizlenecektir. Türk Milletinin evlatları olan, ordumuza güveniyoruz ve yanlarındayız.

 

Ve yeniden Atatürk Cumhuriyetini kurmak üzere 2016 yılını Vatan Partisi yılı yapacağız.

 

Bütün devrim ve vatan şehitlerimizin ruhu şadolsun!

 

Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi!

 

Vatan Partisi Gaziantep Basın Bürosu